Directorii societăţilor locale, strânşi cu uşa

Directorii societăţilor locale, strânşi cu uşa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorii societăţilor de interes local sunt obligaţi să facă performanţă cu cheltuieli cât mai mici. Joi seara, aleşii locali au votat criteriile de performanţă pe 2009 pentru fiecare dintre societăţile subordonate Primăriei, criterii care sunt deja anexe ale contractului de mandat pentru fiecare dintre şefii acestor instituţii. Pe scurt, directorii sunt obligaţi să taie de peste tot, dar să-şi îmbunătăţească serviciile. 

Condiţii grele pentru Apă Canal

Cele mai severe criterii de performanţă sunt cele asumate de către Gelu Stan, directorul Apă Canal. Furnizorul local de apă şi canalizare este obligat să reducă la jumătate creanţele comerciale aflate în sold la 31 decembrie 2008. Reducerea înseamnă nu mai puţin de 11.091.760 de lei.

Apă Canal s-a angajat şi la scăderea cu 33 la sută a plăţilor restante, dar şi la reducerea cheltuielilor pentru realizarea a 1000 de lei venituri. Gelu Stan îşi asumă creşterea productivităţii muncii cu 9005,9 lei pe an pe salariat. Societatea visează la creşterea calităţii serviciilor oferite, iar volumul de apă facturată măsurată să fie mai mare de  90 la sută.

Apaterm vrea să scape de datorii

Criteriile de performanţă pe anul 2009 pentru SC Apaterm  SA Galaţi înseamnă în primul rând diminuarea datoriilor restante cu 650.000 de lei pe lună şi a creanţelor  restante cu 800.000 lei pe lună.

Directorul George Cubasa şi-a propus ca indicator de performanţă efectuarea reparaţiilor capitale stabilite prin buget dar şi Certificarea activităţii conform sistemului de calitate ISO 9001, pe lângă creşterea productivităţii muncii. 

Performanţe de 5 la sută la Zona Liberă

Criteriile de performanţă pe anul 2009 pentru Administraţia Zonei Libere sunt, în majoritate, divizibile cu cinci. Directoarea Angela Ivan şi-a stabilit ca indicatori de performanţă: creşterea productivităţii muncii cu cinci la sută faţă de nivelul programat pe 2008, reducerea creanţelor cu cinci la sută şi a arieratelor cu zece la sută. În acelaşi timp, AZL va trebui să-şi scadă cheltuielile la 1000 de lei venituri totale cu unu la sută faţă de nivelul programat în 2008.

Transurb, mai bine pentru călători

Criteriile de performanţă pe anul 2009 pentru Transurb înseamnă, în primul rând, creşterea cu 8,5 a productivităţii muncii. Asta înseamnă o creştere cu 50945 de lei pe salariat la finele anului.

Transurb are multe de tăiat la capitolul cheltuieli: reducerea cu 2 lei a cheltuielilor la 1000 de lei venituri, reducerea cu cinci la sută a creanţelor restante (286,5 lei lunar). Creşterea calităţii serviciului de transport constituie, de asemenea, un criteriu de evaluare a activităţii.

Pieţe europene

Administraţia Pieţelor Agroalimentare nu înregistra, la finele lui 2008, niciun fel de datorii către bugetele locale, naţionale sau furnizori. Pentru 2009, directorul Eugen Zaharia s-a angajat la creşterea cu patru la sută a productivităţii muncii, astfel încât indicele de creştere a productivităţii muncii să fie mai mare decât indicele de creştere a salariului mediu.

Realizarea unui grad de utilizare a spaţiilor comerciale de 90 la sută nu va fi uşoară în condiţiile în care comercianţii nu prea mai au bani cu care să-şi ţină afacerile în picioare. Se propune şi creşterea veniturilor cu opt la sută, plus reducerea plăţilor restante până la nivelul de 230 mii de lei. Menţinerea certificării conform standardelor ISO 9001 constituie un alt criteriu de performanţă pentru conducerea Pieţelor.

Citit 1041 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.