FĂRĂ APĂ CALDĂ ŞI CĂLDURĂ: CET se ÎNCHIDE de la 1 aprilie/ Primarul Stan cere declanşarea SITUAŢIEI DE URGENŢĂ

FĂRĂ APĂ CALDĂ ŞI CĂLDURĂ: CET se ÎNCHIDE de la 1 aprilie/ Primarul Stan cere declanşarea SITUAŢIEI DE URGENŢĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Până pe 30 septembrie, Electrocentrale nu va mai livra oraşului energie termică * Cei 400 de angajaţi ai societăţii vor intra în şomaj tehnic


Cele mai sumbre scenarii şi avertismente lansate de conducerea Electrocentrale, încă din toamna anului trecut, se confirmă: locuitorii de la malul Dunării nu vor mai primi niciun strop de apă caldă sau căldură. Administratorul special al CET, Sinan Mustafa, a anunţat, ieri după-amiază, că, de la 1 aprilie şi până pe 30 septembrie, Electrocentrale îşi va întrerupe activitatea de producere a energiei electrice şi termice, şi implicit a livrării energiei termice în municipiu.

Conducerea CET a luat această decizie după ce Romgaz, principalul său creditor, a anunţat că respinge strategia de funcţionare pentru 2015, în toate cele trei variante propuse de conducerea societăţii. "În contextul în care societatea se află în insolvenţă, iar începând cu 1 aprilie încetează valabilitatea contractelor de vânzare de energie termică sub formă de abur şi apă demineralizată încheiate cu ArcelorMittal, administratorul special optează pentru varianta cu pierderi minime, în vederea rentabilizării societăţii, respectiv întreruperea activităţii de producere a energiei electrice şi termice şi implicit a livrării energiei termice în perioada 1.04 - 30.09 şi reluarea activităţii începând cu 1 octombrie. Această variantă conduce la reducerea pierderilor financiare cu circa 30 milioane lei faţă de varianta de funcţionare continuă şi în regim de vară", a transmis administratorul special al CET.

În această perioadă, cei 400 de angajaţi ai Electrocentrale vor intra în şomaj tehnic, pe o durată de 40 de zile lucrătoare.

Cazanul de apă fierbinte - o soluţie, dar la anul

Conducerea Electrocentrale a afirmat că, în perioada următoare, CET şi municipalitatea se vor asocia pentru a pune pe picioare proiectul cazanului de apă fierbinte din Ţiglina II. Numai că acesta va deveni funcţional abia din 2016. "Vom semna un protocol pentru realizarea unei noi investiţii - C.A.F. de 20 Gcal/h amplasat în Ţiglina II, astfel încât începând cu regimul de vară 2016 producerea energiei termice în sistemul centralizat să se realizeze de această capacitate, cu pierderi reduse faţă de agregatele actuale (...) Necesitatea semnării unui protocol privind investiţia pentru regimul de vară şi noua societate integrată este susţinută şi de deschiderea procedurii de faliment a distribuitorului local de energie termică Apaterm", a precizat Sinan Mustafa.

Romgaz, gata să taie gazul

Astăzi este data scadentă la care Electrocentrale trebuie să achite Romgaz cele 22,4 milioane de lei, în contul gazelor naturale livrate de compania din Mediaş în luna ianuarie. Cum CET nu a reuşit să încaseze aceşti bani de la Apaterm, Romgaz ar putea sista, dintr-un moment în altul, livrarea de gaz către Electrocentrale. La data de 24 martie, Apaterm înregistra datorii de 50,6 milioane de lei către CET, la care se va adăuga contravaloarea energiei termice livrate în cursul lunii martie.

Primarul cere declanşarea situaţiei de urgenţă

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, i-a convocat luni, pe aleşii locali, într-o şedinţă extraordinară pentru a constata că Galaţiul se află în situaţie de urgenţă. Edilul urbei le-a înmânat deja, ieri, la şedinţa ordinară a Consiliului Local, un document privind situaţia Apaterm, intrată în faliment, şi iminenţa declanşării situaţiei de urgenţă.

