De-abia la anul! SALA SPORTURILOR încă aşteaptă măsurile suplimentare privind securitatea la INCENDIU

De-abia la anul! SALA SPORTURILOR încă aşteaptă măsurile suplimentare privind securitatea la INCENDIU
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La începutul acestui an aleşii locali au adoptat o hotărâre prin care Sala Sporturilor urma să beneficieze de măsuri suplimentare privind securitatea la incendiu. Era vorba de investiţii în valoare totală de 936.021 de lei cu TVA, de la bugetul local, stabilite în conformitate cu expertiza tehnică, în vederea obţinerii autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor.

Am fost curioşi dacă Primăria, care are obligaţia de a pune hotărârea în executare, a îndeplinit aceste măsuri. Biroul de presă al Primăriei ne-a comunicat că „după intrarea în vigoare a hotărârii, au fost demarate procedurile legale pentru punerea în aplicare a reglementării. A fost întocmit studiul de fezabilitate şi întreaga documentaţie tehnică, necesare demarării licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor programate la Sala Sporturilor. Conform studiului de fezabilitate, lucrările sunt estimate la 936.000 lei (TVA inclus). Banii necesari vor fi alocaţi cu prioritate în bugetul pe anul 2016".

Trebuie spus că, potrivit hotărârii, durata de realizare a investiţiei este de 12 luni. Măsurile vizează, printre altele: instalaţie de sesizare la incendiu cu senzori de fum, sirene de alarmă noi, instalaţie de stins incendiu cu patru hidranţi suplimentari, rezervor de apă incendiu şi o staţie de pompe dotată cu două pompe de incendiu, precum şi sistem de automatizare, ignifugarea pe faţa posterioară a panourilor din PAL furniruit de pe pereţii sălii de competiţii sportive şi protecţia la foc a tavanului metalic prin aplicarea unei vopsiri termorezistente la incendiu.

Să sperăm că nu se va întâmpla nimic rău până când vor fi luate aceste măsuri suplimentare...

Citit 1307 ori Ultima modificare Marți, 10 Noiembrie 2015 23:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.