PREMIERĂ POLITICĂ/ Aspiranţii PNL la Primărie, examinaţi la oral

PREMIERĂ POLITICĂ/ Aspiranţii PNL la Primărie, examinaţi la oral
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

În premieră, cei opt pretendenţi PNL la candidatura de primar al municipiului Galaţi vor trebui să susţină un adevărat examen oral în faţa colegilor de partid. Este vorba despre Onuţ Valeriu Atanasiu, profesor, fost inspector general şcolar adjunct, Nicuşor Ciumacenco, medic stomatolog, fost viceprimar al Galaţiului, Cristian Gâscă, jurist, fost director al Poliţiei Locale, Marcel Gurzu, jurist în cadrul Primăriei Galaţi, Dumitru Ion, inginer, fost consilier local şi actualmente consilier judeţean, Violeta Nanu, inginer, fosta directoare Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, George Stângă, jurist, consilier judeţean, şi Ion Ştefan, psiholog, consilier judeţean.

Aceştia vor trebui să le explice colegilor cine sunt şi ce-i recomandă pentru fotoliul de primar, ce planuri au pentru municipiul Galaţi şi, desigur, să răspundă la întrebările mai mult sau mai puţin grele venite din partea liberalilor.

Această dezbatere publică, programată în prima parte a lunii septembrie, constituie o premieră şi a fost anunţată ieri de copreşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre. Liberalii îşi bat capul cu organizarea, care trebuie să le asigure condiţii egale de examinare tuturor candidaţilor, mai ales că este invitată şi presa.

Copreşedintele PNL Doruleţ Resmeriţă a ţinut să preciezeze că nu a fost îngrădit nimănui dreptul de a candida, nici la Primărie, nici la consiliile locale sau la cel judeţean. "O dezbatere este, din punctul meu de vedere, un lucru foarte bun pentru noul PNL. Candidaţii trebuie să se prezinte, să-şi prezinte un program pentru ceea ce doresc şi de ce doresc să candideze. Nu se va lua o decizie acolo", a precizat Resmeriţă.

În loc de note, sondaj!

La finalul dezbaterii, cei opt nu vor primi note. În schimb, vor fi evaluaţi în cadrul unui sondaj complex, realizat la nivelul electoratului Galaţiului. "Nu stabilim candidaţii după alte criterii decât prin modul în care sunt percepuţi de cetăţeni", a subliniat Dobre.

"Ne interesează şi notorietatea, dar în primul rând intenţia de vot. Am mai avut noi, la PD, înainte, oameni cu notorietate foarte bună candidaţi la Primăria Galaţi, dar, din păcate, intenţia de vot era praf! Aceasta este o realitate", a punctat şi Resmeriţă.

Potrivit lui Dobre, pe baza sondajului se va propune candidatul în Biroul Municipal, apoi în Biroul Judeţean al PNL, iar decizia finală va fi la Biroul Permanent Naţional al partidului. "Dar mi-e greu să cred că Biroul Naţional va invalida propunerea noastră", a conchis Victor Paul Dobre.

