În Micro 17 se vor construi 756 de LOCUINŢE SOCIALE/ Investiţia se ridică la 9 milioane de euro
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

În Micro 17 se vor construi 756 de LOCUINŢE SOCIALE/ Investiţia se ridică la 9 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nu mai puţin de 41.483.161 de lei (fără TVA) va plăti Primăria municipiului Galaţi societăţii Vega’ 93 SRL pentru proiectarea şi execuţia primului campus social din oraş, după modelul cartierului realizat de primarul Constanţei, Radu Mazăre. Este vorba de 15 module/blocuri, din care patru cu 228 de unităţi locative şi 11 cu 528 de unităţi locative, care vor fi realizate în Micro 17, lângă blocurile ANL. Licitaţia pentru acest contract, lansată în noiembrie anul trecut, a pornit de la o valoare de 46.254.560 de lei (fără TVA). Criteriul de atribuire nu a mai fost „preţul cel mai scăzut” ci „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”. Mai exact, au contat preţul ofertei - 80 la sută şi termenul de execuţie - 20 la sută, Primăria recurgând la această opţiune după „ţepele” pe care le-a luat de pe urma firmelor ce şi-au scăzut drastic preţul licitat pentru a câştiga şi apoi au abandonat lucrările. Modelul acestor locuinţe sociale este preluat de la primarul Constanţei, Radu Mazăre, dar proiectul este îmbunătăţit, în sensul că locuinţele vor avea şi balcoane.

Lucrările vor dura zece luni

După cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, lucrările vor dura zece luni din momentul începerii lor, societatea fiind în acest moment în faza de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor pentru deschiderea şantierului. Pe lângă cele 756 de unităţi de cazare (din care 207 vor fi garsoniere, 360 vor avea două camere şi 189 - trei camere), vor fi realizate un loc de joacă pentru copii, un teren de sport cu nocturnă, un magazin economat şi un sediu pentru Poliţia Locală. Zona va fi sistematizată, vor fi amenajate străzi cu dublu sens, locuri de parcare, precum şi un sistem de alei şi platforme pietonale, spaţii verzi, reţele tehnico-edilitare şi branşamente electrice de medie şi joasă tensiune.

Locuinţele vor avea grup sanitar şi bucătărie proprii, pereţi izolaţi termic şi fonic, uşă de intrare metalică, geamuri termopan, parchet, încălzire electrică şi contorizare individuală a consumurilor de energie electrică şi apă. Alimentarea cu apă rece se va realiza de la reţeaua publică, iar pentru apa caldă vor fi instalate boilere electrice de câte 40 de litri pentru garsoniere, şi, respectiv, de câte 60 de litri pentru apartamentele cu două sau trei camere.

Urmează să fie desemnat şi câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia campusului de locuinţe sociale de pe strada Drumul Viilor nr. 8, format din opt module/blocuri cu regim de înălţime P+2E - 456 de unităţi locative, din care 216 cu o cameră, 192 cu două camere şi 48 cu trei camere. Valoarea estimată totală a contractului este de 25.941.366 de lei.

    

Citeşte şi: Votat şi parafat/ Undă verde pentru cartierele de locuinţe sociale din Galaţi

Citit 10591 ori Ultima modificare Duminică, 25 Mai 2014 10:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.