PREMIERĂ POLITICĂ/ Aspiranţii PNL la Primărie, examinaţi la oral

PREMIERĂ POLITICĂ/ Aspiranţii PNL la Primărie, examinaţi la oral
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

În premieră, cei opt pretendenţi PNL la candidatura de primar al municipiului Galaţi vor trebui să susţină un adevărat examen oral în faţa colegilor de partid. Este vorba despre Onuţ Valeriu Atanasiu, profesor, fost inspector general şcolar adjunct, Nicuşor Ciumacenco, medic stomatolog, fost viceprimar al Galaţiului, Cristian Gâscă, jurist, fost director al Poliţiei Locale, Marcel Gurzu, jurist în cadrul Primăriei Galaţi, Dumitru Ion, inginer, fost consilier local şi actualmente consilier judeţean, Violeta Nanu, inginer, fosta directoare Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, George Stângă, jurist, consilier judeţean, şi Ion Ştefan, psiholog, consilier judeţean.

Aceştia vor trebui să le explice colegilor cine sunt şi ce-i recomandă pentru fotoliul de primar, ce planuri au pentru municipiul Galaţi şi, desigur, să răspundă la întrebările mai mult sau mai puţin grele venite din partea liberalilor.

Această dezbatere publică, programată în prima parte a lunii septembrie, constituie o premieră şi a fost anunţată ieri de copreşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre. Liberalii îşi bat capul cu organizarea, care trebuie să le asigure condiţii egale de examinare tuturor candidaţilor, mai ales că este invitată şi presa.

Copreşedintele PNL Doruleţ Resmeriţă a ţinut să preciezeze că nu a fost îngrădit nimănui dreptul de a candida, nici la Primărie, nici la consiliile locale sau la cel judeţean. "O dezbatere este, din punctul meu de vedere, un lucru foarte bun pentru noul PNL. Candidaţii trebuie să se prezinte, să-şi prezinte un program pentru ceea ce doresc şi de ce doresc să candideze. Nu se va lua o decizie acolo", a precizat Resmeriţă.

În loc de note, sondaj!

La finalul dezbaterii, cei opt nu vor primi note. În schimb, vor fi evaluaţi în cadrul unui sondaj complex, realizat la nivelul electoratului Galaţiului. "Nu stabilim candidaţii după alte criterii decât prin modul în care sunt percepuţi de cetăţeni", a subliniat Dobre.

"Ne interesează şi notorietatea, dar în primul rând intenţia de vot. Am mai avut noi, la PD, înainte, oameni cu notorietate foarte bună candidaţi la Primăria Galaţi, dar, din păcate, intenţia de vot era praf! Aceasta este o realitate", a punctat şi Resmeriţă.

Potrivit lui Dobre, pe baza sondajului se va propune candidatul în Biroul Municipal, apoi în Biroul Judeţean al PNL, iar decizia finală va fi la Biroul Permanent Naţional al partidului. "Dar mi-e greu să cred că Biroul Naţional va invalida propunerea noastră", a conchis Victor Paul Dobre.

Citit 4275 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2015 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.