De unde luăm paşapoarte?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru eliberarea paşapoartelor, cei interesaţi trebuie să ştie că Serviciul se află la adresa strada Domnească, nr. 102, la sediul Poliţiei Rutiere, lângă Catedrală. Cei care doresc să ia legătura telefonic, o pot face la numărul de telefon (care este şi fax) 0236/322828. 

În fiecare zi din săptămână se primesc acte pentru eliberarea de paşapoarte, dar se şi eliberează aceste documente. Acest program se desfăşoară în zilele de luni, marţi, joi şi vineri, în intervalul orar 8.30-16.30, iar miercuri, de la 8.30 la 18.30.

În cazul în care aveţi probleme deosebite – legate de eliberarea paşapoartelor individuale pentru minori, preschimbarea paşaportului înainte de expirarea valabilităţii etc -,  vă puteţi înscrie în audienţă, la şeful serviciului, care vă va asculta în fiecare luni, de la 12.00 la 14.00 sau miercuri, de la 10.00 la 12.00.

Pentru a procura actele necesare eliberării paşaportului simplu, puteţi accesa pagina de internet a Prefecturii Galaţi, respectiv, http://www.prefecturagalati.ro/pagini-utile/pasapoarte/.

La aceeaşi adresă puteţi afla şi ce taxe aveţi de achitat, care este cuantumul lor şi unde pot fi ele plătite.   

Acte pentru maşina ta

Aveţi nevoie de un permis de înmatriculare şi nu ştiţi ce acte sunt necesare? Nimic mai simplu. Puteţi afla toate informaţiile de pe site-ul Prefecturii Galaţi, secţiunea „Permise şi înmatriculări auto”.

Aici sunt informaţii pe care trebuie să le ştiţi dacă vă aflaţi în una dintre situaţiile următoare: dacă v-aţi schimbat adresa sau s-a modificat numele străzii, dacă certificatul de înmatriculare trebuie preschimbat sau dacă acesta a fost furat.

Tot aici, puteţi descărca diverse cereri-tip, pentru a nu mai aştepta, la poliţie, să le procuraţi, şi pentru a le aduce gata completate. Este vorba despre cereri de înscriere a autovehiculului, de autorizaţie provizorie, de radiere a maşinii, de prezentare la examenul auto, de acordare a numărului provizoriu etc.

Citit 663 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.