Directorul CALORGAL, vârât în corzi de PRIMAR. Cu raportul, la fiecare şedinţă

Directorul CALORGAL, vârât în corzi de PRIMAR. Cu raportul, la fiecare şedinţă
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Odată cu aprobarea creditului pentru căldură şi a unei subvenţii mai mari de la bugetul local, pentru ca gălăţenii să plătească mai puţin pentru gigacalorie, consilierii locali au devenit vigilenţi cu SC Calorgal. Astfel, aleşii i-au pus în vedere directorului Cristian Istrate să prezinte rapoarte ale societăţii la fiecare şedinţă de Consiliu Local. De asemenea, primarul Marius Stan i-a spus în faţă lui Cristian Istrate că răspunde cu postul, dându-i ca exemplu soarta fostului manager al SC Gospodărire Urbană, Eduard Grosu.

Conducere reglementată în CL

Discuţia a pornit de la remarca lui Alin Mihai, consilier local independent, care a atras atenţia că, prin majorarea subvenţiei, se creează şi premizele unei situaţii în care Calorgal nu va face nimic pentru a-şi mări gradul de încasare, beneficiind de un venit bazat doar pe subvenţie. Viceprimarul PSD Florin Popa a pus punctul pe "i": „Consiliul Local a acoperit subvenţia an de an, ba mai mult, am acoperit şi pierderile induse în sistem în perioada trecută. Ca să nu mai ajungem în situaţia în care am ajuns cu Apaterm, aş vrea să reglementăm din punct de vedere legal: organigramă, stat de funcţii, bugetul de venituri şi cheltuieli, astfel încât lucrurile să se desfăşoare într-un cadru corect, care poate fi controlat. Ar trebui ca această conducere să fie consfinţită printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru că în momentul de faţă funcţionează într-un interimat”.

Raport ad-hoc

Preşedintele de şedinţă, Eugen Găvan (ALDE), şi-a amintit că, încă de acum câteva şedinţe, i s-a solicitat conducerii Calorgal un raport privind situaţia societăţii şi l-a rugat pe director să-şi noteze pe agendă, ca să nu uite. De asemenea, l-a invitat săptămânal la Comisia de Servicii.

La foc automat, Istrate răspuns la întrebări: „Gradul de încasare pe septembrie a fost de 98 la sută, pe octombrie cred că ne apropiem de sută la sută, dar facturile au fost mult mai mici. Sperăm să continuăm aşa. Avem 509 angajaţi, existând un protocol cu sindicatul din Apaterm - la vremea când s-a închis Apaterm erau 548 de angajaţi - ca aceştia să se regăsească la Calorgal, atunci când se dă drumul la căldură. Ne sunt necesari, pentru că avem oameni care fac singuri câte şapte puncte termice noaptea. Dacă luăm oficial, sunt 2.400 de apartamente debranşate, dacă mai punem încă pe atâtea neoficial debranşate, ne apropiem de 30.000 şi ceva care au rămas consumatorii noştri”, a spus Cristian Istrate.

„Nimeni nu vă scuză!”

Primarul Marius Stan a ţinut să fie mai explicit: „Domnule director, vreau să vă spun mai tranşant, că veţi răspunde, cei care sunteţi în conducerea actuală, cu postul. Am auzit tot felul de speculaţii - că membru de partid colo, membru de partid în partea ailaltă, chiar nu ne interesează şi o spun public. Poate că v-am convins când am destituit un alt director de la o altă societate, că nu s-a pus problema din punct de vedere politic. Vrem să o punem din punctul de vedere al managerului, care trebuie să scoată la liman o societate. Şi societatea, plecând, totuşi, de la zero, nimeni nu vă scuză, iar raportul pe care trebuie să-l daţi în faţa CL este unul normal şi firesc. Mai bine să curmăm răul de la început, decât să ne trezim iarăşi cu o nenorocire pe cap”, a spus primarul.

