Activităţi de partid în INSTITUŢIILE PUBLICE/ Bacalbaşa se foloseşte de CJ pentru a face propagandă

Activităţi de partid în INSTITUŢIILE PUBLICE/ Bacalbaşa se foloseşte de CJ pentru a face propagandă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi părea, la un moment dat, că nu prea se înţelege cu unii dintre colegii din PSD, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, pare, în ultima perioadă, să-şi fi reevaluat poziţia. De curând, şeful CJ Galaţi a transmis o adresă către consilierii judeţeni (inclusiv către cei ai PSD) în care le aduce la cunoştinţă faptul că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care încurajează traseismul politic a fost publicată în Monitorul Oficial şi, prin urmare, oricare dintre aleşii judeţeni poate să-şi părăsească barca politică şi să treacă într-o alta.

Este drept că adresa transmisă de preşedintele Consiliului Judeţului sună mai degrabă ca o informare, însă nu ne putem pune întrebarea de ce Nicolae Bacalbaşa nu şi-a lăsat colegii de partid să se ocupe de promovarea acestei Ordonanţe, care este strict politică, în rândul aleşilor judeţeni şi a ţinut să o facă chiar el, folosindu-se de antetul şi ştampila instituţiei publice pe care o conduce.

CITEŞTE ŞI: Mai mulţi directori ai CJ, luaţi în colimator de Bacalbaşa/ Noi TENSIUNI, după controlul Camerei de Conturi

„Consilierii judeţeni îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aceasta să genereze pierderea calităţii dobândite în urma alegerilor. Procedural, această opţiune se depune la autoritatea deliberativă pentru care aţi candidat - Consiliul Judeţului Galaţi - prin intermediul secretarului judeţului, şi va fi însoţită de acceptarea dumneavoastră de către partidul politic sau organizaţia minorităţii naţionale pentru care aţi optat”, se arată în adresa expediată de şeful CJ consilierilor judeţeni.

Potrivit informaţiilor noastre, adresele lui Bacalbaşa au fost expediate prin poştă, iar cei mai mulţi dintre aleşi au intrat în posesia acestora la finele săptămânii trecute.

„Este un abuz”

Consilierul judeţean PDL Ion Ştefan ne-a confirmat nu doar că toţi aleşii democrat-liberali au primit adresa şefului CJ, dar ne-a dezvăluit şi faptul că astfel de informări au fost trimise şi supleanţilor de pe listele partidului pentru Consiliul Judeţului. „Ceea ce face Bacalbaşa este un abuz. Încearcă să forţeze nota. În prima şedinţă voi ridica această problemă”, ne-a declarat Ştefan.

Liberala Tania Bogdan este de părere, însă, că „aceasta este o chestiune ce ţine strict de partide”. „A trimis tuturor consilierilor, inclusiv celor PSD, pentru a se acoperi, pentru a părea că este un demers obiectiv. Acest tip de acţiuni nu ţin de Consiliul Judeţului, ci de partide”, ne-a spus fostul vicepreşedinte al CJ.

CITEŞTE ŞI: CENZURĂ COMUNISTĂ în instituţiile din subordinea CJ, din ordinul lui NICOLAE BACALBAŞA!

Citit 2486 ori Ultima modificare Duminică, 14 Septembrie 2014 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.