Citit 4164 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2015 18:31

23 comentarii

 • postat de X
  Sâmbătă, 29 August 2015 06:42
  109.102.72.***
  Wow! Cat zgomot pentru foarte nimic!
  0
  4
  Raportează
 • postat de noi cei din Galati
  Miercuri, 26 August 2015 15:51
  79.25.214.***
  Comentarii poate face oricine dar ceva munca evidenta mai greu! A fi apreciat de ceilalti pentru munca facuta BINE e deja mai mult decat se poate spera. Pe Dl.Atanasiu l-am apreciat pentru acest lucru, munca facuta cu "inima".In momentul de fata sunt prea putine persoane ca el. Va salut domnule profesor si va multumesc pentru toate sfaturile din partea dumneavoastra!
  6
  3
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Luni, 24 August 2015 15:39
  109.166.135.***
  DA, adevărat tânărul SILVIU BACALUM este cel de care are nevoie galatiul
  9
  0
  Raportează
 • postat de fost galatean
  Luni, 24 August 2015 09:32
  185.101.92.***
  Examinatori fiind cine? Cel din dreapta care si-a obtinut votul cu ajutorul asistatilor sociali ,incurajand nemunca , si care se ascunde in spatele ''imunitatii parlamentare'' sau cel din stanga, recunoscut pentru esecurile anterioare si pentru reputatia dubioasa? Are dreptate domnul''galatean''.Trebuie cineva nepatat, nesantajabil, neimplicat politic si un adevarat profesionist ,altfel va votati intre voi si refaceti vechiul PCR.
  0
  11
  Raportează
 • postat de cristescu
  Duminică, 23 August 2015 18:59
  109.166.128.***
  Eu as vota la primarie pe SILVIU BACALUM pentru ca a dovedit ce poate sa faca de cand este director la evidenta populatiei si cat a fost director in cadrul primariei. Este un tanar cu care orasul trebuie sa se mandreasca.
  12
  3
  Raportează
 • postat de pentru Care stie ce vrea
  Duminică, 23 August 2015 18:40
  5.13.213.***
  Mai bine ti-ai pune intrebarea ce a facut acest primar ,de este cel mai atacat primar de la revolutie si pana acum ? Si iti raspund eu :Modernizarea strazii Anul Revolutiei 1848 din municipiul Galati...Piata de gros Calea Basarabiei - zona Galati-Cahul...Modernizare Strada Basarabiei intre Piata Energiei si B-dul George Cosbuc...Modernizarea si Reabilitarea Scolii nr. 38 din municipiul Galati...Modernizarea cladirilor Caminului pentru Persoane Varstnice "Sfantu Spiridon" Galati...Dezvoltarea porturilor fluviale dunarene - Danube Inland Harbour Development - DaHar...Modernizarea si Echiparea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Extinderea Colegiului de Industrie Alimentara "Elena Doamna" si modernizarea utilitatilor existente Sf. Ioan" Galati...Amenajare Parc Micro 13, aferent blocuri ANL - str. N. Mantu...Modernizarea si reabilitarea Grupului Scolar Gh. Asachi din municipiul Galati....Modernizarea Bd. Otelarilor, strazilor Stadionului, Frunzei si Gheorghe Asachi din municipiul Galati.....Modernizarea Parcului Rizer din municipiul Galati...Dezvoltarea si extinderea Centrului Medico-Social Galati...Parcare drum centura in municipiul Galati......Modernizare Gradina Publica Galati....Modernizarea si Reabilitarea Scolii nr. 9 "Calistrat Hogas" din municipiul Galati.....si astea sunt doar cateva fapte ala primarului pe care unii ca tine il injura . Eu te-as intreba ce-au facut predecesorii lui de nu au fost asa atacati ca actualul primar ? Iti raspund tot eu . Au lasat toti smecherii si smecherasii de au facut ce au vrut si unde au vrut in orasul asta .Acum sunt deranjati si au iesit ,ca si tine de altfel ,ca sobolanii la suprafata. Cam asta se intampla domnule >. Si intradevar dumneata stii ce vrei ....Sa-ti aperi interesele ....!!!
