CRISTIAN ISTRATE şi-a dat DEMISIA din fruntea CALORGAL
Foto: Foto Marius Negri

CRISTIAN ISTRATE şi-a dat DEMISIA din fruntea CALORGAL
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Cristian Istrate şi-a dat demisia din funcţia de director general al Calorgal, după doar aproximativ şase luni petrecute în fruntea noii societăţi de termoficare, fiind acuzat de management defectuos şi incompetenţă.

Potrivit unor surse din administraţie, în Primărie se discuta intens, de ceva vreme, despre "debarcarea" lui Istrate şi s-a analizat chiar şi un posibil înlocuitor, fiind luate în calcul mai multe nume. Luni, directorul general al Calorgal nu a dorit să ne spună dacă această informaţie a ajuns şi la urechile sale, în schimb a precizat că "nimeni nu este de neînlocuit. Cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit".

Deşi se vorbea că înlocuirea lui Istrate la şefia Calorgal ar putea fi "tranşată" în preajma şedinţei ordinare a Consiliului Local, înainte de Crăciun, se pare că „debarcarea” directorului Calorgal nu a mai suportat amânare. Mai mult, ieri, directorul general al Calorgal a petrecut mai multe ore în Primărie, unde a fost subiectul principal şi martorul mai multor discuţii aprinse.

Demisia, la cerere

Tot ieri, primarul Marius Stan a cerut, public, demisia lui Cristian Istrate din funcţia de director general. "I-am atras atenţia domnului Istrate, în mai multe rânduri, că răspunde cu funcţia pentru modul în care gestionează problemele societăţii pe care o conduce. Primăria şi Consiliul Local Galaţi au făcut tot ce a fost omeneşte şi legal posibil pentru a menţine în stare de funcţionare sistemul de termoficare a oraşului, astfel încât populaţia să aibă căldură şi apă caldă. Tot ce avea de făcut domnul Istrate era să gestioneze cu chibzuinţă societatea pe care o conduce, în aşa fel încât gălăţenii să aibă apă caldă şi căldură, angajaţii săi să îşi ia salariile la timp şi Calorgal să nu se transforme într-o altă gaură neagră", şi-a motivat solicitarea primarul.

În replică, directorul general al Calorgal ne-a declarat: "Probabil că va trebui să am o discuţie cu dânsul (primarul Marius Stan - n.r.). Domnul primar este singurul care poate hotărî", refuzând să precizeze dacă îşi va da demisia.

Câteva ore mai târziu, Biroul de presă al Primăriei a anunţat că Istrate şi-a depus demisia, iar Marius Stan, în prezent, caută "cea mai bună soluţie pentru ocuparea acestei funcţii".

Într-un interviu acordat "Vieţii libere", în luna octombrie, directorul general al Calorgal ne declara că noua societate şi-a început activitatea "cu dreptul", întrebat fiind dacă nu consideră că distribuitorul de agent termic a pornit de fapt cu stângul. La nici două luni, a ieşit la iveală că societatea se confruntă cu pierderi uriaşe. De-a lungul timpului, Cristian Istrate a mai ocupat funcţii de conducere atât la falimentata Apaterm (director general şi administrator special), cât şi la Electrocentrale (director general şi consilier al directorului general).

Citit 6393 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2015 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.