"Miercuri s-au întâmplat două evenimente nefericite pentru Galaţi: a fost consfinţit falimentul Apaterm, iar în şedinţa comitetului creditorilor de la CET ne-a trecut glonţul pe la ureche. Am primit un răgaz, care însă trebuie folosit cu inteligenţă şi celeritate, pentru că, odată intrat şi CET în faliment, sistemul centralizat nu mai poate fi salvat. Reţelele primare, esenţiale pentru orice dezvoltare viitoare, ar intra la masa credală şi nu am mai putea avea acces la ele, motiv pentru care cred că se impune declanşarea acestei situaţii de urgenţă", i-a informat primarul pe consilieri.

Ponta, dă-ne CET-ul!

Potrivit lui Stan, constatarea situaţiei de urgenţă este motivată de faptul că oraşul va rămâne fără apă caldă şi căldură. "Această situaţie de urgenţă ne dă posibilitatea să nu mai urmăm procedura consacrată - licitaţia - care durează luni de zile, ci să încredinţăm direct managementul producţiei, distribuţiei şi încasării facturilor. Deocamdată, însă, producţia nu ne aparţine. Intenţionăm şi sper să obţinem acordul CL pentru a prelua gratuit CET-ul. Avem un acord de principiu al premierului şi o să avem o discuţie la nivel de guvern, să îşi asume datoria Electrocentrale", a explicat Stan.

Management privat

Intenţia autorităţilor este resuscitarea întregului sistem centralizat, prin implementarea soluţiilor din strategia privind termoficarea, respectiv, realizarea a trei centrale pe cogenerare. Garanţia că va funcţiona o constituie, spune edilul, exemplul Iaşiului, care a trecut printr-o situaţie similară. "Degrevăm sistemul şi de factorul politic, care a contat foarte mult în managementul Apaterm şi CET. Cred că o firmă privată, specializată, poate, cu un management bine pus la punct, să ţină în viaţă termoficarea", a mai spus Stan.

Citit 12769 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 19:06

28 comentarii

 • postat de dumitri constantin
  Luni, 18 Mai 2015 01:34
  78.96.26.***
  eu nu sunt bransat la caldura de la cet, insa cativa pensionari de pe scara mea sunt bransati la cet repartitoare separate, si eu cat si ceilalti nebransati suportam toata iarna caldura celorlalti ca, chipurile ne incalzesc noua peretii cu caldura lor, mentionez faptul ca la noi nu trec nici o conducta de teava cet prin apartament ci doar ceea dupa scara la care nu am participat si nu sunt bransat, este o hotie pe fatza si altii stau in caldura si noi in frig si platim bani cu japca impuse de catre cet.
  0
  0
  Raportează
 • postat de MP
  Sâmbătă, 04 Aprilie 2015 15:41
  5.13.152.***
  Nu sunt de acord cu solutia subventionarii centralelor de apartament.
  Eu am centrala de 5 ani de zile si am platit-o din banii mei, am platit toate avizele, etc.
  De ce acum cei care nu au centrala sa primeasca una subventionata tot din banii mei?!?
  Adica eu platesc si centrala mea si mai dau si la altii. Asta nu este corect, nu este democratie. Este hotie pe fata.

  Cine vrea caldura, sa plateasca.
  Eu vreau strazi fara gropi, transport in comun civilizat cand merg zilnic la serviciu, parcuri in locul garajelor, etc.

  M-am saturat sa vad pomanagii la tot pasul. Sa nu se mai subventioneze niciodata nimic. Cine poate sa-si plateasca, sa aiba, cine nu, sa mearga de unde a venit ca aia acolo nu se plang niciodata de nimic.

