270 de asociaţii au semnat cu CALORGAL. Câte apartamente mai sunt branşate la sistemul centralizat?

270 de asociaţii au semnat cu CALORGAL. Câte apartamente mai sunt branşate la sistemul centralizat?
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Aproximativ 41 la sută dintre asociaţiile de proprietari au semnat, până vineri, în jurul prânzului, contractele cu noul distribuitor de apă caldă şi căldură din municipiul Galaţi. Potrivit reprezentanţilor Calorgal, este vorba despre 270 de organisme care deservesc locatarii, din care fac parte peste 37.500 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare, conform unor date actualizate în primăvara acestui an.

De atunci şi până în prezent, însă, numeroşi gălăţeni s-au debranşat de la reţeaua gestionată, în prezent, de Calorgal, astfel că în acest moment nimeni nu poate spune cu exactitate câte dintre cele peste 37.500 de apartamente mai sunt dependente de sistemul centralizat de termoficare. După estimările Calorgal, aproximativ 58.000 de apartamente din municipiul Galaţi mai sunt racordate la reţeaua publică de apă caldă şi căldură. Estimările au la bază avizele de debranşare eliberate de societate. Nu trebuie neglijat, însă, că unii gălăţeni au părăsit sistemul fără a anunţa, astfel că numărul locuinţelor racordate ar putea fi mult mai mic. Noua societate de termoficare va putea avea o evidenţă clară a numărului de apartamente dependente de sistemul centralizat abia după semnarea convenţiilor cu proprietarii acestora. Adică, peste câteva luni.

Întrucât, în urmă cu doar câteva zile, s-a ridicat problema numărului insuficient de contracte parafate, reprezentanţii noii societăţi de termoficare susţin că numărul contractelor este irelevant, întrucât sunt asociaţii de proprietari care deservesc zeci de apartamente, în timp ce altele au în componenţă sute de locuinţe, astfel că, potrivit acestora, important este numărul de consumatori.

Citit 3170 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2015 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.