Pentru FLUIDIZAREA TRAFICULUI spre Brăila şi Tecuci/ Ministrul Oprea îi face drum lui Stan prin curtea Poliţiei de Frontieră

Pentru FLUIDIZAREA TRAFICULUI spre Brăila şi Tecuci/ Ministrul Oprea îi face drum lui Stan prin curtea Poliţiei de Frontieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De două ori au aprobat, până acum, aleşii locali realizarea unui drum de legătură între bulevardul Dunărea şi strada Victor Vâlcovici şi s-au „lovit” de gardul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, prin curtea căruia voiau să treacă.

Dacă primele două tentative au eşuat, cea de-a treia are şanse maxime să se transforme în realitate. Motivul? Primarul Marius Stan are, după cum singur a mărturisit, „un prieten foarte bun” nu doar în fruntea Guvernului, ci şi în fruntea ministerului care îi poate „ceda trecerea” prin curtea Poliţiei de Frontieră, pe vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, sub cascheta căruia se află Poliţia de Frontieră.

A treia oară, cu noroc

La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii au votat, la propunerea primarului, iniţierea procedurii legale pentru realizarea unui drum de legătură între bulevardul Dunărea şi strada Victor Vâlcovici. Pentru realizarea drumului, ale cărui cheltuieli ocazionate de lucrări conexe vor fi finanţate de la bugetul local, este necesar ca un teren de 10.358 mp, aflat în proprietatea Poliţiei de Frontieră Galaţi, lângă Turnul TV, să treacă din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne în domeniul public al municipiului Galaţi şi administrarea Consiliului Local. Documentul votat constituie, de fapt, cererea adresată Executivului, în vederea promovării unei Hotărâri de Guvern în acest sens.

Cum spuneam, asemenea hotărâri au fost aprobate şi în 2005, şi în 2013, când s-a cerut transferul unui teren în suprafaţă de 6.110 mp, respectiv, 4.154 mp din curtea aceleiaşi instituţii, dar fără rezultat.

De ce este necesar?

Potrivit documentelor care însoţesc cererea adresată Guvernului, un asemenea drum este necesar pentru fluidizarea traficului din zonă. În Micro 21, se află două importante centre comerciale, iar cele două bulevarde principale, Oţelarilor şi Dunărea, preiau o bună parte din traficul autovehiculelor care se deplasează pe drumul de legatură dintre Brăila şi Galaţi, respectiv Tecuci şi Galaţi, fapt care determină blocaje repetate ale circulaţiei pe cele două artere.

Cum va arăta noua şosea

Potrivit primarului Marius Stan, şoseaua care va străbate curtea Serviciului Poliţiei de Frontieră va avea doar două benzi în loc de patru, pentru că, în caz contrar, ar fi fost necesară demolarea unei clădiri. „Venim din partea de nord a oraşului pe patru benzi, expropriind şi de la Piaţă până în Brăilei (strada Traian), şi ieşim pe patru benzi până în Faleză, iar din Faleză să ieşim pe patru benzi până înspre Brăila, prin curtea Poliţiei. Într-adevăr, acolo se strangulează puţin drumul, la două benzi”, a spus Stan.

Cât despre aprobarea în Guvern a transferul de teren, aceasta este mai degrabă o formalitate. Stan a anunţat că intenţionează să treacă la UNPR, al cărui lider naţional este vicepremierul Gabriel Oprea. „Mă bazez pe prietenia lui şi pe sprijin în tot ceea ce înseamnă proiectele pentru Galaţi”, a spus Stan.

CITEŞTE ŞI: Primarul Marius Stan ar putea PĂRĂSI PNL în perioada de "TRANSFERURI POLITICE"

