PRIMARUL Marius Stan: „Dacă aş putea, AŞ MĂRI SALARIILE tuturor angajaţilor din Primărie”

PRIMARUL Marius Stan: „Dacă aş putea, AŞ MĂRI SALARIILE tuturor angajaţilor din Primărie”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu o vigilenţă demnă de o cauză mai bună, aleşii locali au disputat aprig modificarea organigramei şi a statului de funcţii de la Cantina de Ajutor Social Galaţi. Şi nu pentru că instituţia condusă de Picu Apostol Roman cerea creşterea numărului de salariaţi ori majorarea numărului de şefi, ci doar promovarea profesională a doi salariaţi.

Cel mai virulent ales local a fost democrat-liberalul Victor Dobrea: „Mai au cursanţi pe la facultate, care mai termină pe la anul, ca să mai modificăm de vreo trei-patru ori organigrama? Domnul director ne spune că a avut nişte salariaţi care şi-au terminat studiile şi hai să-i promovăm! Organigrama e organigramă, ai posibilitatea, îl promovezi, nu, nu! Chestia asta că are bani de la buget, bugetul nu-i al dumnealui, e al Primăriei şi înseamnă că i-am dat un buget prea mare. Poate ne trezim într-o zi că la o societate avem vreo 30 de directori, că şi-au terminat studiile. Nu sunt de acord!”, a anunţat consilierul.

Doi aleşi, Marian Alexandru (PP-DD) şi Nicolae Rainea (PSD), au încercat să explice că nu e vorba de o promovare în masă şi nu de funcţia de director. Concret, numărul total de posturi pentru Cantina de Ajutor Social rămâne tot de 31, din care două posturi de conducere şi 29 de execuţie. Singura modificare era transformarea a două posturi de execuţie. Un post de referent II studii medii din cadrul Biroului Anchete Sociale, care devenea post de referent I studii medii şi un post de şef depozit I studii medii din cadrul Serviciului Administrativ, Aprovizionare, Preparare şi Distribuţie Hrană, care devenea de referent specialitate II cu studii superioare economice.

Unii au uitat cum e să trăieşti cu puţin

Primarul Marius Stan a pus punct discuţiilor, explicând că nu se poate opune unei promovări dacă, din punct de vedere legal, angajatul îndeplineşte toate condiţiile. „O spun şi de această dată, tot ceea ce înseamnă personal angajat în administraţia publică este extrem de prost plătit! Eu, dacă aş putea, prin atribuţiunile pe care le am, să măresc salariul tuturor angajaţilor din Primărie, aş face-o în secunda următoare. Iar când apar situaţii de acest gen, chiar suntem răutăcioşi să ne opunem ca o persoană îndreptăţită să mai câştige o sută de lei sau 50 de lei la salariu. Poate că unii au uitat sau uită foarte repede cum e şi când trăieşti la un nivel minimal”, a spus Stan.

Cu un vot împotrivă şi o abţinere, promovările profesionale de la Cantina de Ajutor Social au fost votate. Ne-am dori, însă, aceeaşi vigilenţă şi când e vorba de organigramele societăţilor de interes local.

CITEŞTE ŞI:  Scenariul apocaliptic al APATERM "GALAŢIUL RĂMÂNE ÎN FRIG!", respins de PRIMĂRIE

Citit 1627 ori Ultima modificare Miercuri, 27 August 2014 20:22

6 comentarii

 • postat de x
  Joi, 28 August 2014 17:49
  89.136.3.***
  Nu mai vreu sa fiu primar.
  Vreau sa devin Presedinte de tara:
  „Dacă aş putea, AŞ MĂRI SALARIILE tuturor ROMÂNILOR”, ca sa le fac cele mai mari din lume.
  1
  5
  Raportează
 • postat de sarcasm
  Joi, 28 August 2014 11:07
  79.116.127.***
  Cel mai bine ar fi sa luati de la cei cu salariul minim ca si asa au prea mult si nu le trebuie.Ei nu au nevoie de bani deoarece traiesc cu aer.
  0
  9
  Raportează
 • postat de mdea
  Joi, 28 August 2014 10:54
  86.34.249.***
  care angajati? care primarie? care arhitect? care primar???
  exista asemenea oameni? ca nu se vad efectele
  2
  9
  Raportează
 • postat de Ce induiosator?
  Joi, 28 August 2014 10:02
  5.13.203.***
  Musiu cap de minge parca isi spunea liberal,odata.Prin plimbarile lui pe afara,si au fost destule,mai ales cu tunelul, a aflat cam cate persoane,raportat la nr. de locuitori,sunt angajate,de exemplu intr-o primarie a unui oras german sau austriac,si cum isi fac treaba,ma refer la calitatea si promptitudinea serviciilor.Stie cap de minge,ca bosorogul Nicolae,inainte de a se taia cu 25% salariile,in 2010,el a marit cu 30% salariile tocatorilor de frunza la caini,si apoi cand s-a revenit in 2012,de fapt lor le-a crescut salariile ci 30% in doi ani?Poate sa spuna nenea primarul cam in cati ani creste o pensie cu 30%,pentru care majoritatea au muncit,numai ei stiu cum,o viata? Vrea sa spuna ca el a trecut de la functia de presedinte de club unde era platit cu cel mai mare salariu din judet,la cel de primar platit cu vre mie si ceva de euro,ca sa se sacrifice pentru galateni?I-a trecut vreodata prin cap sa mai inchida robinetul la pierderile de bani publici,de prin primarie si institutiile aflate in subordinea primariei?Sifon si sifonare de bani ,asta stie foarte bine.Mai stie ce a promis in 2012 si ce a realizat pana acum?Asta sa-l preocupe cel mai mult,pentru ca pentru asta a fost ales.
  2
  11
  Raportează
 • postat de florinel
  Joi, 28 August 2014 06:23
  5.13.161.***
  Stan si Bran din Galati! Ce pretentii sa mai ai? Marire de salariu unora care aproba astfaltarea apoi spargerea strazilor de 10 ori ( vezi strada Traian) pe banii nostrii? La sumedeniile de gropi care sunt in asfalt neacoperite de ani de zile si a milioanelor de santiere deschise si niciodata terminate de pe carosabil? Ce sa mai maresti ca nu mai ai bani!! Noi platim taxe la greu, mizeria este peste tot, gropi asisderea, toata lumea se face ca lucreaza, si nici un rezultat! Halal primar, halal oras!
  2
  19
  Raportează
 • postat de Marius Stanciu
  Joi, 28 August 2014 06:05
  84.117.45.***
  Din banii nostri ai mari salariile celor din primarie, care si asa sunt de 10 ori mai multi decat trebuie ?
  3
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.