CHIOŞCURILE de pe Aleea Comerţului VOR FI DEMOLATE! IATĂ cum văd ARHITECŢII pieţele din Micro 19 şi 20
Foto: Foto: Anca Melinte

CHIOŞCURILE de pe Aleea Comerţului VOR FI DEMOLATE! IATĂ cum văd ARHITECŢII pieţele din Micro 19 şi 20
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Piaţa din Micro 20 ar putea deveni Casa Artelor


Arhitecţii care au realizat Planul Urbanistic Zonal de restructurare a Cartierului Dunărea - document supus consultării publice până pe 11 septembrie - nu sunt deloc încântaţi de modul în care arată pieţele din această zonă. Soluţiile lor de restructurare urbană sunt de-a dreptul surprinzătoare.

Prima lor ţintă a fost Piaţa Micro 19 şi Aleea Comerţului, pe care o critică pentru că este flancată de chioşcuri ce blochează deschiderea spre spaţiul verde: „Zona este aglomerată, dezordonată şi neamenajată pentru pietoni, rezultând spaţii înguste şi lipsite de calităţi estetice”. De aceea, arhitecţii propun reconfigurarea zonei şi identificarea unor terenuri pentru înfiinţarea de parcări care să o deservească.

De asemenea, cer realizarea unui proiect de amenajare peisagistică a zonei aferente Aleii Comerţului şi Pieţei Micro 19, cu spaţii plantate şi pietonale, mobilier urban şi iluminat decorativ, zone de odihnă şi aşteptare, dar şi configurarea spaţiului pentru o piaţă volantă.

 

 

Demolarea chioşcurilor care flanchează Aleea Comerţului se subînţelege, arhitecţii propunând să nu mai rămână decât chioşcurile de presă şi cele de flori. Urbaniştii merg şi mai departe şi dau ca exemplu un complex comercial din Barcelona, care are amenajat în faţa intrării un spaţiu pietonal amplu, iar alături un spaţiu verde pentru odihnă şi un loc de joacă pentru copii.

CITEŞTE ŞI: A început restructurarea urbană în CARTIERUL DUNĂREA/ Pentru ce cheltuieşte PRIMĂRIA peste 3,2 milioane de lei (FOTO)

În ceea ce priveşte Micro 20, arhitecţii cer amenajarea unei pieţe urbane care să găzduiască spectacole în aer liber, târguri şi alte evenimente sau piaţă volantă, amenajarea unui spaţiu pietonal atractiv, cu mobilier urban şi spaţii plantate, care să lege Piaţa Micro 20 de bulevardul Galaţi şi chiar conversia funcţională a clădirii pieţei în centru cultural - Casa Artelor!

 

Citit 8786 ori Ultima modificare Joi, 04 Septembrie 2014 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.