Analiză VL/ De ce vrea Stan să ia capul şefilor din Primărie

Analiză VL/ De ce vrea Stan să ia capul şefilor din Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dintre toţi directorii generali ai primarului Marius Stan, doar Radu Dinu poate arăta proiecte finalizate: parcul "Viva" şi parcul de cartier din Micro 39 * De numele lui Silviu Bacalum se leagă Festivalul „Dunărea noastră”, pentru care s-au cheltuit 180.000 de euro * Adrian Bucur a prelungit licitaţiile pentru modernizarea Orăşelului Copiilor şi amenajarea a zece locuri de joacă * City-managerul Aurel Vlaicu, exceptat de la analiză?


Până când Marius Stan va încheia analiza activităţii directorilor generali din cadrul Primăriei Galaţi şi va decide dacă şi-au atins sau nu indicatorii de performanţă şi dacă va fi sau nu cazul să facă uz de demisiile semnate de aceştia în alb, vă propunem noi o analiză a ceea ce au făcut sau nu capii Primăriei, în ordinea în care şi-au intrat în pâine.

Adrian Bucur
Primul nou director general din Primărie a devenit, în luna martie 2013, inginerul Adrian Bucur, care a câştigat concursul pentru şefia Direcţiei Generale de Dezvoltare. Trebuie spus că Bucur venea la Galaţi de la Primăria municipiului Bucureşti, unde fusese coleg cu city-managerul Aurel Vlaicu. Pentru un salariu de circa 4.300 de lei net, Bucur şi-a pus semnătura pe diverse proiecte de dezvoltare a Galaţiului, cum ar fi restructurarea urbană prin demolarea garajelor în Complexul Ancora şi Micro 19 sau extinderea la patru benzi, prin expropriere, a străzii Traian. Deocamdată, niciunul dintre cele trei proiecte de anvergură nu s-a finalizat, ba, mai mult, nici măcar nu a trecut de etapa hârtiilor. Bucur este cel care „supervizează” procedurile de licitaţie pentru proiectele mari de investiţii. Potrivit informaţiilor noastre, Adrian Bucur, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru contractul de modernizare a Orăşelului Copiilor, a cerut prelungirea analizei acestora până pe 16 octombrie 2014, în condiţiile în care lupta se duce între doi competitori. Prelungire a cerut şi pentru licitaţia organizată pentru realizarea a zece locuri de joacă în cartierele oraşului.

Silviu Bacalum
La finele lunii aprilie 2013, liberalul Silviu Bacalum, de profesie inginer de mediu, a renunţat la postul de consilier al primarului, devenind funcţionar public, şi a fost numit prin dispoziţia edilului director interimar al Direcţiei Generale de Servicii Publice. Ulterior, avea să câştige concursul pentru acest job, concurând de unul singur. Cu un salariu de circa 2.620 de lei net, Bacalum s-a remarcat în calitate de părinte al Festivalului „Dunărea noastră”, organizat în premieră la Galaţi de Ziua Dunării. Bacalum a întocmit caietul de sarcini pentru licitaţia câştigată de firma bucureşteană Fun Time Production cu exact preţul de licitaţie, 803.466 de lei, fără TVA, nici un ban mai puţin. Bacalum nu a fost deloc deranjat de faptul că bannerul gigant de 286 de metri lungime, care reprezenta întreg parcursul Dunării, de la izvoare până la vărsare, era format din mai multe panouri care serveau şi de paravan şi de gărduţ, dar nici de faptul că în corturile pentru fiecare dintre ţările dunărene nu se găsea nici măcar un produs tradiţional specific acestora!