  7
  9
  Raportează
 • postat de lol
  Duminică, 23 August 2015 17:38
  89.137.225.***
  nu cumva domnului din dreapta ii datoram sutele de autostrazi care ne vor brazda judetul si ne vor aduce prosperitate?
  0
  17
  Raportează
 • postat de Cel care a stie ce vrea
  Duminică, 23 August 2015 17:27
  84.117.42.***
  Citind toate toate comentariile am vazut ca unii chiar si-au facut un obicei in a-l apara pe actualul primar.Ma intreb si ma mir ce a facut acest primar deosebit ca sa mai aiba inca o legislatura???????????!!!!!!!!!!!Probabil sustinatorii sunt cei care au avut de castigat si acum nu vor sa piarda nimic.
  8
  9
  Raportează
 • postat de galatean
  Duminică, 23 August 2015 11:18
  5.13.173.***
  VAD CA CIUMA ROSIE S-A MUTAT LA PDL IMBRACATI , ACUM IN HAINE NOI PNL! !!!!
  NU MAI CRED IN NICI UNUL, CA DE 25 DE ANI VA TOT ROTITI INTRE VOI, SI ORASUL ESTE MAI RUINAT SI MAI MIZERABIL CA IN COMUNISM FATA DE ALTE ORASE DIN TARA!!!!
  UMBLATI NUMAI DUPA FUNCTII SI INTERESE PERSONALE, IN REST NU AVETI NICI O DRAGOSTE PENTRU ACEST ORAS!
  CRED CA GALATENII NU MAI POT FI ASA DE USOR MANIPULATI SI NAIVI!! AU TOT CREZUT IN VOI IN ACEST 25 DE ANI DAR SA-U LAMURIT! DACA NU APARE UN CETATEAN IMACULAT MORAL SI ETIC LIBER DE ORI CE DOCTRINA POLITICA, SA CANDIDEZE LA FUNCTIA DE PRIMAR NU MA MAI DUC LA VOT!'
  1
  13
  Raportează
 • postat de MARIUS STAN PRIMAR
  Sâmbătă, 22 August 2015 13:34
  5.13.150.***
  MARIUS STAN CEL MAI TARE PRIMAR DE LA REVOLUTIE SI PANA IN PREZENT .VA MAI CASTIGA LEJER UN MANDAT. SA MOARA DE CIUDA TOTI POSTACII .
  18
  28
  Raportează
 • postat de anonimul galatean
  Sâmbătă, 22 August 2015 11:49
  89.136.184.***
  Nu stiu de unde a aparut aceasta expresie enervanta de-a binelea ca suntem ,,orasul rosu,,..Oricine vine la putere in Galati,este catalogat ca aducator de rosu.Chiar sunteti enervanti.Nu mai puneti etichete oamenilor.Pana la urma comunismul a fost in fiecare din noi,unii au dus-o bine,altii au suferit ,trecutul este trecut si trebuie sa scapam de aceste prejudecati. Succes tuturor candidatilor si galateni fiti atenti pe cine votati..... in rest sa auzim de rosu...pardon de bine!
  6
  10
  Raportează
 • postat de Cossy
  Sâmbătă, 22 August 2015 08:49
  109.103.136.***
  Are cineva dintre ei studii ( licenta-master ) in administratia publica ?
  Iarasi incompetentii vor in primarie si consilii ?
  Ce diferenta este intre cei 8 si actualul primar ?
  Prin ce acestia se cred mai performanti ?
  Nu poti fi strungar si sa practici medicina .
  Politicienii trag la conducere asa cum mustele trag la c@c@t ( scuze de expresie ,dar se potriveste cel mai bune ).
  14
  10
  Raportează
 • postat de CT
  Sâmbătă, 22 August 2015 07:39
  5.13.215.***
  Va cred ca sunteți revoltat dar haideți sa lăsam manipularea! Primarul are casa in Bucuresti cumpărată in 2005 cu mult inainte sa devină primar! Pt cei interesați vizitați site-ul primăriei secțiunea declarații de avere si interese!
  4
  27
  Raportează
 • postat de Alina Gorgiu
  Sâmbătă, 22 August 2015 06:29
  84.117.40.***
