HOTĂRÂRE de Consiliu Local, în pericol de ANULARE din cauza INCĂLCĂRII LEGII

HOTĂRÂRE de Consiliu Local, în pericol de ANULARE din cauza INCĂLCĂRII LEGII
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu doar Consiliul Judeţului riscă să nu primească girul legalităţii din partea Instituţiei Prefectului pentru proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară adoptat săptămâna trecută, ci şi Consiliul Local, întrucât aleşii municipali au numit noii membri ai Consiliului de Administraţie al Zonei Libere prin vot la vedere, deşi conform legii şi Regulamentului de funcţionare a Consiliului Local, numirea ar fi trebuit să se facă prin vot secret.

Dorin Otrocol, prefectul judeţului Galaţi, ne-a declarat că reprezentanţii instituţiei pe care o conduce analizează în această perioadă legalitatea celor două proiecte de hotărâre. Chiar dacă Prefectura are la dispoziţie şase luni pentru a se pronunţa, conform legii, se pare că reprezentanţii Instituţiei Prefectului vor da un „verdict” mult mai repede în cele două cazuri, pentru ca autorităţile locale să intre în legalitate, iar activitatea acestora şi a unora dintre instituţiile din subordine să nu fie blocată.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, preşedintele Nicolae Bacalbaşa a hotărât, pe ultima sută de metri, să nu-şi mai asume amendamentul formulat la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară a CJ, prin care se stabilea distribuirea mai multor sume de bani şi şi-a retras semnătura. PSD a schimbat amendamentul cu un altul, dar însoţit de semnătura vicepreşedintelui Cornel Hamza, fără a avea însă un număr de înregistrare şi totodată fără să fie depus la „mapa” aleşilor în termenul legal prevăzut în Regulamentul de funcţionare a Consiliului Judeţului. La şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţului a asistat şi prefectul de Galaţi.

În ceea ce priveşte hotărârea adoptată de Consiliul Local privind noul Consiliu de Administraţie al Zonei Libere, aceasta a fost deja atacată de liberali şi democraţi, cei care, de altfel, au şi sesizat neregulile.

CITEŞTE ŞI: Şefii din Consiliul Judeţului jonglează din nou cu legea/ O hotărâre a CJ ar putea fi invalidată

                 Zona Liberă a funcţionat un an fără Consiliu de Administraţie/ Dispute la numirea ad-hoc a altuia

Citit 2024 ori Ultima modificare Joi, 25 Septembrie 2014 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.