MODIFICAREA planului de reorganizare a APATERM, contestată de PDL

MODIFICAREA planului de reorganizare a APATERM, contestată de PDL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Modificarea planului de reorganizare şi cedarea creanţelor Apaterm către Electrocentrale, în contul datoriei de 118 milioane de lei (plus 33 de milioane de lei datorii la zi către CET) acumulată de-a lungul timpului, este ilegală, consideră preşedintele Organizatiei Municipale PDL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco. Acesta a arătat că, în 2011, datoria de 118 milioane lei nu  exista. În sentinţa civilă pronunţată de Tribunalul Galaţi, cu privire la „Planul de reorganizare”, erau prevăzute ştergerea unei datorii istorice de 340 de milioane de lei, un nou program de plăţi, pentru datoriile rămase, iar în dreptul Electrocentrale, în acel moment, datoria era de zero lei, fapt reconfirmat de Curtea de Apel Bucureşti prin decizia nr.189/2013.

„Cu toate acestea, după trei ani de la stabilirea planului de reorganizare al Apaterm, Electrocentrale cere înscrierea unei datorii de 118 milioane de lei plus "încheierea de contracte de cesiune a creanţelor cu asociaţiile de proprietari/locatari pentru locatarii care înregistrează debite restante. Principala măsura de recuperare a debitelor restante rămâne în continuare acţionarea în judecată a asociaţiilor de locatari/ proprietari şi punerea în executare a titlurilor", susţin reprezentanţii Electrocentrale în documentul justificativ", arată Ciumacenco.

Democrat-liberalul este profund nemulţumit de faptul că măsura de ştergere a penalităţilor va dispărea prin această modificare a planului. Mulţi gălăţeni riscă astfel să-şi piardă casele, chiar şi în condiţiile în care, în multe cazuri, datoriile nu ating nici pe jumătate valoarea apartamentelor. Modificarea planului în sensul cedării creanţelor a fost contestată atât de către Primărie, cât şi de sindicatul societăţii Apaterm, la întâlnirea creditorilor de pe 17 septembrie. Dacă modificarea planului va fi aprobată astfel, vom afla pe 15 octombrie, când Tribunalul ar trebui să dea o sentinţă cu privire la această chestiune.

Citit 2223 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Octombrie 2014 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.