ALEŞII locali au ÎMPĂRŢIT Galaţiul/ Pe cele mai importante STRĂZI din oraş, doar PUBLICITATE ELECTORALĂ
Foto: Foto: arhiva Vieţii libere

ALEŞII locali au ÎMPĂRŢIT Galaţiul/ Pe cele mai importante STRĂZI din oraş, doar PUBLICITATE ELECTORALĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O fi reclama sufletul economiei de piaţă, dar pe o serie întreagă de străzi şi zone importante din oraş reclama comercială a fost interzisă * Pe artere ca Brăilei, Domnească, Traian, Coşbuc, Siderurgiştilor, bulevardul Marii Uniri nu va fi permisă decât publicitatea electorală


Pe 3 octombrie, la miezul nopţii, se dă startul campaniei electorale, iar feţele pretendenţilor la preşedinţie ne vor asalta la fiecare pas. Şi nu oricum! Aleşii locali au aprobat Regulamentul privind publicitatea stradală în municipiul Galaţi prin care au delimitat teritoriul oraşului în zone de publicitate lărgită şi zone de publicitate restrânsă. Dacă în zonele de publicitate lărgită pot fi amplasate toate categoriile de mijloace de publicitate, în cele de publicitate restrânsă sunt interzise panourile şi structurile publicitare comerciale, fiind permise doar bannerele electorale! Vestea bună este că, dacă regulamentul se aplică la punct şi virgulă, candidaţii nu se vor mai căţăra pe toţi stâlpii de pe Brăilei, Domnească, Siderurgiştilor, făcând concurenţă semnelor de circulaţie. În schimb, se vor legăna în bătaia vântului de toamnă, din bannere electorale. Iată care sunt zonele în care reclama de orice fel nu mai are loc din cauza candidaţilor.

Zone „tabu”

Primele pe lista zonelor de publicitate restrânsă sunt clădirile monumente istorice şi zonele de protecţie ale acestora, ansamblurile urbane înscrise în Lista Monumentelor Istorice din judeţul Galaţi.

 

 

De acelaşi regim se bucură, potrivit hotărârii Consiliului Local şi zona cuprinsă între Grădina Botanică şi Palatul Navigaţiei – Gara Fluvială (parcare), dar şi lăţimea zonei, adică Faleza Inferioară şi cea Superioară.

Cele mai importante artere

Strada Brăilei, de la intersecţia cu strada Domnească până la „Ultimul Leu”, dar şi zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei” - din strada Frunzei până în Oţelarilor, va găzdui doar bannere electorale. La fel se va întâmpla şi cu strada Domnească, de la intersecţia cu Navelor până la intersecţia cu strada Cezar Bolliac. Restricţia publicitară operează şi pe bulevardul George Coşbuc, pe tronsonul cuprins între străzile Brăilei şi Kogălniceanu. Şi Traianul, de la bulevardul Marii Uniri până la intersecţia cu strada Basarabiei (Baia Comunală) este tot zonă de publicitate restrânsă. Ultimul pe listă este bulevardul Siderurgiştilor, din intersecţia cu strada Brăilei până la intersecţia cu strada Gheorghe Asachi (Spitalul „Sf. Ioan”). Restricţiile vizează arterele amintite pe o distanţă de 50 de metri de o parte şi de alta din axul drumului.

Interzis!

Acelaşi regulament votat de aleşi prevede negru pe alb că amplasarea mijloacelor de publicitate stradală este interzisă pe spaţii verzi, în locurile de joacă sau de odihnă situate în zona blocurilor, pe arborii de aliniament, pe zona carosabilă a străzilor, pe instalaţiile de semaforizare şi pe stâlpii de susţinere a elementelor de semnalizare rutieră sau de circulaţie. Rămâne de văzut în ce măsură avântul electoral al candidaţilor va respecta aceste restricţii.

CITEŞTE ŞI: Ordinea CANDIDAŢILOR pe buletinele de vot la ALEGERILE PREZIDENŢIALE din 2 noiembrie 2014

Citit 1750 ori Ultima modificare Marți, 30 Septembrie 2014 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.