La cine au ajuns BANII Consiliului Judeţului Galaţi pe „firul scurt”. CONTRACTE de 400.000 de euro, încredinţate direct

La cine au ajuns BANII Consiliului Judeţului Galaţi pe „firul scurt”. CONTRACTE de 400.000 de euro, încredinţate direct
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

* Printre beneficiari se numără familiile deputatului Florin Pâslaru şi senatorului Nicolae Marin * Valoarea contractelor încredinţate direct anul acesta de CJ, la jumătatea celei din 2014


Aproximativ 60 de contracte, a căror valoare se ridică la circa 400.000 de euro, a oferit Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, prin încredinţare directă (fără licitaţie), unor firme din Galaţi, Brăila, Iaşi, Bucureşti, Sibiu (dar nu numai), în primele zece luni ale acestui an. Banii au fost direcţionaţi în contul unor furnizări de produse, al unor prestări de servicii, dar şi pentru o serie de lucrări de reparaţii efectuate la noul sediu al Consiliului şi la faţadele unor clădiri aflate în patrimoniul instituţiei publice. Unele dintre societăţile care au beneficiat de contracte „pe firul scurt” în acest an se regăsesc şi în lista celor care au obţinut, cel puţin anul trecut, contracte prin încredinţare directă de la CJ.

27.000 de euro ne costă curăţenia la CJ

Gălăţenii plătesc, în fiecare lună, pentru ca imobilele ce aparţin Consiliului Judeţului să fie curăţate şi îngrijite, 2.250 de euro. Cel puţin asta putem deduce dintr-un calcul simplu. Unul dintre cele mai mari contracte oferite fără licitaţie - de 27.008 euro, atribuit direct de CJ, se referă la „servicii de curăţenie pentru imobilele Consiliului Judeţului Galaţi” şi a fost încheiat cu SC Protud SRL Galaţi. Conform datelor furnizate de CJ, la solicitarea „Vieţii libere”, contractul se derulează în perioada 19.01.2015 - 31.12.2015.

În topul celor mai valoroase contracte se regăseşte un altul, de 30.868 de euro, cu SC Rompetrol Downstream SRL Bucureşti, care vizează achiziţionarea de combustibil, respectiv motorină şi benzină, prin carduri electronice, timp de zece luni, începând cu data de 18 februarie, în urma unei cereri de oferte, conform reprezentanţilor CJ.

Tot anul acesta, Consiliul Judeţului plăteşte societăţii Firogal 1 SRL Galaţi 29.965 de euro pentru „servicii de recensământ al circulaţiei rutiere pe drumurile judeţene”. Contractul, oferit prin încredinţare directă, figurează ca începând din data de 17 aprilie şi se va derula pe o perioadă de nouă luni. Colaborarea Consiliului Judeţului cu Romlotus Computers SRL Galaţi a continuat şi în acest an. Contra sumei de 25.423 de lei, societatea a furnizat instituţiei pachete de licenţe Microsoft Office, în perioada mai - iunie 2015, după ce în intervalul aprilie - mai 2015 a oferit echipament de calcul (server de reţea) pentru Centrul Militar Judeţean, în valoare de 2.699 de lei.

O societate din Iaşi are priză la Galaţi

O firmă ieşeană se bucură şi în acest an de atenţia şi, probabil, aprecierea Consiliului Judeţului Galaţi. După ce, în anul 2013, a obţinut din partea instituţiei două contracte prin încredinţare directă, de peste 2.100 de euro, respectiv, 11.280 de euro (pentru întocmirea documentaţiei pentru deszăpezire, lansată ulterior pe SEAP şi câştigată de asocierea Lemacons - Vega, şi pentru servicii de proiectare privind reabilitarea unui drum), SC SPC Elite Consulting SRL Iaşi se regăseşte şi în 2015 în evidenţele de plată ale CJ. Firma ieşeană a obţinut, în acest an, patru contracte prin încredinţare directă din partea instituţiei gălăţene, iar valoarea acestora depăşeşte 22.000 de euro. Pentru servicii de proiectare privind reabilitarea unor sectoare ale DJ 251G, societatea a încasat, în primăvară, 1.824 de euro. Mai târziu, în vară, firma a încasat alţi 16.126 de euro, tot pentru servicii de proiectare privind reabilitarea aceluiaşi drum judeţean, dar a altor porţiuni. În luna iulie, SC SPC Elite Consulting SRL Iaşi a beneficiat de încă două contracte, pentru care a încasat de la CJ 2.131 de euro, în contul unor „servicii de proiectare - Reparaţii drumuri judeţene pietruite” şi aceeaşi sumă i-a fost plătită pentru „servicii de proiectare - Reparaţii poduri şi podeţe”. Interesant este şi faptul că ambele contracte au prevăzută „data începerii 10 iulie 2015”, iar termenul de finalizare 15 zile de la semnarea contractului. Conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, societatea are doi asociaţi: Marian Aolăriţei (care are şi calitatea de administrator) şi Dumitru Aolăriţei. Activitatea principală a acestei firme: activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

CJ plăteşte şi firme ale parlamentarilor

Pe lista de plată a CJ din acest an se regăseşte şi PAF Media SRL, firma controlată de fiul deputatului Florin Pâslaru - Ioan Alexandru Florin Pâslaru şi soţia parlamentarului - Valerica Pâslaru. Societatea figurează cu un contract de prestări servicii de 15.178 de euro, pentru „difuzarea în direct şi în reluare a şedinţelor CJG şi a unor emisiuni informative/mese rotunde la postul de televiziune TV Galaţi”. Aceeaşi societate a beneficiat, în anii 2014 şi 2013, de contracte prin încredinţare directă, dar valorile au fost mai mici.

De un contract încredinţat direct a beneficiat, în acest an, şi firma condusă de soţia senatorului Nicolae Marin, SC Ştefu Ion SRL Galaţi (operator de transport), a cărui valoare a fost de 560 de euro. Conform datelor CJ, banii au fost plătiţi pentru transportul a 300 de elevi pentru proiectul „Conservarea biodiversităţii în Pădurea Gârboavele”.

SC Vizual SRL Agnita, judeţul Sibiu, şi-a continuat colaborarea cu CJ şi în 2015, după ce a beneficiat de contracte prin încredinţare directă şi în 2013 şi 2014. Spre deosebire de anul trecut, când a obţinut patru contracte, în primele zece luni ale acestui an, societatea a obţinut doar unul, în valoare de 5.298 de euro, în contul unor servicii de machetare-tipărire pentru Centrul Europe Direct, din cadrul CJ.

În anul 2014, CJ a atribuit direct contracte, fără să organizeze licitaţii, în valoare de aproximativ 850.000 de euro.

Din valoarea totală a acestor contracte, firma de proiectare a CJ, Consproiect SA, aflată în insolvenţă, a primit direct doar 24.800 de euro în 2014 şi 11.700 de euro în 2015.

Citit 9397 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2015 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.