  Bunicu daca a vrut apa, si-a facut fantana si si-o cara singur in casa, o incalzea, se spala, etc. Nu s-a plans la nimeni de nimic, nu a cerut nimanui nimic.
  Acum e la moda POMANA!
  Pesedistii sunt cei care au introdus moda asta. Va dam de pomana sa ne votati sa furam in liniste si sa ne imbogatim. Pedelistii (noii penelisti) au perfectionat-o.
  Uitati-va la toti liderii acestor partide si o sa vedeti ca niciunul dintre ei nu e sarac. A naibii coincidenta.
  Iar noi oamenii, stam si suferim si ne vindem pe un litru de ulei, un kg de zahar si o punga cu PDL-PSD-PNL.
  Huooo tuturor oamenilor politici din Galati.
  2
  9
  Raportează
 • postat de DAUCEANU MARIAN
  Sâmbătă, 28 Martie 2015 10:42
  5.13.176.***
  partea proasta este ca acum asociatiile nu mai pot fura niste bani
  asa cum este la bl O5 din micro 19 unde eu care nu am avut toata iarna caldura pt ca am cumparat in vara un ap care noi nu prea stiam mult si ne-am trezit in iarna ca nu avem caldura pt ca cel de sus a taiat tevile si nu a mai facut retur si cei de la asociatie au afisat ca eu am de plata 100 lei doar pt caldura care nu o am
  ideia este ca nici macar tevile care zic ei ca le platim toti la mine nu sunt calde deci pt ce platesc eu 100lei? ca sa fure ei.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Ion
  Vineri, 27 Martie 2015 22:13
  5.13.206.***
  Si cum se recupereaza banii dati in avans de primar pentru caldura din februarie - subventia pentru TOT anul 2015?
  Cine plateste toata distractia?
  De ce trebuie sa subventioneze bunii platnici (din sistemul centralizat sau nu) toate ideile acestea: centrale de apartament , centrale de bloc, cazane de apa fierbinte, si alte SF-uri? Cine le va primi cand/cum va plati datoriile trecute, cele curente ca si cele viitoare?
  De ce trebuie guvernul - adica toata tara sa preia datoria CET? Ce treaba are cetateanul de la Valea Marului, care are casa cu soba (si implicit isi plateste lemnele) sa plateasca si datoriile CET, de la care n-a beneficiat si nu va beneficia niciodata de nimic?
  Vreau sa cada bani din cer!
  4
  5
  Raportează
 • postat de instalator galati
  Vineri, 27 Martie 2015 20:51
  5.13.251.***
  subventia la centrala de apartement e solutia cea mai viabila
  6
  9
  Raportează
 • postat de romania in deriva
  Vineri, 27 Martie 2015 18:29
  79.116.102.***
  1 aprilie este ziua primarului din galati si poate deveni ziua orasului se pare ca tatal veridic al fotbalistului nu a fost inginerul stan ce a lucrat in combinat ci un pacalici ce in jurul anilor 1970 vroia vilă pe strada arcasilor si salariu consistent
  1
  6
  Raportează
 • postat de mi-e foarte sila
  Vineri, 27 Martie 2015 18:25
  84.117.45.***
  stane, cind erai la p.n.l, nu erai prezent la sedintele partidului cind se cereau c.v-uri pentru eventuale angajari daca partidul cistiga alegeri locale? acum "Degrevăm sistemul şi de factorul politic, care a contat foarte mult în managementul Apaterm şi CET".stiu ca politica-i curva dar unii politicieni sint doctoranti in sistem.
  1
  2
  Raportează
 • postat de mnk
  Vineri, 27 Martie 2015 17:51
  82.78.13.***
  ha ha ha, dar mai bine sa opriti si apa rece...cel putin sa fie miroase si a kk de om..ca de caine ne-am saturat!!!!
  3
  11
  Raportează
 • postat de florin
  Vineri, 27 Martie 2015 17:08
  82.137.14.***
  De acum 2 ani se stia ca orasul va ramine singurul client al Electrocentralelor si de atunci am intrebat daca orasul va putea sustine acest mastodont!A trecut timpul si din pacate am ajuns intr-o situati de rahat!
