Melodrame la şedinţa Consiliului Local Galaţi

Melodrame la şedinţa Consiliului Local Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şedinţa CL de joi seara a fost una încărcată, cu tentă de melodramă: ameninţări cu tribunalul, părăsiri spectaculoase şi scuze asumate de nevinovaţi. Preşedintele de şedinţă n-a reuşit să ajungă la timp ca să o conducă, fiind „suplinit” de un coleg, iar din cauza celor şase absenţi comisia de numărare a voturilor a ajuns să fie formată dintr-un singur om.

Proiectele de pe ordinea de zi au fost votate, cu excepţia a patru dintre ele, care vizau două cabinete stomatologice, şi care au fost amânate. Aleşii şi-au dat singuri peste mână îndreptând erorile unor proiecte votate acum o lună. 

Actul I – Două roţi amendate

O bicicletă şi câţiva membri ai Asociaţiei „Stejarul către tineri” „pichetau” Consiliul Local. Tinerii erau furioşi şi dezamăgiţi că proiectele care îi priveau nu erau pe ordinea de zi şi asta însemna să fie ţinta altor amenzi.

„HCL 307 nu prevede amenzi pentru circulaţia bicicletelor pe faleză şi în parcuri, ci numai pentru circulaţia pe trotuare. Poliţia are ordine secrete să ne amendeze. Pentru asta poate poate ajungem la CEDO. Azi nu am fost oprit de poliţist, dar m-a amendat că pedalam pe Faleză”, ne-a spus preşedintele Asociaţiei, Laurenţiu Popa, arătând un proces-verbal fantasmagoric (foto 1).  

Actul II – IMM cu biciul în mână

Marian Filimon, preşedintele Patronatului IMM, a şfichiuit cu discursul: „Consiliul Director va trebui să decidă, la cererea a numeroşi întreprinzători, să dea în judecată Primăria şi Consiliul Local pentru abuz de putere şi neglijenţă în serviciu, din cauza modului defectuos, a superficialităţii şi corupţiei funcţionarilor publici precum şi a aprobărilor sub presiune şi comandă politică date de consilierii locali. Se construieşte pe trotuare şi chiar până în mijlocul străzii în Micro 19 şi în Ţiglina I. Aşa nu se mai poate, aţi distrus oraşul!”, a tunat Filimon, încheind într-o notă fierbinte, exprimându-şi speranţa că viceprimarii şi city managerul vor opri abuzurile. Aleşii au tăcut mâlc.

Actul III – Ura şi la gară!

Consilierul PC Picu Apostol Roman a părăsit dramatic şedinţa (foto 2) în semn de protest că proiectele lui de hotărâre privind bicicliştii şi circulaţia pe Faleza Superioară sunt blocate de aparatul tehnic din Primărie.

În urma lui, viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a explicat: „Aparatul tehnic nu are nicio vină, dacă e cineva vinovat, e vina mea şi mi-o asum. Deşi, teoretic, nu am nicio vină, mi-o asum. Nu putem bloca Faleza superioară, dacă legea spune că trebuie avizul poliţiei şi dezbatere publică. Subiectele trebuie tratate cu seriozitate, nu le putem face în mod populist, pentru a câştiga imagine”.

Actul IV - Laptopul e de vină!

Consilierul PC Eugen Găvan a reclamat că de când cu laptopurile niciun document nu apare cu semnături şi a cerut revenirea la hârtii. Social-democratul Nicolae Rainea s-a plâns că, de când cu laptopurile, proiectele trec pe bandă rulantă.

Aleşii s-au aflat în situaţia de a îndrepta şase proiecte votate „ilegal” pe 30 aprilie. Responsabila pentru greşeli, Direcţia Patrimoniu nici măcar nu era la şedinţă. Din nou viceprimarul şi-a cerut scuze – nevinovat fiind – şi a promis sancţiuni.

Dr. Gheorghe Bugeag s-a plâns că nici măcar nu ştie cum arată directoarea Patrimoniului! I s-a spus să vină mai devreme la Comisie şi o va cunoaşte.

Pe aceeaşi linie, aleşii au aflat cu stupoare în şedinţă că patru proiecte de hotărâre supuse aprobării aveau probleme şi îi puteau pune în situaţia a da „cu subsemnatul”.  

Epilog – Meci Barcelona - Manchester

Social-democratul Daniel Apetrăchioaie a mărturisit la finalul şedinţei că se simte sfidat de unii consilieri pentru că „CL nu e ring de box, cel mult un stadion Oţelul în care joacă Barcelona şi Manchester”. Consilierul s-a întrebat de ce bicicliştii nu s-au adresat plenului Consiliului, preferând să rămână afară şi şi-a exprimat suspiciunea că sunt folosiţi ca instrument de manipulare.

Îi răspundem noi: pentru că nu li s-a permis înscrierea la cuvânt!

Conservatorul Răzvan Avram a comentat şi el gestul lui Picu Roman, declarând că are şi el o amărăciune, dar a considerat că „mai bine rămân în CL şi  votăm hotărârile”.

Până la urmă, cetăţenii nu i-au votat pe liste de partid pentru a părăsi dramatic şedinţele ori pentru a absenta ajungând la situaţii hilare, precum comisia formată dintr-un singur om!

Citit 1551 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.