Citit 3696 ori Ultima modificare Luni, 01 Septembrie 2014 18:36

13 comentarii

 • postat de fresnescu ionel
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 19:28
  79.117.154.***
  Deja am pus la coacere Partidul Brailean , care la alegerile din 2016 , va participa la alegeri , si sa sti ca d-nul Stancu tot va ramane unul din marii patrioti ai Brailei ,si va fi ales in conducerea metropolei.Ma voi ruga ca d-nul Stancu sa fie eliberat. Dumnezeu sa-l ajute pe d-nul Bunea Stancu sa se elibereze mai repede.Judetul si orasul are nevoie de el. Sper ca d-nul Simionescu sa nu cedeze nimic galatenilor.
  8
  2
  Raportează
 • postat de Galatean Mandru
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 06:39
  5.13.130.***
  @fresnescu: Voi nu vedeti ca Bunea Stancu e gata sa intre in puscarie? Gtaa cu Braila, in curand se inchide de tot. Eu spun sa iti vinzi cat mai repede apartamentul si sa te muti la Galati. Daca face Stan si tunel, chiar nu va mai fi nevoie de Braila. IOn 20 de ani, Braila dispare, tine minte ce spun eu.
  Inainte se spunea ca Braila e zona comerciala a Galatiului, acum puteti fi siguri ca nici atat lucru nu mai ramane. Gandeste-te ca in curand Galatiul s eva extinde spre Tulcea, e loc de constructie de magazine, mall-uri, cinematografe. Ce nevoie va mai fi de Braila care oricum e in faliment. Maxim teren agricol.
  2
  12
  Raportează
 • postat de fresnescu ionel
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 00:50
  79.117.154.***
  Bulevardul ce va lega Braila de galati , va fi unul din marile bulevarde a metropolei NEW BRAILA .Toate trenurile care fac traseul Galati-Bucuresti , ar trebui sa-si reduca traseul pe distanta Braila-Bucuresti , distanta dintre gara Galati si gara Braila fiind asigurata de transportatorul urban BRAICAR BRAILA. Astfel s-ar asigura o reducere a cheltuielilor SNCFR-ului , si ar devenii rentabil. Haideti sa facem asa ca va fi bine.
  26
  2
  Raportează
 • postat de Nu prea merge
  Marți, 02 Septembrie 2014 23:50
  79.116.97.***
  Am uitat sa precizez ca acolo la confueta Siretului cu Dunarea se formeaza des curenti si vartejuri puternice, deci dpdv al navigatiei va fi dificil, mai ales ca bacul cara masini, responsabilitate mare etc. Unul care manevreaza asa ceva nu cred ca ar fi de acord cu zona,
  4
  8
  Raportează
 • postat de Nu prea merge
  Marți, 02 Septembrie 2014 23:46
  79.116.97.***
  @vezi ip-ul acolo s-a construit un teren de sport care tine de baza Delfinul. Se vede si pe satelit acest lucru, daca tot ai amintit. Plus ca zona, desi e proprietate privata, este un loc in care lumea mai vine langa Dunare, sa pescuiasca, sa se simta bine, mai este si putina plaja. Eu stau in zona si nu mi-ar conveni ca zona sa fie traficata asa mult cum este la trecerea Bac. Iar trecerea Bac de pe malul tulcean este mult in aval, trebuie sa mearga bacul pe diagonala mult si sa ocoleasca si barje daca se poate. Ori nu pot sa-i obligi pe tulceni sa cheltuie bani pentru o noua amenajare mai in amonte, cum de altfel s-ar cheltui si la noi. Mai analizeaza situatia. cu siguranta locuitorii din zona nu vor dori trafic greu pe acolo. Daca as scoate Bacul din oras, l-as duce spre Cotul Pisicii, unde Dunarea e si mai ingusta si se scoate si traficul din oras. Dar aici ar veni bine o centura. Cam multe...si deja am deviat de la subiect.
  7
  6
  Raportează
 • postat de Intotdeauna la Galati se pune carul inaintea boilor!
  Marți, 02 Septembrie 2014 22:35
  5.13.131.***
  Eu tin doar sa precizez ca drumul visat de Marius Stan, este cu 2 benzi incepand din curba de la bac (faleza superioara) si pana la turnul televiziunii, deci nu doar prin curtea politiei de frintiera!
  P.S. Ce a spus ,,vezi ip-ul” ora 16.46, e foarte adevarat si foarte necesar!
  0
  8
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Marți, 02 Septembrie 2014 18:58
  89.136.5.***
  @Nu prea merge
  Eu banuiam ca Dunarea si Siretul precum si malurile lor fac parte din domeniul public al statului si ca acestea sunt inalienabile. Dar poate nu stiu eu sa interpretez legile (fara ironie) si Nicolae avea dreptul sa vanda malurile Dunarii (dar daca a facut asta, chiar avand dreptul, a fost o golaneala)
  Dar chiar si daca-i proprietate privata, la o adica se poate face o expropriere in interes public.
  Chiar zilele trecute am trecut prin zona si am vazut ca este mai mult spatiu pentru un ponton de bac + drum de acces decat locul meschin unde este acum (acest lucru se poate vedea si pe Google Earth, in nord-estul lui Auchan, imaginile fiind actualizate pe 21 iulie 2014).
  1
  13
  Raportează
 • postat de Nu prea merge
  Marți, 02 Septembrie 2014 17:13
  79.116.97.***
  @vezi ip-ul zona aia este proprietate privata. Malul de Dunare si Siret a fost vandut de fostul primar, asa ca nu se poate face nimic acolo. Plus ca acolo s-a si construit ceva, du-te si intereseaza-te ca vad ca nu prea cunosti situatia din zona.
  15
  5
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Marți, 02 Septembrie 2014 16:46
  89.136.5.***
  Stane, fa macar o data ceva cu cap: muta bacul (pentru trafic greu) de pe malul galatean mai in amonte in zona Auchan-gura Siret si fa o legatura cu breteaua din zona ce se leaga la Dn25. Astfel rezolvi mai multe probleme:
  - traficul greu (care in niciun loc civilizat nu trece prin oras) va fi scos cu adevarat in afara Galatiului; fii sigur ca nicunui galatean din cartierul Dunarea nu-i convine sa-i treaca tirurile prin fata blocului;
  - se elimina balamucul de la trece bac precum si ambuteiajele de la IVAS cand soseste bacul;
  - se reduce degradarea bulevardelor orasului produsa altminteri de traficul greu;
  - se descongestioneaza traficul prin cartierul Dunarea care deseori e sufocant;
  - se realizeaza accesul (doar a traficului usor si cu voia dvs a carutelor) prin curtea Politiei mai usor si mai ieftin (actuala strada de la sensul giratoriu pana la curtea Politiei, venind de la bac, abea permite trecerea una pe langa alta a doua autoturisme; cum iti inchipui ca vor incapea doua tiruri ? sper ca nu ti-a trecut prin cap sa distrugi din parcul de la turnul TV ca sa faci loc la camioane... cu toate ca la cati copaci ai taiat aiurea, cine stie...);
  Sa faci o investitie pentru ca esti prieten cu unul din guvern e o cretinatate tipica politicienilor de azi; o investitie se face pe baza de necesitate, beneficii viitoare, oportunitate si posibilitate; ori pana se materializeaza ceva in targul asta numit Galati, nici tu nici amicul de la guvern nu veti mai ocupa scaunele pe care le ocupati vremelnic.
  ... si apropo: Ca sa se ajunga de la bac pe bd. Otelarilor era o strada numita Stadionului; de aproape 2 luni de când e inchisa traficului nu s-a lucrat acolo aproape deloc (zic "aproape" ca s-au taiat - cum altfel?- o gramada de copaci de langa bloc si s-a carpit o teava...); din aceasta cauza, traficul greu de la bac taie orasul in doua pe Closca si apoi pe Pr. Brailei pana pe centura; nu-i asa ca era mai simplu daca bacul era la gura Siret?
  2
  32
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 02 Septembrie 2014 15:04
  213.218.53.***
  "A treia oară, cu noroc" de parca vorbim de barbut !!!

