Guvernul măreşte indemnizaţiile preşedintelui, premierului, şefilor Parlamentului şi a altor oficiali

Guvernul măreşte indemnizaţiile preşedintelui, premierului, şefilor Parlamentului şi a altor oficiali
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii vor fi majorate începând cu luna august, în baza unei ordonanţe de Guvern, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, a anunţat miercuri, 8 iulie, premierul interimar Gabriel Oprea, precizând că îşi asumă răspunderea pentru această creştere. Creşterea va fi aplicată şi miniştrilor. Ordonanţa a fost adoptată miercuri de Guvern, a relatat mediafax.ro.

Decizia a fost luată după ce ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, recent, că noua Lege a salarizării unitare în sectorul bugetar, care ar putea fi aplicată de la sfârşitul acestui an, va avea un salariu minim brut de 1.200 lei şi un salariu maxim brut de 18 ori mai mare, de peste 21.000 lei, de cel mai mare nivel de remuneraţie urmând să beneficieze preşedintele, prim-ministrul, preşedinţii celor două Camere parlamentare, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Oprea a precizat că majorarea va fi aplicată pentru 48 de funcţii de demnitari, dar nu a indicat nivelul la care vor creşte indemnizaţiile şi nici care sunt cele 48 de funcţii.

Citit 1437 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2015 14:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.