  *Primarul Stan cere declanşarea SITUAŢIEI DE URGENŢĂ*!!!Bai baiatule ai ajuns aici dupa 3 ani de prostii!Ceri situatie de urgenta si da-ti tata demisia ca nu poti!Si nu numai tu!Si astia care o freaca in consiliul local degeaba!Toti plecati lasati-ne ca nu puteti nu aveti cu ce!!!!!Gata dao in pana ei de treaba ca daca dupa 3 ani nu reusesti sa faci nimic si dupa atitia ani in consiliul local situatia este falimentara apoi tu popa,rainea,stefan si care oti mai fii plecati!!!!!!!
  "Vom semna un protocol pentru realizarea unei noi investiţii - C.A.F. de 20 Gcal/h amplasat în Ţiglina II, astfel încât începând cu regimul de vară 2016 producerea energiei termice în sistemul centralizat să se realizeze de această capacitate, cu pierderi reduse faţă de agregatele actuale" Ba voi sunteti nebuni?Dar pina in 2016 ce dracu face populatia?Se spala la lighean?In iarna viitoare isi pun sobe in apartamente???Dar cum voi ati adus totul in faliment cine mai poate crede bazaconiile scoase din gura voastra???Sistemul centralizat este mort !Lumea nu are bani iar un sistem centralizat oricare ar fi el va fi un esec din start!Singura solutie-INCETATI A MAI CHELTUI BANII PUBLICI DEGEABA SI TRECETI PE SUBVENTIONAREA CENTRALELOR DE APARTAMENT!CUM LA BRAILA S-A PUTUT TREBUIE SA SE POATA SI IN GALATI!LASATI-O MOARTA CU CARLOGAL SAU CU REINVIEREA ELECTROCENTRALELOR!
  "Am primit un răgaz, care însă trebuie folosit cu inteligenţă şi celeritate" Ati avut destul ragaz!DAR NU ATI AVUT INTERES SI INTELIGENTA IN ACELASI TIMP!
  1
  32
  Raportează
 • postat de dan
  Vineri, 27 Martie 2015 15:31
  82.137.12.***
  @Corneliu.
  COMUNISMUL nu a dat faliment niciodata.
  Primul exemplu este ca politicienii romani mananca si fura de pe urma comunismului. SI au ajuns la 25 de ani de jaf.
  Nu te supara dar ce a facut comunismul, nu a facut nici regele si nu vor mai face parlamentarii intr-o mie de ani.
  25 de ani de hotie , de la lovitura de stat din 1989.Si sa sti ca sunt tanar.
  Au stat unii 4 zile pe baricade si primesc pensie de revolutionar 2000-3000 si alte drepturi, dar veteranii de razboi care au indurat 4 ani pe front? CAT primesc? RUSINE.
  Al doilea exemplu este CHINA, care este comunista si duduie economia, a ajuns cel mai mare creditor al SUA.
  ASA CA DACA TE GANDESTI UN PIC.......................
  DOMNU PRimari MArius STAN, daca vreti sa functioneze CET, trebuie sa dispara APATERM(CAROGAL), sa ramana o singura societate CET, care sa cuprinda si tot ce are apaterm si apa canal. In care salariul cel mai mare sa nu depaseasca 3000lei in mana si maxim 1000 angajati.
  Orice alt sistem va fi capusat de firmele si membri partidelor politice. Asta e cea mai simpla si eficienta solutie.
  Restul sunt promisiuni electorale si manipulare.
  2
  15
  Raportează
 • postat de corneliu
  Vineri, 27 Martie 2015 13:03
  5.2.209.***
  Intotdeauna falimentul unui monopol local este un pas inainte! Spargerea Apaterm se va face intre mai multe grupuri care vor fi in competitie, cel putin asa sper. Infiintarea unui alt monopol va duce iremediabil la alt faliment! Cauzele acestui rasunator esec sunt multe, superficial relevate de dezbaterea publica, cea mai importanta fiind modul pur comunist de gandire si actiune al autoritatilor locale. Comunismul din Romania a dat faliment de mult, Galatiul inca rezista!
  4
  15
  Raportează
 • postat de Ala fara datorii
  Vineri, 27 Martie 2015 12:38
  89.121.200.***
  cum ba dihaniilor sa fortati populatia sa faca investitii de mii de lei ca sa nu ajunga se se spele la lighean ? cum asta intr-un oras european in anul 2015 ? Ne rade toata tara, imi este rusine de ce a ajuns orasul asta. Asta e genocid domnilor din conducere ...

