Nici ministrul Energiei nu a putut spune când vom avea apă caldă. O vizită-fulger din care nu am aflat NIMIC

Nici ministrul Energiei nu a putut spune când vom avea apă caldă. O vizită-fulger din care nu am aflat NIMIC
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Nici ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, nu a putut spune când gălăţenii vor putea beneficia, din nou, de apă caldă. Aflat, ieri, într-o vizită-fulger pe platforma siderurgică, Andrei Gerea a putut afirma doar că au existat „nenumărate discuţii” cu reprezentanţii CET şi cei ai municipalităţii, pe această temă, însă data la care va fi reluată furnizarea de apă caldă rămâne un mister până şi pentru ministrul Energiei.

„Ca şi până acum, combinatul va veni în sprijinul populaţiei. Din punct de vedere al costului agentului termic oferit vor fi alături de municipalitate, de cetăţeni. Totuşi, trebuie să găsim o soluţie. Avem nenumărate discuţii. Şi săptămâna aceasta m-am văzut cu domnul primar Marius Stan, alături de colegul nostru de la Electrocentrale, domnul Sinan Mustafa. Ne-am întâlnit, de nenumărate ori, la sediul ministerului şi suntem optimişti în găsirea unei soluţii şi în vederea reluării aprovizionării cu apă caldă. M-aş fi aşteptat ca săptămâna aceasta să venim şi să dăm vestea bună. Chiar programasem pentru data de 3 iulie o conferinţă comună, dar, din păcate, anumite probleme apărute au împiedicat acest lucru”, a declarat ministrul.

Andrei Gerea a insistat pe ideea asocierii municipalităţii cu Electrocentrale din care să rezulte, aşa cum v-am mai informat de altfel, o societate integrată pentru producerea şi distribuţia de agent termic în casele oamenilor.

„În principiu, trebuie hotărâtă foarte clar asocierea care se doreşte a fi realizată între municipalitate şi Electrocentrale. Să vedem în ce măsură Romgaz va dori să se implice sau nu şi toate aceste lucruri vor trebui să vină şi cu sprijinul Consiliului Local, care trebuie să emită o anumită hotărâre şi să arate că este alături de domnul primar, că se doreşte continuarea în sistem centralizat, dar totodată avem nevoie şi de votul creditorilor, care şi ei să fie convinşi de viabilitatea acestei construcţii. Ar fi trebuit ca toate aceste lucruri să se fi întâmplat deja”, a afirmat ministrul Energiei.

Citit 2499 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2015 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.