ALEŞII locali au ÎMPĂRŢIT Galaţiul/ Pe cele mai importante STRĂZI din oraş, doar PUBLICITATE ELECTORALĂ

ALEŞII locali au ÎMPĂRŢIT Galaţiul/ Pe cele mai importante STRĂZI din oraş, doar PUBLICITATE ELECTORALĂ

Foto: arhiva Vieţii libere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

* O fi reclama sufletul economiei de piaţă, dar pe o serie întreagă de străzi şi zone importante din oraş reclama comercială a fost interzisă * Pe artere ca Brăilei, Domnească, Traian, Coşbuc, Siderurgiştilor, bulevardul Marii Uniri nu va fi permisă decât publicitatea electorală


Pe 3 octombrie, la miezul nopţii, se dă startul campaniei electorale, iar feţele pretendenţilor la preşedinţie ne vor asalta la fiecare pas. Şi nu oricum! Aleşii locali au aprobat Regulamentul privind publicitatea stradală în municipiul Galaţi prin care au delimitat teritoriul oraşului în zone de publicitate lărgită şi zone de publicitate restrânsă. Dacă în zonele de publicitate lărgită pot fi amplasate toate categoriile de mijloace de publicitate, în cele de publicitate restrânsă sunt interzise panourile şi structurile publicitare comerciale, fiind permise doar bannerele electorale! Vestea bună este că, dacă regulamentul se aplică la punct şi virgulă, candidaţii nu se vor mai căţăra pe toţi stâlpii de pe Brăilei, Domnească, Siderurgiştilor, făcând concurenţă semnelor de circulaţie. În schimb, se vor legăna în bătaia vântului de toamnă, din bannere electorale. Iată care sunt zonele în care reclama de orice fel nu mai are loc din cauza candidaţilor.

Zone „tabu”

Primele pe lista zonelor de publicitate restrânsă sunt clădirile monumente istorice şi zonele de protecţie ale acestora, ansamblurile urbane înscrise în Lista Monumentelor Istorice din judeţul Galaţi.

 

 

De acelaşi regim se bucură, potrivit hotărârii Consiliului Local şi zona cuprinsă între Grădina Botanică şi Palatul Navigaţiei – Gara Fluvială (parcare), dar şi lăţimea zonei, adică Faleza Inferioară şi cea Superioară.

Cele mai importante artere

Strada Brăilei, de la intersecţia cu strada Domnească până la „Ultimul Leu”, dar şi zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei” - din strada Frunzei până în Oţelarilor, va găzdui doar bannere electorale. La fel se va întâmpla şi cu strada Domnească, de la intersecţia cu Navelor până la intersecţia cu strada Cezar Bolliac. Restricţia publicitară operează şi pe bulevardul George Coşbuc, pe tronsonul cuprins între străzile Brăilei şi Kogălniceanu. Şi Traianul, de la bulevardul Marii Uniri până la intersecţia cu strada Basarabiei (Baia Comunală) este tot zonă de publicitate restrânsă. Ultimul pe listă este bulevardul Siderurgiştilor, din intersecţia cu strada Brăilei până la intersecţia cu strada Gheorghe Asachi (Spitalul „Sf. Ioan”). Restricţiile vizează arterele amintite pe o distanţă de 50 de metri de o parte şi de alta din axul drumului.

Interzis!

Acelaşi regulament votat de aleşi prevede negru pe alb că amplasarea mijloacelor de publicitate stradală este interzisă pe spaţii verzi, în locurile de joacă sau de odihnă situate în zona blocurilor, pe arborii de aliniament, pe zona carosabilă a străzilor, pe instalaţiile de semaforizare şi pe stâlpii de susţinere a elementelor de semnalizare rutieră sau de circulaţie. Rămâne de văzut în ce măsură avântul electoral al candidaţilor va respecta aceste restricţii.

CITEŞTE ŞI: Ordinea CANDIDAŢILOR pe buletinele de vot la ALEGERILE PREZIDENŢIALE din 2 noiembrie 2014

Citit 1595 ori Ultima modificare Marți, 30 Septembrie 2014 18:54

2 comentarii

 • postat de Iohannis nu a furat....este saș, este german, nu are rost să fure românii, românii se fură între ei. Votez pentru Iohannis pentru că este neamț, mioriticii noștri au mai fost și uite unde am ajuns în 25 de ani, sărăntocii UE. Miercuri, 01 Octombrie 2014 20:58 109.98.103.*** Link la comentariu
  0
  2

  Să faci afaceri imobiliare nu este o rușine, în tot capitalismul se cumpără și se vând case, sunt afaceri unde se plătesc taxe și impozite la stat, chiar investiții în clădiri, Iohannis nu dărâmând ci aducând îmbunătățiri și întreținând casele vechi ce au fost închiriate, deci impozit pe venit. Iohannis a cumpărat ieftin după Decembrie '89 case săsești de la sașii car au plecat în Germania și aveau nevoie de bani pentru drumul din România în Germania și pentru a se instala tot în Germania. Iohannis a cumpărat casele părăsite de sași, le-a renovat și închiriat și astfel are un venit bun. Nu a dărâmat uzine, făbrici, combinate, a renovat, a investit în casele vechi....de fapt trei apartamente și trei case în final.
  A ajuns Primar în Sibiu votat 14 ani la rând ca primar, a renovat orașul și azi nu au șomaj având investiții din Germania pentru că este saș și au avut încredere germanii în el, fiind vorbitor de limba germană, sașii fiind respectați în Germania, ajungând să se cunoască cu Cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Germania vrea o Românie stabilă pentru UE și pentru a investi aici, dar nu au încredere...neamțul Iohannis este un atuu.

  Raportează
 • postat de romanul Miercuri, 01 Octombrie 2014 10:38 5.13.167.*** Link la comentariu
  4
  11

  iohannis sa fie publicat cu cele 6 case!+ procesele dna
  udrea cu dosarul bute in spate + averea nejustificata inca
  ponta cu diploma de doctorat! tariceanu cu cele 5 mueri, ca morala
  si tot asa mai departe

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.