MAI MULTE AUTOBUZE pe străzile Galaţiului. AFLĂ de când!

MAI MULTE AUTOBUZE pe străzile Galaţiului. AFLĂ de când!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aleşii locali au dat undă verde programului de transport propus de SC Transurb SA *  În loc de 60 de autobuze şi troleibuze, câte circulă acum, pe traseele principale vor fi 125 de mijloace de transport


Dacă acum vi se pare că răbdarea vă e pusă la încercare în staţii, tot privind în zare după vreun autobuz sau troleibuz Transurb, şi consideraţi prea puţine cele două trasee de tramvai pe care se circulă, să ştiţi că nu vă înşelaţi. Doar 60 de mijloace de transport circulă în oraş, în acest moment, conform programului de transport al SC Transurb SA, aprobat de Consiliul Local, pentru perioada 1 ianuarie - 8 mai 2015.

Situaţia se va schimba radical din 9 mai 2015. Atunci vor intra în vigoare noile trasee de transport local, care vor fi acoperite de 125 de mijloace auto Transurb, conform noului program, valabil până pe 31 decembrie 2015.

De ce doar 60 de maşini

Aleşii locali au aprobat cele două programe de transport convinşi că singura modalitate de a face Transurb cât mai performantă este să i se dea şansa să organizeze transportul în municipiul Galaţi. Pentru primele cinci luni ale acestui an, au rămas în cursă doar 60 de mijloace de transport, pentru că societatea are un program de circulaţie conform unui contract semnat în 2010, care îi permite realizarea a 500.000 de kilometri lunar. Cât despre rutele pe şine, cele opt tramvaie acoperă doar două trasee, 1 şi 39.

"Programul de circulaţie este lucrat cu serviciul tehnic din Primărie. Pe cele 29 de trasee de autobuz şi troleibuz, care intră în vigoare din 9 mai, vom circula cu 125 de mijloace de transport, asta însemnând tot parcul pe care îl avem la dispoziţie în momentul de faţă. Pe cele şapte trasee de tramvai o să mergem cu aproximativ 40 de tramvaie şi până atunci sperăm să se dea în circulaţie şi strada Basarabiei, ca să putem efectua şi rutele Port Bazinul Nou - Micro 19 şi Port Bazinul Nou - Micro 40", a declarat managerul Transurb, Genica Totolici, la şedinţa Consiliului Local.

E nevoie de încă 44 de autobuze

Consilierul local Victor Dobrea s-a arătat interesat de o solicitare a Transurb privind necesitarea achiziţionării a 44 de mijloace de transport de diferite mărimi şi categorii. „Cele 125 de autobuze vor pleca pe toate traseele principale începând cu luna mai, în situaţia în care nu vom mai folosi autobuzele şi pentru convenţiile speciale, ci doar pentru transportul urban, aşa cum este prevăzut în contractul cadru aprobat în Consiliul Local, pe care îl vom semna. În acel contract spune clar că noi nu putem să folosim autobuzele şi pentru urban şi pentru curse speciale. Cele 44 de autobuze care trebuie să vină sunt pentru completarea parcului auto, prin înlocuirea celor care vor trebui casate din cauză că au ieşit din perioada de folosire şi au cheltuieli prea mari pentru a fi susţinute din punct de vedere tehnic”, a explicat Genica Totolici.

Câte sunt, câte vor fi

Pentru a vă face o idee cum se va îmbunătăţi activitatea de transport, vă spunem câte mijloace de transport circulă acum, în zilele lucrătoare, la orele de trafic intens, pe cele mai aglomerate trasee şi câte vor fi din 9 mai.

În acest moment, pe traseul 102T circulă şase mijloace de transport, iar pe 105 - două. Din mai 2015, pe traseul 102 vor fi zece troleibuze şi patru autobuze mari, iar pe Traseul 105 - opt autobuze mari. În plus, va apărea şi traseul 107 (Cartier Cantemir - Parc CFR), acoperit de şase autobuze mari. La orele cele mai solicitate, pe traseul 11 circulă opt autobuze, dar, din 9 mai, vor face legătura între Bloc Y6 şi Piaţa Centrală 16 autobuze mari. Pe traseele 22 şi 9, numărul mijloacelor de transport se dublează, de la două pe fiecare rută la patru autobuze mari. În ceea ce priveşte traseul 104T, asigurat acum de două troleibuze, din 9 mai vor circula două troleibuze şi două autobuze.

Citeşte şi: Elevii şi studenţii vor călători GRATUIT cu autobuzul.

Citit 13746 ori Ultima modificare Duminică, 01 Februarie 2015 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.