Absurd de Galaţi/ La ce ne mai trebuie trotuare? Să le desfiinţăm!

Absurd de Galaţi/ La ce ne mai trebuie trotuare? Să le desfiinţăm!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd, ori, de-a dreptul, le întreţin. Vorbim despre perpetuarea proiectelor şi investiţiilor prost gândite.

În august 2008, abia unşi în funcţiile de aleşi locali, consilierii Galaţiului votau „documentaţiile tehnico-economice ale obiectivelor noi de investiţii propuse pentru anul 2008” de primarul Dumitru Nicolae. Una dintre investiţii viza amenajarea unor căi de acces în Micro 19, pornind de la considerentul că „străzile şi aleile aferente Şcolilor nr.29, 17, Liceului Economic, Bisericii Sf. Ana sunt necorespunzătoare, impracticabile”. Valoarea totală a investiţiei era estimată la 1.236.400 de lei, pentru 4.825 mp de carosabil şi doar 1.095 mp de trotuare. În fond şi la urma-urmei cui îi trebuia trotuar, din moment ce investiţia deservea bateria de garaje care ocupa spaţiul dintre instituţiile amintite? Posibil să fi fost o promisiune electorală asumată la alegerile locale, care trebuia confirmată în cele parlamentare care urmau. Însă aleşii s-au comportat ca şi când garajele nici nu existau, dar investeau cam 8.600 de lei în accesul către fiecare dintre ele!

Deşi investiţia trebuia realizată în 12 luni, iată că suntem în august 2014, după şase ani, şi proiectul e pus în execuţie de primarul Marius Stan. Aşa cum a fost el gândit de Nicolae, adică fără trotuare pe care elevii şi preşcolarii care vin din strada Laminoriştilor la Şcolile 29 şi 17 şi la Grădiniţa „Motanul Încălţat” să poată merge. Pentru că trotuarele nu existau nici acum şase ani, nu există nici acum! Şi e mai simplu să se dea vina pe „greaua moştenire”, decât să se îndrepte aberaţia! Absurd, dar adevărat!

CITEŞTE ŞI: Absurd de Galaţi/ Să facem pluta pe uscat!

Citit 1941 ori Ultima modificare Miercuri, 27 August 2014 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.