Radu Dinu
Tot în aprilie 2013, inginerul Radu Dinu a devenit consilierul primarului Marius Stan, iar apoi, prin concurs, directorul Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice din cadrul Primăriei. La finele anului trecut, primarul Marius Stan le mărturisea apropiaţilor că este mulţumit de activitatea lui Dinu, în vreme ce Adrian Bucur încă mai are de demonstrat! Radu Dinu este singurul director din Primărie care poate prezenta două proiecte finalizate cu succes: Parcul Viva, transformat dintr-un tăpşan ars de soare în cel mai modern parc al oraşului, şi primul părculeţ de cartier, realizat în Micro 39 de la zero, un proiect pilot ce urmează acum să fie multiplicat în 20 de zone ale oraşului. Trebuie spus că, dintre toţi directorii din Primărie, Radu Dinu are salariul cel mai mic, respectiv circa 2.500 de lei net.

Daniel Stadoleanu
Ultimul intrat în pâine la Primărie a fost economistul Daniel Stadoleanu, care a câştigat postul de director general al Direcţiei de Buget Finanţe la finele lunii octombrie 2013. Stadoleanu este, în Primărie, omul care face şi „desface” bugetele Galaţiului şi avizează costurile investiţiilor şi lucrărilor propuse de Direcţiile de Dezvoltare şi Infrastructură, pentru un salariu de 4.600 de lei net.

Aurel Vlaicu
Venit de la Primăria Bucureşti, Aurel Vlaicu a devenit city-managerul Aurel Vlaicu în iunie 2012, de îndată ce Marius Stan a depus jurământul de primar. Dacă avem în vedere declaraţia edilului „începem evaluarea de sus”, ar trebui să deducem că evaluarea îl vizează şi pe Vlaicu. Mai ales că niciunul dintre proiectele expuse atât de frumos de city-manager - strada Brăilei lărgită cu încă două benzi şi decorată cu fântâni arteziene, cu trotuarele reabilitate, tunel pe sub Dunăre, Drum de Centură extins şi modernizat, o Faleză a Dunării modernizată înainte să plece cu totul în apele fluviului, un centru vechi al oraşului pus în valoare sau măcar apă şi canalizare în „cartierele-cătun” Fileşti şi Barboşi - nu a demarat măcar! Cert este că Vlaicu ridică lunar un salariu mai mare decât al primarului, 7.100 de lei net. Rămâne de văzut dacă Vlaicu intră în evaluarea actuală sau în următoarea şi câţi dintre şefii din Primărie vor ieşi din „curba de sacrificiu”. Şi, evident, cine vor fi succesorii directorilor care vor pleca, precum şi, eventual, ce legături au cu UNPR, noul partid de suflet al primarului Marius Stan.

