Procurorii DNA cer din nou arestarea Elenei Udrea. Ar fi cerut mită 5 milioane de dolari

Procurorii DNA cer din nou arestarea Elenei Udrea. Ar fi cerut mită 5 milioane de dolari
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Procurorii DNA au făcut din nou o solicitare adresată Camerei Deputaților pentru încuviințarea urmăririi penale și a arestării preventive în cazul deputatului Elena Udrea. Aceasta este suspectată de luare de mită, spălare de bani, trafic de influență și fals în acte.

Potrivit procurorilor, Elena Udrea ar fi cerut 5 milioane de dolari mită pentru a-l ajuta pe un om de afaceri să cumpere energie ieftină de la Hidroelectrica.

„Pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD şi o creanță de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media”, se arată în comunicatul DNA.

Elena Udrea a declarat, la Digi24, că acest nou dosar este bazat pe denunțurile Anei Maria Topoliceanu, fostă șefă a Companiei Naționale de Investiții și fostă colaboratoare a Elenei Udrea.

Ea a adăugat că noile dosare sunt rezultatul „diviziei Udrea” din DNA și a acuzat-o din nou pe șefa instituției, Laura Codruța Kovesi, că face tot posibilul să-i deschidă noi dosare.

În ceea ce privește acuzația legată de intermedierea contractului cu Hidroelectrica, Elena Udrea a spus că acesta a fost încheiat, de fapt, prin intermediul Anei Maria Topoliceanu, și că aceasta ar fi folosit și cele cinci milioane de dolari. 

Omul de afaceri care a încheiat acest contract este Bogdan Buzăianu, a spus Elena Udrea, menționând că este în conflict cu acesta încă din 2005, când l-a catalogat drept unul dintre „băieții deștepți” din energie. Surse judiciare spun că, într-adevăr, acesta ar fi omul de afaceri cu care a fost încheiat contractul cu Hidroelectrica.

Citit 1198 ori Ultima modificare Marți, 20 Octombrie 2015 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.