Liceul de Artă ar putea fi OBLIGAT să-şi DĂRÂME o parte din SEDIU
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Liceul de Artă ar putea fi OBLIGAT să-şi DĂRÂME o parte din SEDIU
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În luna iunie a anului trecut aleşii locali l-au mandatat pe primarul Marius Stan să negocieze cumpărarea terenului în suprafaţă de 1.681 mp de pe strada Domnească nr.93-95. Motivul? Imobilul a fost restituit în natură foştilor proprietari conform Deciziei civile a Curţii de Apel Galaţi, iar suprafaţa cu pricina este aferentă terenului de sport şi Sălii de festivităţi a Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin". În luna septembrie a anului trecut, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, făcută publică atât în presă cât şi pe site-ul Primăriei, figura, la numărul 26, proiectul de hotărâre privind achiziţia terenului. Numai că, la şedinţă, el a dispărut de pe ordinea de zi şi nu a mai apărut până azi. Partea proastă este că proprietarul nu mai are răbdare, mai ales că nu încasează nici chirie pentru suprafaţa respectivă, şi ameninţă că va cere în instanţă eliberarea terenului. La mijloc sunt elevii, care riscă să-şi piardă Sala de festivităţi, dar şi terenul de sport pe care oricum nu-l mai pot folosi pentru că este foarte degradat.

Iţe încurcate

Sătul să mai bată la uşile Primăriei şi să primească promisiuni, Iosif Mîrţ, procuristul proprietarului terenului, Ştefan Cătălin Alexandru, a venit la redacţie pentru a trage un semnal de alarmă. „Dl Ştefan a încercat să rezolve situaţia pe cale amiabilă, pentru că oricum el vrea să vândă acest teren. Nu am primit nicio motivaţie pentru care proiectul de hotărâre nu a mai intrat în şedinţă. Toată treaba s-a blocat la nivel politic, în latura PSD a Consiliului Local. A trecut un an şi nu s-a făcut nimic. Am propus chiar şi un schimb, respectiv să ne dea terenul de sub fosta Sală de Box. Nu am primit niciun răspuns”, ne-a reclamat Iosif Mîrţ.

Ce-ar fi trebuit să aprobe consilierii

În documentele care ar fi trebuit aprobate în septembrie 2013 se arăta că terenul „este necesar municipalităţii deoarece pe el se află o unitate de învăţământ proprietatea municipiului Galaţi”. „Prin procesul-verbal de negociere din august 2013, comisia numită prin Dispoziţia primarului a propus, în urma analizei ofertei depuse de domnul Ştefan Cătălin Alexandru proprietarul imobilului şi a raportului de evaluare, cumpărarea imobilului în suprafaţă de 1.681 mp, la un preţ negociat de 160 euro/mp cu TVA”, scria în document. Numai că, suma propusă nu se potrivea cu cea trecută în actele primei hotărâri, care îl mandata pe Stan să negocieze cumpărarea. Raportul de evaluare întocmit de Serviciul Public Geotopocad Expert indica o valoare de piaţă a terenului de 142 de euro/mp.

„Oferta făcută nu era echitabilă”

Preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe a Consiliului Local, viceprimarul PSD Florin Popa îşi mai aminteşte motivele pentru care hotărârea nu a mai ajuns în plenul Legislativului, la vot. „Oferta făcută nu era echitabilă pentru Consiliul Local. În plus, din teren, Consiliu Local trebuia să cedeze un drept de servitute pentru cale de acces. Proiectul n-a fost considerat oportun şi necesar la acel moment”, ne-a declarat viceprimarul.

Pericol

Pericolul cel mare planează asupra elevilor liceului, care ar putea rămâne fără Sala de festivităţi, dar şi fără o parte din terenul de sport, acesta din urmă oricum foarte deteriorat. De cealaltă parte, proprietarul susţine că nu are vreo obligaţie faţă de elevi şi nu vrea decât să-şi vândă terenul. „E treaba Primăriei să rezolve. Dacă nu vor să cumpere, o să începem un proces ce va cere evacuarea terenului cu desfiinţarea sălii de festivităţi şi a terenului de sport”, ne-a declarat procuristul Iosif Mîrţ. Mingea este în terenul Primăriei şi a aleşilor locali care trebuie, cât mai repede, să rezolve problema.

  

Citeşte şi: Liceul de Artă, capitala micilor interpreţi

Citit 3212 ori Ultima modificare Miercuri, 13 August 2014 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.