ŞEDINŢĂ MARATON la Consiliul Local. GARANŢII că nu pierdem FINANŢĂRILE EUROPENE

ŞEDINŢĂ MARATON la Consiliul Local. GARANŢII că nu pierdem FINANŢĂRILE EUROPENE
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ultima şedinţă ordinară din 2015 a Consiliului Local a fost un adevărat maraton al voturilor, 78 de proiecte de hotărâre fiind supuse aprobării. Cu mici discuţii şi amendamente, toate cele 78 de decizii au fost adoptate. Printre cele mai importante decizii luate de consilieri se află: aprobarea strategiei oraşului până în 2020, subvenţionarea de la bugetul local a serviciilor sociale oferite în centrele de zi aparţinând unor fundaţii şi asociaţii filantropice, vânzarea a trei terenuri proprietatea privată a municipiului Galaţi, acordarea premiilor municipiului Galaţi şi a titlurilor de Cetăţean de Onoare al oraşului.

Discuţii au suscitat proiectele de hotărâre privind finanţarea cheltuielilor necesare finalizării unor proiecte europene, stabilindu-se şi data până la care acestea trebuie implementate. Dintre proiectele cu finanţare europeană, cel mai important vizează unda verde - sisteme inteligente pentru managementul traficului în vederea creşterii fluenţei şi siguranţei circulaţiei şi a prevenirii criminalităţii.

Concret, în acest caz, aleşii au aprobat data de 31 mai 2016, ca dată-limită de finalizare a proiectului şi suportarea de către Consiliul Local Galaţi a sumei estimate de 5.700.000 lei fără TVA, sumă necesară finalizării proiectului în acest termen şi care va fi introdusă în bugetul municipiului Galaţi pe anul 2016. Suma cu pricina nu este una eligibilă, şi nu va putea fi decontată de la UE. Potrivit autorităţilor acestea sunt nişte măsuri asiguratorii că proiectele vor fi realizate în aceste termene, altfel riscăm să restituim toţi banii europeni primiţi.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 1927 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2015 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.