124 de familii PRIMESC LOCUINŢE... pe hârtie, cu votul aleşilor locali

124 de familii PRIMESC LOCUINŢE... pe hârtie, cu votul aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aleşii Galaţiului au aprobat tabelul nominal cu familiile care întrunesc condiţiile de atribuire a unei locuinţe aflate în administrarea Consiliului Local. Lista a fost stabilită în urma analizei dosarelor de către o comisie specială formată din consilierii locali Hristache Bogatu (PSD), Eugen Găvan (PC), Ilie Gheţu (PP-DD), Cristian Dima (PNL) şi Alin Mihai (PDL). Lor li se alătură Daniela Bălan, Dan Beraru, Nicolae Costache, Florina Hagiu, Camelia Moldoveanu, Nicoară Mihaela şi Petrica Popa, desemnaţi prin dispoziţia primarului.

Cele mai vechi dosare intrate pe lista scurtă datează din 2001, cele mai noi, din decembrie 2013. Pe lista lungă de aşteptare se află 1.080 de dosare depuse de solicitanţii de locuinţe sociale.

În momentul de faţă, fondul locativ al municipiului Galaţi numără 4.140 de unităţi, dintre care 4.041 sunt sub contract de închiriere, iar 99 de locuinţe (apartamente şi case) sunt libere. Marea majoritatea a acestora trebuie să treacă printr-un proces de expertizare, întrucât sunt în stare avansată de degradare şi nu pot fi locuite.

Prin urmare, cele 124 de familii vor primi repartiţie pe măsură ce Primăria va avea locuinţe disponibile, în ordinea în care se află pe listă.

Vestea bună este că, potrivit Primăriei, cartierul de locuinţe sociale din Micro 17 este în faza obţinerii avizelor şi autorizaţiilor necesare, iar autorităţile estimează că procedurile respective se vor încheia în cel mai scurt timp, astfel încât să înceapă efectiv lucrările de construcţie.

Între timp, licitaţia pentru al doilea cartier de locuinţe sociale, cel de pe Drumul Viilor, a ajuns în etapa de evaluare a ofertelor.

CITEŞTE ŞI: În Micro 17 se vor construi 756 de LOCUINŢE SOCIALE/ Investiţia se ridică la 9 milioane de euro

Citit 4158 ori Ultima modificare Luni, 01 Septembrie 2014 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.