Citit 3139 ori Ultima modificare Marți, 10 Noiembrie 2015 23:34

7 comentarii

 • postat de Marcu
  Joi, 12 Noiembrie 2015 15:35
  81.12.148.***
  La Ploiesti se poate pentru ca aceste servicii sunt prestate de catre o firma privata, Dalkia. La Galati e musai sa supravietuiasca aceste capuse gen Electrocentrale, Calorgal pentru satisfacerea clientelei de partid. O adunatura de lipitori de afise, amante, neamuri, pile si relatii. Si desigur pentru pusculita de partid. Mafiotii astia autointitulati politicieni, de unde sa mai fure pentru ei si pentru prosteala oamenilor in campaniile electorale?
  Acest diletant, asazis director, spune ca .. "avem oameni care fac singuri câte şapte puncte termice noaptea". Daca este asa, intrebarea care se pune, este cati TESA (taietori de frunza la caini, atarnati politic) sunt pana la 509 salariati?
  2
  3
  Raportează
 • postat de mariuca zottis
  Joi, 12 Noiembrie 2015 08:05
  78.97.221.***
  DE CE NU ESTE APA CALDA????.......DE CE NU AVEM APA CALDA?????......UNDE ESTE APA CALDA??????......DE CE NU AVEM APA CALDA??????.......TOT CU OALA PE ARAGAZ NE SPALAM...........ESTE HOTIE,HOTIE,HOTIE.........
  2
  4
  Raportează
 • postat de SI- AM INCALECAT PE-O SA_________!!!!!!!!!!
  Joi, 12 Noiembrie 2015 07:22
  89.137.229.***
  Ce carahhiosi !!!!!!!! Acest nevolnic incapatanat , sustinut frenetic de Primarul vremii si un consiliu ca de obicei nepriceput si fuserist ,a dat prima gaura de proportii ,la separarea de Apa - Canal in 2004, gaura de datorii mortale pentru fostul Apaterm . Si tot acelasi individ izbitor in asemanarea sa cu un purcelus de lapte , si-a pus semnatura pe actul de deces al susnumitei societati. Sa - l ameninti pe acest habarnamist inconstient cu glumite de tipul " riscati sa raspundeti cu postul ", echivaleaza cu a-l incuraja sa faca din nou ce stie mai bine ,adica NIMIC. Nimic bun vreau sa zic. Consiliul local sa nu uite ca- proprietar - actionar unic si ca ochiul stapanului ingrasa vita. Directorul , nu face politici economico manageriale. El are criterii de performanta de respectat si oameni de pus la treaba. TOTUSI CAND SE INTAMPLA SA SE INTALNEASCA UN PRIMAR NEGHIOB CU UN CONSILIU DESPROFESIONALIZAT SI PLIN DE INTERESE SI UN DIRECTOR CARE SI-A FACUT UCENICIA PE LA CHIOSCURI SI USI DE DEPUTATI, CU ATATEA PROSTII LA ACTIV , TOLERAT DOAR PENTRU CA SPUNE SARUT MANA PE LA PARTIDE SI MAI MARII ZILEI, TE BATE GANDUL SA-TI CUMPERI CENTRALA SI SA-I BAGI PE TOTI IN_________UNDE NICI MAMA LOR NU CREDE CA AR MAI INCAPEA , ASA GHIFTUITI DE TRAIUL BUN PE SPATELE NOSTRU !!!!!!!!!!!!!!!
  0
  10
  Raportează
 • postat de iahim
  Joi, 12 Noiembrie 2015 06:23
  82.137.12.***
  Orasul Ploiesti are 60 000 de apartamente racordati la sistemul centralizat, au angajati 140 persoane pentru distributia en. termice . Toti benificiarii de energie termica sunt facturati individual in baza conventiei de plata. La Galati de ce nu se poate?
  1
  6
  Raportează
 • postat de ac-cent
  Joi, 12 Noiembrie 2015 06:21
  94.176.183.***
  Si eu cred ca Vlad Tepes a fost un tampit dar nu ca domnitor ci ca bagator de seama . Cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia .
  1
  3
  Raportează
 • postat de qwerty
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 15:17
  46.97.34.***
  Oricum, falimentul e aproape si la calorgal!
  Trageti tare, baetzi!! Vin ALEGERILEEEE!
  Trebuie sa mai rezistati pana iese marele stan-marius primar din nou.....
  Nu mai precupetiti nici un efort si raportati realizari marete, ca avem nevoie de galateni care sa ne voteze
  2
  8
  Raportează
 • postat de Vlad Tepes
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 12:23
  109.102.90.***
  Am auzit, prin oras, ca sunt persoane iesite la pensie si sunt si angajate la Calorgal...
  Ma gandesc ca in aceasta perioada cand sunt oamenii fara loc de munca, ar fi mai nimerit ca acei pensionari ori sa munceasca la privati, ori sa stea acasa.
  Poate dl. Director al Calorgal, ne informeaza si pe noi galatenii daca e asa sau nu.

  PS
  De asemenea am auzit ca unii dintre acei pensionari stau la servici cateva ore, apoi pleca pe teren ( acasa ).
  Oare lumea e asa de rea incat sa invinovateasca bieti pensionari ?
  2
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.