Infrastructură de toată jena/ Cu banii de la Guvern se vor pietrui mai multe drumuri

Infrastructură de toată jena/ Cu banii de la Guvern se vor pietrui mai multe drumuri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dacă în statele civilizate ale Uniunii Europene nu doar se creionează proiecte de infrastructură rutieră spectaculoase, dar se şi implementează, în judeţul Galaţi, în anul 2015, încă se mai pietruiesc drumuri. Şi nu orice fel de drumuri, ci judeţene, administrate chiar de Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi.

Cele aproape şapte milioane de lei alocate de Guvern judeţului nostru, pentru lucrări pe drumuri judeţene şi comunale, au ajuns în bugetul CJ printr-un proiect de hotărâre de rectificare bugetară, adoptat în şedinţa de ieri. Conform conducerii CJ, dintre cele 6,979 de milioane de lei, aproximativ patru milioane de lei vor fi folosite pentru lucrări pe drumurile administrate de Consiliu, iar restul va fi direcţionat comunelor gălăţene, pentru repararea celor comunale.

"În materie de drumuri, ne-a pus Dumnezeu mâna în cap. S-au primit 60 de miliarde (6,979 de milioane de lei, conform datelor postate pe site-ul Guvernul - n.r.), din care o parte, cam 30 de miliarde, vor merge pentru pietruit de drumuri judeţene, iar restul pentru completarea la maximum legal posibil a tuturor plombărilor. Sperăm că vom rămâne cu 85 la sută din drumurile judeţene plombate şi facem drumul în zona Nicoreşti, spre mănăstire. Acum au venit suficienţi bani ca să putem face toate drumurile judeţene. Problema noastră nu este atât banul, cât lipsa de timp şi lipsa de contracte. Se repartizează o parte şi la comune. Cu drumurile stăm bine", a concluzionat Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ.

Aşa cum vă informam anul trecut, peste 20 la sută din drumurile administrate de Consiliul Judeţului sunt din pământ (78 de kilometri) şi piatră (99 de kilometri) şi doar 78 de kilometri de drumuri judeţene sunt modernizate, din totalul de 790 de kilometri, cât păstoreşte CJ Galaţi.

Citit 1665 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2015 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.