Restructurarea cartierului Dunărea, în dezbatere publică/ Arhitecţii şi urbaniştii vă stau la dispoziţie

Restructurarea cartierului Dunărea, în dezbatere publică/ Arhitecţii şi urbaniştii vă stau la dispoziţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de două zile, pe 9 şi 10 septembrie, între orele 10,00 şi 15,00, în holul Universităţii „Dunărea de Jos”, din strada Domnească nr. 47, gălăţenii interesaţi pot discuta cu reprezentanţii firmei Quattro Design SRL, care a realizat planul urbanistic zonal de restructurare urbană a microraioanelor 18, 19, 20 şi 21.

Deşi seria de articole despre cum văd urbaniştii şi arhitecţii viitorul cartierului Dunărea a suscitat interes din partea cititorilor „Vieţii libere” şi numeroase comentarii, la dezbaterea publică pe tema PUZ-ului dezinteresul a fost mare şi a surprins inclusiv autorităţile. Concret, au participat elaboratorii documentaţiei, reprezentanţii instituţiilor publice şi o mână de cetăţeni, dintre care doi aveau afaceri în zonă şi se temeau că ele ar putea fi afectate sau chiar desfiinţate de restructurare. Asta în ciuda faptului că, potrivit arhitectului şef al municipiului Galaţi, Teodora Voicilă, au fost invitaţi nominal toţi preşedinţii asociaţiilor de proprietari din microraioanele vizate!

Demolare, dar în anumite condiţii

Unul dintre punctele forte ale restructurării propuse de arhitecţi vizează demolarea construcţiilor parazitare: garaje şi chioşcuri. Viceprimarul Florin Popa a atras atenţia că măsura va trebui foarte bine fundamentată: „Avem deja un succes: am demolat două zone şi în momentul de faţă probabil că doar într-una vom reuşi să punem ceva în loc, în cealaltă, faptul că erau acolo nişte proprietăţi private ne-a condus în litigii şi nu ştiu când vom putea să punem ceva în loc”, a spus viceprimarul.

Tot Florin Popa a sesizat că propunerea arhitecţilor de a se construi o şcoală pe strada Victor Vâlcovici nu este justificată, zona având deja infrastructura şcolară suficientă, fapt confirmat de inspectorul şcolar prezent, Camelia Dima. Arhitecţii au propus, pe loc, un complex socio-cultural, care să includă o grădiniţă.

Discuţiile au vizat şi Aleea Comerţului. Arhitecţii au precizat că, în afara propunerilor de ordin peisagistic şi de amenajare, au stabilit zone în care pot fi amplasate mai târziu chioşcuri tip, aprobate de Primărie, pentru un anume gen de comerţ, dar nu alimentar. În ceea ce priveşte construcţiile provizorii, din momentul aprobării Planului urbanistic de către aleşii locali, ele vor trebui să se încadreze în prevederile lui.

Reamintim că joi, 11 septembrie, este ultima zi în care Primăria mai aşteaptă propunerile şi observaţiile gălăţenilor pe acest subiect.

Citeşte şi: CHIOŞCURILE de pe Aleea Comerţului VOR FI DEMOLATE! IATĂ cum văd ARHITECŢII pieţele din Micro 19 şi 20

Citit 2275 ori Ultima modificare Luni, 08 Septembrie 2014 18:03

8 comentarii

 • postat de MAI HAI SIKTIR CU PROIECTELE VOASTRE DE MANGLA
  Miercuri, 10 Septembrie 2014 08:57
  5.13.206.***
  SI EU SUNT PRISIDINTI DI ASOCIATIE SI NU M-AM DUS
  DE CE ?

  DE SCARBA
  2
  0
  Raportează
 • postat de Angel
  Marți, 09 Septembrie 2014 13:02
  194.105.20.***
  Mi se pare si normal sa para lipsa de interes atata timp cat programul este de la 10 la 15 cand majoritatea oamenilor munceste
  2
  7
  Raportează
 • postat de madame
  Marți, 09 Septembrie 2014 12:29
  5.13.194.***
  Dughenele,tarabele,chioscurile dau farmecul pietei,domnilor!Concurenta face pretul mic,iar inghesuiala cumparatorilor arata ca e o piata ieftina a Galatiului!De ce sa stricam ce e benefic?Modernizarea,pretul chiriilor se va reflecta in produsul final.Nu e acum momentul schimbarii...Aveti destule proiecte promise, pe care nici nu le-ati inceput.Pe mine personal ma deranjeaza gardul din stinga Spitalului judetean, capusat cu garaje parasite.Un foarte bun loc de parcare cu plata pentru policlinica,spital.
  9
  5
  Raportează
 • postat de Jan
  Marți, 09 Septembrie 2014 11:12
  5.13.213.***
  Nu e de ajuns ca presedintii de asociatii ne fura si noi ii platim pentru aceasta acum ei hotarasc in locul nostru ce vor ei in cartiere ar fi bine sa fie desfiintate asociatiile si sa platim direct la furnizorii de servicii CE SPUNETI DESPRE ACEASTA CONCETATENI ???
  4
  13
  Raportează
 • postat de @Coman Iulian
  Marți, 09 Septembrie 2014 08:49
  94.177.145.***
  Imi este sila de voi, presedintii de asociatie, si de asociatiile voastre. Sunteti niste capuse.
  Vedea-v-as desfiintati !
  6
  16
  Raportează
 • postat de CETATEANUL DIN CARTIERUL DUNAREA
  Marți, 09 Septembrie 2014 08:43
  5.13.139.***
  DACA NU SE CURATA DARAMA, TOATE CHIOSCURILE COTETELE SI MIZERABIILE GARAJE, SI TOTUL SA FACE LA CARPEALA-PLESNEALA, NU ARE ROST SA CHELTUITI BANII PUBLICI!!
  MAI INTAI TOT CARTIERUL SA REVINA LA FORMA INITIALA DE PROIECT, FARA CHIOSCURI SI GARAJE, DUPA CARE SA SE TREACA LA RESTRUCTURARE-MODERNIZARE!! ASA CA DLOR ARHITECTI FACETI O TREABA SERIOASA RESPONSABILA!!
  7
  15
  Raportează
 • postat de Coman Iulian
  Marți, 09 Septembrie 2014 08:23
  5.13.129.***
  Buna ziua,
  Nu toti presedintii de asociatii ai cartierului Dunarea au fost invitati la dezbatere, eu fiind unul dintre aceia.
  Presedinte de asociatie.
  10
  8
  Raportează
 • postat de Marian
  Marți, 09 Septembrie 2014 08:02
  79.116.127.***
  Vă rog să vă interesați urgent și să comunicați publicului de ce nu se mai lucrează de peste o săptămână în zona fostelor garaje din Micro 19. Având în vedere că luni, 15 septembrie, începe anul școlar, este un dezastru, mai ales în zona grădinițelor Codruța și Motanul încălțat: străzi desfundate, fără trotuare. Va fi o adevărată aventură pentru părinți și copii, mai ales când va ploua.
  2
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.