Licitaţie pentru un PARC, în locul GARAJELOR DEMOLATE din Micro 18

Licitaţie pentru un PARC, în locul GARAJELOR DEMOLATE din Micro 18
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Până pe 9 noiembrie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele pentru amenajarea unui parc în Micro 18, în locul unor garaje demolate, perimetrul delimitat de strada Dr. Petru Groza şi blocurile L12, D8A şi D9A, în apropierea hipermarketului ”Penny”. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, în condiţiile în care valoarea estimată a investiţiei este de 974.155 de lei, fonduri bugetare.

Conform proiectului votat de aleşi în primăvară, pe o suprafaţă de circa 3.800 metri pătraţi va fi amenajat un parc cu zone speciale de joacă, de odihnă şi de recreere pentru persoanele de vârsta a treia, dar şi cu locuri de parcare.

Zona de joacă va cuprinde patru leagăne, un tobogan, un carusel şi trei balansoare, o masă modelaj nisip, amplasate pe suprafaţă antitraumă. Pe lângă trei mese de şah, cu băncile aferente, vor fi 32 de bănci, trei cişmele cu apă potabilă, 20 de coşuri de gunoi şi o toaletă ecologică.

Zona verde cuprinde spaţii cu gazon, trandafiri şi nalbă de prerie, arţar globular, tei, corcoduş roşu, molid albastru şi tuia, şi va avea sistem de irigație.

Elementul central va fi o fântână arteziană, cu jet de apă central, prevăzută cu iluminat subacvatic în trei culori, amplasată pe o platformă mai largă, ce interconectează locurile de joacă şi traseele principale ale aleilor.

Optimistă, Primăria crede că reabilitarea urbană din Micro 18 va fi finalizată în primăvara anului viitor.

Citit 3719 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2015 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.