CITEŞTE ŞI: Ce AVERI au "generalii" lui Marius Stan

Citit 4275 ori Ultima modificare Luni, 01 Septembrie 2014 18:57

12 comentarii

 • postat de vasilica
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 00:16
  89.137.224.***
  Eu am vazut intodeauna in primarul nostru un om care doreste sa faca ceva pentru oras, dar cu asa o echipa slaba, cu idei personale mai presus de lege si de ideile urbei, nu vad cum s-ar putea face ceva bun legat de oras. Unii din cei mentionati in articol merg la întâlnirile ce au loc intre membrii comisiilor de specialitate din Primarie si stau drepti in fata membrilor care joaca tare, care stabilesc bugete chiar in fata lor, dupa interes coane Fanica desi ar trebui sa vada in ce masura problemele propuse sunt in acord cu obiectivele urmarite de institutia Primariei in anul respectiv. Nu au nimic de comentat, sunt practic nuli in acea incapere. Se confunda rolurile. Atunci când cineva stie sa puna problema sa-i vedeti cum paseaza problema de la unii la altii mai ceva ca la circ. Ce mai, e un circ total in Primaria noastra! Daca ai "norocul" sa treci de comisii si de directori, cu siguranta ca mai ai de indurat umilinte si de la economic ca doar ei n-au fost chemati la sedinta si cu siguranta ca ceva nu este in ordine si trebuie sa fii intors din drum. Deci, poti pierde tot ceea ce ai castigat, din perspectiva obiectivului urmarit, intr-o secunda. Nu merita zbaterea chiar daca la acele comisii ajungi ca purtator de cuvant al oamenilor urbei noastre. Pacat, mare pacat ca este atata mana libera la unii functionari publici de pe la noi!
  0
  1
  Raportează
 • postat de julien
  Marți, 02 Septembrie 2014 17:08
  79.116.96.***
  regula sfanta,pestele este imputit la cap,dar se curata de la coada.galatiul este impanzit de caini vagabonzi insa nu am vazut sa fie demis cel care se ocupa cu strangerea si eutanasierea asa cum prevede legea.
  1
  10
  Raportează
 • postat de marean
  Marți, 02 Septembrie 2014 17:01
  86.121.187.***
  E simplu! Stan trece la UNPR si trebuie sa numeasca oameni obedienti noii conducerii...
  Treaba asta cu directorii neperformanti e doar prosteala de prostit prostii
  Ei nu sunt numiti pe baza competentelor, a abilitatilor, a CV-ului, a realizarilor profesionale, etc. ci doar pe baza obedientei, a slugarniciei si chiar a prostiei, pentru ca un om destept niciodata nu o sa accepte sa fie sluga cuiva
  De asta nu merg treburile la Galati
  0
  16
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 02 Septembrie 2014 16:31
  5.13.135.***
  Numindui in functie d-ul Stan are pincipala responsabilitate!D-ul Stan si-a format echipa si daca echipa formata s-a dovedit slaba este vina capitanului!Cum spunea cineva mai jos nu este de loc mare smecherie sa te lauzi ca ai realizat un parc!Eu consider ca primarul cu echipa lui sunt deosebit daca pot spune asa de slabi!!!!!!Ammai spus.Nu credeam ca vom avea un pimar mai slab ca Nicolae.M-am inselat din pacate!Nu ae ost sa discutam de tinte majore pe care pimarul nostru le-a atat cu bio.Vorbim de tinte marunte ratate ca:
  -parcuri administrate jalnic,murdare,imputite
  -locuri de joaca murdare,imputite,nepazite,instalatii stricate
  -ciinii comunitari
  -plaja Dunarea-imputita
  -cuatenia cae nu exista,iarba cit casa sepii anul acesta fiind fericiti.
  -trotuare distruse
  Asa ca d-le Stan inainte de a cere demisia directorilor ar trebui sa stati stimb si sa judecati dept daca nu cumva este necesar sa va dati demisia !
  0
  12
  Raportează
 • postat de Gica Lautaru
  Marți, 02 Septembrie 2014 16:22
  79.116.102.***