  3 idei mari si late trebuiau urmate pentru iesirea din kkt ...

  1. renuntarea la balciuri de 2 bani, paranghelii si petreceri stupide ( vor fi si ele, dar la timpul lor ) si dirijarea banilor catre infrastructura ( drumuri - macar un drum express sa ne lege de undeva, de oriunde !, pod - cel mai simplu si rapid de construit e la Braila, DAR NE AJUTA ORICUM si pe noi ! )
  2. atragerea de investitori cat de multi ca sa se creeze locuri de munca ( renuntati la spagi si alte tampenii si oferiti-le suport din toate punctele de vedere )
  3. alegeti oameni capabili care sa fie pusi in posturi de conducere, nu idioti pusi acolo pe criterii politice.

  ... dupa aceea mai vedem si cu petreceri, pasarele, tuneluri, pasaje, trotuare, maidanezi, toaletarea copacilor, garaje, parcari, locuri de joaca, spatii verzi si studii de fezabilitate ...
  2
  22
  Raportează
 • postat de coco
  Vineri, 27 Martie 2015 12:28
  82.137.14.***
  Unica solutie pentru Galati...ar fi un parteneriat Apaterm, Primarie si Electrocentrale,prin investitie in sistem de incalzire prin cogenerare.Acest sistem furnizeaza caldura si curent...Avem si locatie in oras pentru constructie (vechea statie de incinerare de linga Ratu la viaduct)...care zace in paragina de ani de zile...Din ce stiu sisteme prin cogenerare e la Cluj la Giurgiu...si sunt foarte eficiente...
  9
  7
  Raportează
 • postat de pai da
  Vineri, 27 Martie 2015 12:22
  193.194.132.***
  Buna dimineata....
  Sa recapitulam un pic:
  Apaterm a avut de-a lungul timpului cand faliment, cand insolventa, cand reorganizare.
  Ai nostri ce s-au gandit la 2 scenarii mari de baza:
  1. Pentru a "Sterge" datoriile unificarea CET si Apaterm (lucru pe care cu greu l-a reusit Bucurestiul)
  2. Creem o societate noua (implicit fara datorii) un fel de NOUL APATERM.

  Sa ne uitam la CalorGal:
  Nici macar nu au asteptat ca sa moara Apaterm, ca ai nostri au si infiintat CalorGal in 2012, si este foarte interesant cu ce fonduri pentru Capitalul social al firmei!!!!
  Obiectul firmei infiintate il stim deja, iar daca Apaterm exista pe piata, CalorGal era o firma fara obiectul activitatii.
  Drept urmare CalorGal in 2012 a avut un numar de 4 angajati si pierderi de 2982, iar in 2013 un singur angajat si pierderi de 56928Ron (pentru verificare utilizati http://www.listafirme.ro/calorgal-societate-pe-actiuni-30925017/ ), lucru de altfel expus si de viata libera (salariul minim pe economie*12 luni pt o persoana face mult mai mult decat pierderea de 2982.....). Unii angajati cred ca aveau conventie de plata cu Calorgal pt ca nu stiu daca poti sa ai 2 job-uri full time , adica minim 16 ore pe zi!!!! Dar cred ca pentru o societate totusi trebuie sa ai macar 1 angajat full time ( a se verifica)!

  Faptul ca NOUL APATERM (CalorGal) va fi constituit din majoritatea angajatilor de astazi ai Apaterm era deja intuit, in sprijinul acestei afirmatii gasim pe site-ul Apaterm "CONVENŢIE de facturare individuală a consumurilor de energie termica şi apă caldă de consum" cu firma CalorGal -> http://www.apatermgl.ro/informatii/contracte/4.Conventie-Facturare-Individuala.pdf

  Bun... printre timp CET datorita "platilor efectuate" de catre Apaterm, amenintau ca intra in faliment, reorganizare..etc, lucru deloc surprinzator si pe care il stiau prea bine alesii locali. Astazi stim ca au intrat in "conservare"..

