CONSULTAREA GĂLĂŢENILOR/ Planurile urbanistice din Traian şi Ancora, supuse dezbaterii publice

CONSULTAREA GĂLĂŢENILOR/ Planurile urbanistice din Traian şi Ancora, supuse dezbaterii publice
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Planurile urbanistice zonale de restructurare urbană a Complexului Ancora şi de modernizare a străzii Traian între Metro şi strada Brăilei vor fi supuse consultării şi dezbaterii publice de către Primăria Galaţi.

Cele două documentaţii, însoţite de planurile desenate şi de regulamentele locale de urbanism, au fost postate pe portalul Primăriei Galaţi şi vor putea fi consultate, în perioada 17-27 august, în holul Rectoratului Universităţii „Dunărea de Jos”, din strada Domnească nr. 47.

Publicul interesat este invitat să participe la întâlnirea cu elaboratorii documentaţiilor de urbanism programată în zilele de 18 şi 19 august 2015, între orele 10.00 şi 15.00, în holul Rectoratului.

Persoanele interesate pot face observaţii, comentarii şi sugestii în scris, pe adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pe hârtie sună bine

Planul urbanism zonal de restructurare urbană a Complexului Comercial Ancora şi de amenajare a arterei de legătură între strada Alexandru Lăpuşneanu şi Roşiori, inclusiv spaţii de parcare a fost realizat de SC Bodo-Invest SRL. Punctul forte al documentului îl constituie desfiinţarea garajelor, amenajarea concomitentă, într-un ansamblu coerent, a locurilor de parcare şi a spaţiilor verzi învecinate şi fluidizarea traficului local prin amenajarea arterei de legătură. Astfel, de la un număr total de parcaje şi garaje de circa 160 de locuri s-a obţinut un număr total de 314 locuri de parcare, număr ce poate fi considerat suficient pentru zona în discuţie.

În ceea ce priveşte garajele încă nedemolate, Primăria a declanşat deja procedurile de expropriere. Proprietarii imobilelor supuse exproprierii sunt aşteptaţi să depună cererile pentru despăgubiri până pe 11 septembrie 2015.

Pentru Planul Urbanistic Zonal de restructurare urbană şi modernizare a străzii Traian între Metro şi strada Brăilei, documentul, schiţele şi regulamentul local de urbanism au fost realizate de asocierea SC Proiect SRL - SC Oppidum Studio SRL. Documentul prevede reguli clare cu privire la construcţii, faţade, parcaje, spaţii verzi, alei de acces pietonale şi carosabil. Este trasat inclusiv coridorul de expropriere pentru lărgirea străzii Traian. Autorii planurilor precizează că, după modernizare, artera va trece din categoria a III-a în categoria a II-a de străzi.

Vom reveni cu amănunte asupra planurilor propuse dezbaterii publice.

Citit 2802 ori Ultima modificare Miercuri, 12 August 2015 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.