UPDATE/ DACIAN CIOLOŞ a fost desemnat PREMIER. „Am intenţia să deschid Guvernul spre societate”

UPDATE/ DACIAN CIOLOŞ a fost desemnat PREMIER. „Am intenţia să deschid Guvernul spre societate”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE, ora 18,30: După două runde de consultări cu partidele politice, dar şi cu societatea civilă, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi-seară, 10 noiembrie, că l-a desemnat pentru funcţia de prim-ministru al României pe fostul comisar european Dacian Cioloş.

"Pentru a avea garanţia că vom avea o îmbunătăţire netă a clasei politice, este nevoie de un premier independent sau tehnocrat, cum spuneam, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în niciun fel de scandaluri, integră, care a dovedit practic că ştie să gestioneze sisteme şi situaţii complicate", a declarat şeful statului.

Numele lui Dacian Cioloş, recunoscut drept un tehnocrat atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind apreciat de liderii europeni, a fost intens vehiculat, în ultimele zile, iar numirea acestuia în funcţia de prim-ministru ar putea pune punct crizei politice cu care se confruntă România în acest moment. "Am intenţia să deschid Guvernul şi administraţia spre societate, să ascultăm şi să pregătim decizii împreună", a afirmat Dacian Cioloş.

Totodată, acesta a precizat că "trecem printr-o perioadă-cheie, în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezenţă publică a Guvernului, în aşa fel încât să asigure puntea de legătură între diferitele instituţii, între politic şi societate. Sunt conştient că acest lucru se aşteaptă de la viitorul guvern, să fie în măsură să aibă urechea aplecată la cei care au idei şi să aibă înţelepciunea şi maturitatea să poată lucra cu Parlamentul (...) În măsura în care Parlamentul va decide să dea mandat acestui guvern, voi lucra îndeaproape cu grupurile politice, pentru a progresa împreună pe proiectele propuse”, a mai spus Dacian Cioloş. (Corina Dobre)


Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloş a fost desemnat, marţi, 10 noiembrie, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier, şeful statului precizând că soluţia agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepţii, este cea a unui guvern de tehnocraţi.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa foto: publika.md

Citit 2568 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2015 07:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.