  Sa zicem ca incepand de luna viitoare CalorGal va prelua toata activitatea Apaterm, dar daca furnizorul de agent termic este in "conservare", cei de la CalorGal nu au obiect de functionare, drept urmare tot ce inseamna cheltuieli de functionare nu pot fi "deduse" din serviciul furnizat catre populatie.

  Asadar domnilor alesi, spuneti cum ati anticipat aceasta situatie, caci se pare ca, iar autoritatile sunt nepregatite??
  Cum domnilor alesi, cand stiati foarte bine situatia, ati ales sa modernizati punctele termice (investitie destul de mare), dupa care incet, incet datorita numarului mare de debransari ati pus punctele termice in conservare? In disperare de cauza ati "legat" bunii platnici de sistemul asta defect prin creea de "zone unitare", asta a salvat cumva situatia ???
  De ce ati modernizat PT-urile si nu ati inceput prin reducerea pierderilor cu trasnportul (tevile alea magice care se tot sparg)??
  Acum ca PT-urile sunt modernizate, nu este fezabil transformarea lor in centrale termice de cartier...

  Stimati Tovarasi conducatori ai orasului, aveti niste echipe de consilieri total incompetente, ati distrus orice sansa ca populatia care este buna platnica sa duca o viata decenta, nu demna de secolul 21!
  De ce nu ati facut concurs pentru ocuparea posturilor din conducere si ati facut numiri politice??

