O nouă TAXĂ pentru unii gălăţeni, în urma auditului Curţii de Conturi

O nouă TAXĂ pentru unii gălăţeni, în urma auditului Curţii de Conturi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 5.602 lei pe staţie fixă pe an vor plăti, în 2015, contribuabilii care deţin pe raza municipiului Galaţi staţii fixe pentru telefonia mobilă. Aceştia mai au la dispoziţie o lună, până pe 28 februarie, să depună declaraţii pe propria răspundere cu privire la numărul de amplasamente de staţii fixe pentru telefonie mobilă. Nu e prima dată când legislativul local instituie o astfel de taxă. Tot prin hotărâri ale aleşilor au fost stabilite taxe similare, în perioada 2011-2014. Numai că, printr-o sentinţă a Tribunalului Bucureşti s-a dispus anularea acestei taxe, după ce Asociaţia Operatorilor Mobili din România a atacat-o în instanţă. Sentinţa a rămas definitivă şi irevocabilă, pentru că administraţia locală nu a făcut recurs.

Situaţia ar fi rămas la fel dacă, prin raportul întocmit în urma auditului, Curtea de Conturi nu ar fi pus în vedere Primăriei faptul că nu a calculat, nu a înregistrat şi nu a urmărit în vederea încasării taxa specială fixă pentru staţiile fixe pentru telefonie mobilă amplasate pe raza teritorială a municipiului Galaţi de către operatorii din România pe baza autorizaţiilor de construire. "Au fost identificate, în timpul auditului, staţii fixe pentru care nu s-a aplicat taxa specială, aparţinând Orange, Cosmote, Vodafone, Mobilfon şi Telemobil, iar Primăria nu a clarificat statutul juridic al instituirii, în continuare, a taxei speciale". Valoarea estimată cumulativă a abaterii constatate se ridică la peste 30.000 de lei.

În condiţiile date, Primăria a găsit soluţia pentru a institui din nou această taxă. Sumele încasate se utilizează pentru acoperirea cheltuielilor generate de activitatea de întreţinere a reţelei de iluminat public în Galaţi.

Citit 2845 ori Ultima modificare Vineri, 30 Ianuarie 2015 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.