  Iar o iau oral astia de la psd aripa tanara, adica pnl ? In scris chiar nu stiu deloc ?
  3
  16
  Raportează
 • postat de vasile
  Sâmbătă, 22 August 2015 00:33
  5.13.245.***
  6 dintre cei 8 vor face fractura, de limba... romana
  iar 5 dintre cei 8 nici nu stiu cum arata diplomele de studii...pe care le-au cumparat
  2
  19
  Raportează
 • postat de ale(r)gator de cursa lunga
  Vineri, 21 August 2015 21:53
  78.96.40.***
  Mai pedelistilor (pardon, penedelisilor) cand aveti de gand sa ne transmiteti ceva serios? Cu asemenea candidati la Primaria Galatiului ne distram cu tot felul de poante seara de seara.
  2
  22
  Raportează
 • postat de cetateanul revoltat
  Vineri, 21 August 2015 20:57
  84.117.42.***
  Vin ai nostri ,pleaca ai nostri!!!! Ce a ajuns P.N.L.,partidul istoric !!!! Pai, astia sunt cei mai buni candidati la Primarie!!!! Ce au facut ei,prin ce s-au remarcat? Prin nimic.Unde sunt adevarati liberali? Poate au in obiectiv sa castige tot primarul demolator,beton ,floricica,cel care nu stie decat sa ranjeasca, ranjet care exprima multe,desigur nu calitati.La o populatie de 220.000 de locuitori am ajuns sa fim condusi de un fotbalist.Mai mare rusinea.Eu, ii recomand lui Marius Satan sa nu mai candideze,sa lase pe alti oameni sa conduca.Ce a facut primarul fotbalist:a uscat tei din oras, a defrisat o strada emblematica a orasului,a darmat ( a murit un om din cauza lui) fara sa construiasca nimic,a facut numai promisiuni si a asteptat voturile noastre.Pt toate aceste ar fi bine sa nu-l votati sa stea si pe tusa.Am auzit ca deja si cumparat o locuinta in Bucuresti ca daca nu mai este votat sa se stabileasca acolo pt a nu fi huiduit de oameni pe strada.Si acum merge cu masina pe strada pt a nu da nas in nas cu cetatenii care sunt revoltati pt ce masuri a luat.
  23
  14
  Raportează
 • postat de CT
  Vineri, 21 August 2015 20:53
  5.13.232.***
  Cristache e cel mai tare;))))) cel care își plătește interviurile de pe prima pagina! Am si eu o rugăminte, ca sa nu inducem cetățenii in eroare, pe viitor( sunt convinsă ca vor mai fi) sa scrieți si pe ziarul tipărit ca respectivul articol/ interviu este unul publicitar!
  1
  23
  Raportează
 • postat de Radu Bogdan
  Vineri, 21 August 2015 20:27
  5.13.206.***
  Merge sa le dam si noi,electoratul,un oral la toti 8?
  3
  26
  Raportează
 • postat de Filologu
  Vineri, 21 August 2015 11:33
  5.13.176.***
  Pai cu "oralul" le au cel mai tare !
  3
  47
  Raportează
 • postat de PNL
  Vineri, 21 August 2015 09:58
  5.2.209.***
  cu asa adunatura iar castiga MS ... din pacate! Nu tu idei, nu tu proiecte ... nimic, nada, niente, iar din nimic tot nimic rasare. Cand isi vor da seama PNL-istii mei ca nu poti castiga alegeri doar cu expresii de genul "cap de minge" si vor pune pe masa si proiecte fezabile menite sa ne scoata din groapa de gunoi a investitiilor din Romania.
  16
  31
  Raportează
 • postat de Vlad Tepes
  Vineri, 21 August 2015 09:54
  109.102.90.***
  Mai fratilor, vad ca va dati toata silinta ca Galatiul sa fie si dupa 2016 oras ROSU !!!
  Astia sunt ce aveti voi mai bun in PNL ????
  Somn usor PNL Galati !!!!
  12
  36
  Raportează
 • postat de adiilie
  Vineri, 21 August 2015 09:18
  5.13.201.***
  toti o apa si-un pamant sau pe romaneste unul mai tampit ca altul (parerea unui basist)
  7
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.