  SUNTETI NISTE JIGODII, NISTE VISATORI CU CAPUL IN NORI, PANA SI CINEVA CU 10 CLASE PUTEA PREVEDE SITUATIA DE ASTAZI !!!!!!
  3
  17
  Raportează
 • postat de Popa
  Vineri, 27 Martie 2015 11:47
  86.127.211.***
  "Odată intrat şi CET în faliment, sistemul centralizat nu mai poate fi salvat. Reţelele primare, esenţiale pentru orice dezvoltare viitoare, ar intra la masa credală şi nu am mai putea avea acces la ele" zice Stan. Domnu Primar, CET-ul in faliment presupune VANZAREA activelor, inclusiv retelele primare, la preturi derizorii. Deci fiti pregatiti sa le cumparati la pret de nimic, mai lasati miloaga la Guvern si apucati-va de treaba cu dezvoltarea unui nou sistem de termoficare cu bani europeni. Dar URGENT ca iarna viitoare va fi jale mare...
  1
  8
  Raportează
 • postat de Tibi
  Vineri, 27 Martie 2015 11:05
  213.233.104.***
  ... prioritatea e sa se darame garajele. Sa se vada saracia mai bine.
  12
  9
  Raportează
 • postat de rocky
  Vineri, 27 Martie 2015 11:03
  193.230.156.***
  Problema este ca omul de rand nu are salarii decente cu care sa-si plateasca utilitatile si mai este o problema: sunt oameni care au bani si nu le platesc la timp (sau chiar deloc). Este un cerc vicios in care sunt bagate multe provincii din Romania. O sa ajungem in situatia in care, un oras fara industrie, nu poate sponsoriza la nesfarsit nemunca. Deci, traiul la oras implica automat un loc de munca si niste venituri. Nu le ai, nu te plangi, aplici metoda americana, te muti la tara sau cu rulota la marginea orasului. Asta e democratia, nu mai visati. Statul trebuie sa asigure doar infrastructura si mediul economic propice ca sa atraga investitori. Si investitori vin doar daca le dau bine socotelile, ei nu vin sa ne dea salarii occidentale, pentru ca noi, ca indivizi, profesional vorbind, vom fi priviti ca pleava europei, nu avem traditia, spre exemplu, a nemtiilor. Incercati sa faceti o firma in germania si una in romania, o sa vedeti care are mai mult de castigat in afaceri. Firmele romanesti vor fi intotdeauna privite cu suspiciune de catre straini, pe anumite sectoare ale industriei, cu cateva exceptii unde avem si noi traditii, nu de pe timpul comunismului, ci din perioada interbelica (exceptie face poate, doar sectorul IT&C).
  0
  12
  Raportează
 • postat de Lus
  Vineri, 27 Martie 2015 11:00
  89.137.227.***
  Marius Stan , lasa tunelul si aeroportul deoparte si axeaza-tepe rezolvarea apei calde si a caldurii in acest oras, pentru ca astea sunt prioritatile orasului si apoi astuparea gropilor . Nici decum tunel si aeroport , astea sunt pe ultimile locuri pe lista cu prioritati . O alta prioritate stringenta este crearea de locuri de munca. Credeti ca veti putea rezolva aceste probleme sau dati-va la o parte sa vina altii competenti si curajosi care sa poata salva orasul asta pe ultima suta de metri? D-le Primar , chiar nu se vad adevaratele probleme ale orasului din locul unde va aflati?Vad ca ati pomenit vag cateva soluti si anume cazanul cu apa fierbinte din Tiglina2 si 3 statii de cogenerare dar asta de-abia din 2016 . Dar la iarna ce vom face , vom ingheta pur si simpluin apartamente? Cine raspunde la aceste intrebari ?
  6
  12
  Raportează
 • postat de Gorgonia
  Vineri, 27 Martie 2015 10:53
  89.137.223.***
  Propunere pentru marele edil local: aduceti o formatie rock !!!!! Platita gras ca sa iti pice ceva substantial !!! Formatia va face sa rasune orasul NOU....va incalzi cetatenii,deci rezolvata problema caldurii....ii va umple pe ascultatori de sudori si s-a rezolvat si cu apa calda !!!! Nu stiu daca iti este necesar sapun su un odgom...dar sa o tai in fuga mare prin Tanganica cred ca e cazul...pana nu te gaseste DNA !!!! Ca nu cred ca scapi !
  6
  12
  Raportează
 • postat de teo
  Vineri, 27 Martie 2015 10:42
  5.2.208.***
  ONT pomana primesti la coltul bisericii. nu stind in carciuma si pe 11 si 26 sa semnezi statele de plata a Apaterm societate care nu a stiut sa incaseze contravaloarea marfii vandute.Si energia in tara asta tot pe bani este(energie termica daca stii ce este aceasta, frige nu curenteaza)
  0
  8
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 27 Martie 2015 10:13
  5.13.217.***
  "Degrevăm sistemul şi de factorul politic, care a contat foarte mult în managementul Apaterm şi CET. Cred că o firmă privată, specializată, poate, cu un management bine pus la punct, să ţină în viaţă termoficarea",
  Sa fie oare CALORGAL-ul acea firma "specializata" ?
  2
  12
  Raportează
 • postat de cir
  Vineri, 27 Martie 2015 09:47
  82.208.137.***
  Fara contorizare individuala nu poate functiona nici un sistem centralizat. Unii cetateni isi permit incalzire, altii, fara venituri NU.
  2
  20
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Vineri, 27 Martie 2015 09:46
  5.13.235.***
  Inca un esec rasunator in administratia Marius Stan,cel care promitea in campania electorala ca va crea locuri de munca,dar care sporeste numarul somerilor prin falimentarea intreprinderilor pastorite de consiliul local. Daca-l intrebi el arata cu degetul spre cetatenii care nu-si platesc intretinerea catre asociatii. Intreb si eu de ce acesta situatie nu se intalneste in niciunul din celelalte mari orase din tara?De ce am ajuns mai ceva decat Valea Jiului doi chiar fara o decizie definitiva la utopia cu tunelul?Nu e batator la ochi ca toate astea se intampla in mandatul lui?
  2
  23
  Raportează
 • postat de Alicante
  Vineri, 27 Martie 2015 08:55
  5.13.173.***
  Primaria a avut de rezolvat trei mari probleme reale: incalzirea, cainii comunitari, reparatia strazilor si trotuarelor. Nu a facut nimic! A inventat niste probleme fictive: tunel, aeroport, "noul Galati". Ne-a aburit si ne-a mintit. Acum , daca tot nu a facut nimic, primarul da vina pe cetateni: "rău platnicii nu vor mai fi tolerați, dar nici administratorii care plătesc după bunul lor plac". "Bravo Stane" , cum pasezi tu problemele...
  2
  32
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 27 Martie 2015 08:47
  213.218.53.***
  Este bun ca s-a trezit si a reactionat ca un primar bun. Este bine ca incepe sa isi dea seama ca TOTI ROMANII s-au saturat de indivizi care vin si fiecare vrea "noul Galati" sau sa lase o piramida in urma proprie sa ii preamareasca numele dar care nu foloseste la nimic (vezi tunelul).

