Bătălia cu gunoiul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare weekend şi de sărbătorile legale, la containerele din Galaţi explodează bomba cu gunoaie. Punctele de depozitarea a gunoiului dau pe-afară, iar mizeria zace împrăştiată pe lungi suprafeţe duhnind groaznic.

Scenariul acesta de care avem parte săptămânal ar putea deveni doar o amintire urâtă graţie noii Strategii de Colectare Selectivă şi Sortare la Sursă a Deşeurilor pentru Municipalitatea Galaţi care a primit girul aleşilor locali.

Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, documentul cuprinde propuneri concrete pentru îmbunătăţirea sistemelor de colectare a deşeurilor, corectarea inadvertenţelor din sistemul actual precum şi adoptarea principiului de sortare la sursă conform prevederilor legale. Documentul are câteva zeci de pagini, cu poze şi soluţii care mai de care mai interesante pentru ca oraşul să devină mai curat.

Ciumacenco spune că „viitorul sistem de management al deşeurilor se va focaliza pe următoarele zone prioritare: corelarea volumului total al containerelor cu cantităţile de deşeuri generate şi cu frecvenţa de colectare pentru a preveni supraîncărcarea punctelor de colectare, reducerea distanţei pe care trebuie să o parcurgă cetăţenii de la domiciliu până la punctul de colectare, îmbunătăţirea condiţiilor de colectare a deşeurilor reciclabile prin alocarea de containere speciale”.

Documentul votat de aleşi garantează că se va asigura colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile uscate şi a celor organice pentru compostare, în întregul oraş.

Conform propunerilor din Strategie, vor fi achiziţionate 1.613 containere şi 20 de vehicule colectare. Luând în considerare cantităţile de deşeuri estimate pentru 2015, frecvenţa colectării ar trebui sa fie de două - trei ori pe săptămână, se mai spune în documentul votat de aleşi. Nouă, cetăţenilor, nu ne rămâne decât să vedem şi fapte, nu numai… strategii.

Comentariu foto: Aşa ar putea arăta colectarea gunoiului în viitorul, sperăm, cât mai apropiat

Citit 673 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.