  nu cererile unor cetateni, unui oras !

  Ar trebui scoase inafara orasului orice Politie de Frontiera sau baza militara
  ca in orice tara civilizata.
  2
  29
  Raportează
 • postat de S-au blocat neuronii
  Marți, 02 Septembrie 2014 13:55
  79.116.97.***
  "...fapt care determină blocaje repetate ale circulaţiei pe cele două artere." Baa esti nebuun? Eu stau in cartier si de cand ma stiu nu am vazut niciun blocaj pe aceste artere. Trec 2,3 masini la cateva secunde, de unde atata capacitate de blocaj? Acest demers mi se pare bun pentru ca nu mai ocolesti deca vrei sa te duci pe faleza, mi se pare normal, dar asta cu blocajele m-a dat pe spate. =))))
  Cine nu ma crede sa vina acolo sa stea o zi, doua sa urmareasca sa vada daca poate exista vreodata blocaj acolo :)))
  10
  14
  Raportează
 • postat de dezinformare asta stiti
  Marți, 02 Septembrie 2014 12:20
  213.233.96.***
  lui Stan auzi , galatenilor le face drum nu lui Stan, comunistule asa gandesti ba antena 3 acolo lucrezi asa se pare ,,, deziformare si mistouri aste e pe capul vostru
  4
  29
  Raportează
 • postat de pentru autorul articolului
  Marți, 02 Septembrie 2014 11:34
  5.13.223.***
  ce titlu tendentios..."oprea ii face drum lui stan"....
  3
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.