  O gasca de tinerei usor de manipulat de o matroana batrana ca primarul,care poate jongla cu ei in orice chip. Si asta fara sa mai vorbim de faptul ca unii sunt adusi din Bucuresti,de parca nu erau suficienti astia din oras.Puneam pariu de asta iarna ca primarul va termina mandadul ca pesedist,si-mi mentin previziunea,fiindca UNPR-ul e doar o trecere intermediara,un imprumut pentru un sezon ca Bourceanu la Steaua.E singura sansa pentru el de a mai castiga un mandat,si ar face orice.Inclusiv va abandona proiectele lui de demolare a garajelor pentru a face parcuri de cartier,exproprierea celor ce locuiesc pe strada Traian si toate celelalte care lovesc interesele oamenilor de partid.Nu este mentionat in aceasta lista numele lui Edi Grosu care e bine infipt pe postul de sef ADP .Nu din cauza ca a modernizat Plaja Dunarea sau a pus la punct cimitirele ci fiindca a pompat multi bani in campaniile electorale ale lui Durbaca cand firma lui de imobiliare,Donaldo,era lider pe piata locala.Nu va renunta in schimb la celebrele lui paranghelii si la pomenile pe varii motive mai ales ca intram in campania electorala.Pana atunci trage nadejde ca orasul nu se va surpa cu totul asa cum se duce pe apa Dunarii zona de la Elice.Cine mai canta saptamana viitoare dom' Primar?
  1
  7
  Raportează
 • postat de un cetatean platitor de taxe si impozite
  Marți, 02 Septembrie 2014 14:24
  5.13.160.***
  Toti pe care i ati nominalizat , sunt in primul rand niste I.N.C.O.P.E.T.E.N.T.I. ......;in alta ordine de idei , sunt cei mai mari G.o.l.a.n.i. pe care i a avut conducerea unei institutii din Galati!De cine au fost NUMITI in functii????????????????????????????? ???????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????
  2
  14
  Raportează
 • postat de pentru MAI COMENTATORILOR DE DOI LEI
  Marți, 02 Septembrie 2014 12:09
  5.13.223.***
  MAI COMENTATORILOR DE DOI LEI....SI NU VI SE PARE NORMAL SA IA MASURI..????ASTA ESTE INCA O DOVADA CA TOTUSI IL INTERESEAZA CE SE INTAMPLA IN ORASUL ASTA....!!!!CAND ATI MAI VAZUT VOI OAMENI DEMISI IN MANDATELE TRECUTE...????DAR DEGEABA,IMI BAT CAPUL CU VOI...!!!!!VOI NICI NU STITI CE VRETI....!!!!!PARDON, ...UNIII DINTRE VOI...!!!!!
  19
  6
  Raportează
 • postat de cris
  Marți, 02 Septembrie 2014 10:17
  5.13.219.***
  primarul cu dinti de cal mai are rude care nu ocupa functii de director
  8
  10
  Raportează
 • postat de cetateanul
  Marți, 02 Septembrie 2014 08:35
  5.13.138.***
  Pune oamenii la trea serioasa dl primar!//
  de ce intarzie asa de mult licitatiile?
  de ce nu se atrag fonduri europene pentru diverse lucrari si investitii edilitare? trebuie puse la fiecare baca din parcul viva umbrele ca stau oamenii in soare?
  chiar nu exista viziuni cum trebuie sa arate acest oras?? facem numai carpeli??
  de ce nu luati exemplu tulcei ,a barladului ca totate spatiile virane din oras sa fie numai flori?
  de ce nu se ia imediat grameziile de iarba cosita si alte gunoaie de pe spatiile verzi si trotuare?
  de ce nu se fac lucrari in profunzime si de calitate?
  de ce politia comunitara nu aplica amenzi la ce-i care au cani si ii plimba fara matura si faras. la ce-i care sprg seminte si fac mizerie pe banciile din parcuri? de ce se lasa ca boschetarii sa doarma pe banciile din parcuri
  si lista poate continua de ce!....sunt lucrari simple dar care au efect civic frumos!
  2
  19
  Raportează
 • postat de capital
  Marți, 02 Septembrie 2014 08:16
  5.13.181.***
  inca o data primarul isi arata capacitatea de manipulare
  7
  15
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 02 Septembrie 2014 07:54
  92.80.191.***
  Parcul Viva nu e "realizarea" lui Dinu. Reabilitarea a inceput pe vremea lui Nicolae. Oricum, sa o freci doi ani ca director si sa te lauzi cu un amarat de parc (la ce nevoi are orasul asta!) e mare smecherie...
  6
  36
  Raportează
 • postat de Roman pana la capat
  Marți, 02 Septembrie 2014 07:44
  92.85.147.***
  Minunatul parculet Viva se transforma incet dar sigur in fieful t.i.g.a.n.i.l.o.r. Seara, isi vand nestingheriti pe o taraba in parculet tziganismele lor, iar culmea, in zona respectiva nici urma de gardieni. E sigur ca sunt mana in mana unii cu altii. Deja ne-au dovedit, fratilor romani!
  1
  41
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.