  Important este sa se rezolve problemele VECHIULUI GALATI si doar asa vom crea un NOU GALATI BUN si UTIL noua tuturor !!!

  Solutia cu transformarea punctelor termice in centrale de cartier mi se pare cea mai buna, pentru acest moment.
  Dar stiu ca ma repet a 1000-a oara: pana cand facturarea nu este individuala - platile nu vor ajunge la furnizor indiferent ca sunt Apaterm / Calorgal / puncte termice si deci TOT FALIMENTUL VA SCRIE pe fruntea lor.

  Sa speram ca cu acest nou start - vor face si facturare individuala altfel totul este sortit esecului.
  12
  11
  Raportează
 • postat de IC
  Vineri, 27 Martie 2015 07:26
  5.13.200.***
  Amin si vesnica pomenire . In Romania, ultimilor 25 de ani ,ce s-a inchis a fost definitiv inchis .CET va intra in conservare si conseva va ajunge la fier vechi.
  2
  25
  Raportează
 • postat de barbarossa
  Vineri, 27 Martie 2015 06:14
  5.13.181.***
  pt instalator de ce crezi ca romanii isi impusca liderul la cativa ani? ceausescu a fost impuscat, antonescu de asemenea
  3
  15
  Raportează
 • postat de Instalatorul
  Vineri, 27 Martie 2015 02:15
  5.13.252.***
  Hopa! Se pare că s-a trezit și primarul nostru!
  Dacă el împreună cu dobitocii din Consliul Local se gândeau la doleanțele gălățenilor de acum câțiva ani și nu se preocupau de golăniile lor, acum aveam și noi rezolvată această problemă.
  Solutia cu cele 3 cazane în Galați este o improvizație proastă si depășită!
  Toți specialiștii în energetică spun că soluția cea mai bună este cu centrală termică la fiecare clădire, dar acest lucru e de durată, trebuia demarat demult, iar primarul nostru pare depășit de situație și mai ales de timp!
  O soluție mai rapidă și mai eficientă decât ce a propus primarul nostru cred că ar fi transformarea Punctelor Termice (PT-urile) din cartiere în Centrale Termice pe gaz de dimensiuni adecvate, folosind deocamdată aceleași rețele termice de distribuție din cartiere, urmând apoi treptat să le modernizăm în timp.
  Dacă trăia Ceaușescu, această soluție o punea în practică în 3 luni și dădea și de lucru la muncitorii de la Apaterm. Demnitarii trebuie să se ocupe doar de asigurarea fondurilor necesare: locale, centrale sau de la Uniunea Europeană.
  În paralel cu acest program trebuie demarat și cel de reabilitare termică a clădirilor. Și aici am pierdut tempoul, trezindu-ne prea târziu.
  Pentru toate acestea, dacă conducerea orașului nu va fi în stare să le rezolve până în toamnă, vor trebui decapitați toți din CL! Să lase pentru anul acesta alte cheltuieli cu studii de fezabilitate, spectacole și alte bazaconii marca ”Stan”!
  5
  43
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.