Citând din Goethe, aşa explică Nicolae Bacalbaşa propaganda politică pe bani publici

Citând din Goethe, aşa explică Nicolae Bacalbaşa propaganda politică pe bani publici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Democrat-liberalul Liviu-Adrian Butunoi l-a atenţionat pe Nicolae Bacalbaşa, săptămâna trecută, în cadrul şedinţei extraordinare a aleşilor judeţeni, că se substituie partidelor politice şi face propagandă pe bani publici, făcând referire la informarea transmisă de şeful CJ consilierilor judeţeni prin care aleşii erau informaţi cu privire la publicarea în Monitorul Oficial al României a Ordonanţei care încurajează traseismul politic.

„Spre surprinderea mea, au primit această informare şi unii dintre membrii supleanţi. Nu înţeleg logica şi vă rog să ne-o comunicaţi şi nouă. Din câte văd, vă substituiţi partidelor politice. S-a făcut un efort din partea Consiliului Judeţului, s-au plătit nişte timbre, plicuri. (…) Odată ce fac administraţie şi politică sunt obligat să fiu la curent cu tot, să fiu pus în temă cu orice lege care intră în vigoare. Inclusiv ordonanţe de Guvern. Aceasta este atribuţia mea. Nu trebuie să mă înştiinţaţi dumneavoastră. Acesta este un aspect. Al doilea aspect: de ce să fie informaţi şi membrii supleanţi?”, a spus consilierul PDL.

După ce a refuzat să ofere o explicaţie, precizând că Paul Puşcaş, secretarul Consiliului Judeţului, trebuie să ofere un răspuns întrucât acesta a redactat informarea, iar şeful CJ doar a semnat-o, Bacalbaşa a afirmat: „Domnule consilier, am să vă răspund citându-l pe Goethe: Atunci când o carte loveşte un cap şi sună a sec nu este întotdeauna vina cărţii”. „Feriţi-vă”, i-a replicat Butunoi, vizibil nemulţumit de răspunsul oferit de şeful CJ.

La insistenţa democrat-liberalului şi la solicitarea lui Nicolae Bacalbaşa, secretarul Consiliului Judeţului a afirmat că „raţiunea pentru care această adresă a fost comunicată tuturor consilierilor judeţeni şi supleanţilor este aceea că, prin atribuţiile sale, compartimentul de tehnică administrativă al aparatului de specialitate al CJ trebuie să monitorizeze apariţiile noi legislative în Monitorul Oficial al României, să identifice noile atribuţii atât pentru aparatul de specialitate, cât şi pentru consilieri şi să informeze. Ceea ce s-a şi întâmplat”. Interesant este că, potrivit consilierilor Opoziţiei, conducerea Consiliului Judeţului nu a mai simţit nevoia, până acum, în pragul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, să promoveze actele normative adoptate de Guvern.

CITEŞTE ŞI: Şefii din Consiliul Judeţului jonglează din nou cu legea/O hotărâre a CJ ar putea fi invalidată de        Prefectură

Citit 2055 ori Ultima modificare Duminică, 21 Septembrie 2014 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.