Ce capete au „căzut” în 2015/ Cum şi-a mazilit Marius Stan directorii

Ce capete au „căzut” în 2015/ Cum şi-a mazilit Marius Stan directorii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Două dintre societăţile de interes local, Calorgal şi Gospodărire Urbană, au intrat în anul 2016 fără a avea la cârmă un director general cu drepturi depline. Şi asta pentru că noua metodă de schimbare a şefilor patentată de primarul Marius Stan este să le ceară public demisia.

Primul luat la ochi a fost Eduard Grosu, despre care edilul a spus în luna mai că „ar trebui să-şi pună demisia în alb în faţa noastră. Odată cu plaja ne daţi şi demisia în alb! Ca să fie clar!”. Grosu nu s-a conformat aşa că, la finele lunii august, tot în şedinţă de Consiliu, edilul a reacţionat: „Eu acum ceva timp am cerut public demisia, o demisie de onoare a directorului de la Gospodărire Urbană, lucru care nu s-a întâmplat. Ba mai mult, am fost chiar persiflat. Şi pe surse, aşa mi-a ajuns că la urechi «Ce-o să-mi facă?». N-o să-i fac nimic, aplicăm legea. Iar legea spune că un astfel de director numit îşi încetează automat activitatea”.

Cu greu, Grosu a demisionat, iar în locul lui a fost adus ca director interimar preotul Viorel Stelian Popa, fost director adjunct la Administraţia Cimitirelor din cadrul Primăriei Bucureşti, „asistent consilier” la Cabinetul ministrului Adriean Videanu, dar şi director adjunct în cadrul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie. Numai că, pe 31 decembrie, interimatul i s-a încheiat, aşa că funcţia supremă de conducere a fost preluată de directoarea economică a societăţii, Tinca Podaru, până cel târziu pe 31 martie.

Tehnocrat pentru Calorgal

„Domnule director, vreau să vă spun tranşant că veţi răspunde cu postul. Mai bine să curmăm răul de la început decât să ne trezim iarăşi cu o nenorocire pe cap”, aşa i-a spus primarul, tot într-o şedinţă de Consiliu Local, managerului Calorgal, Cristian Istrate, pe care tot el l-a propus în această funcţie.

În decembrie, printr-un comunicat de presă, edilul i-a cerut public demisia, iar câteva ore mai târziu a luat act de ea. „I-am cerut demisia, pentru că am crezut că poate gestiona o situaţie de criză, având în vedere că fusese director la Electrocentrale. Am constatat cu toţii că nu a fost aşa. L-am prevenit că, dacă sistemul nu funcţionează, răspunde cu postul. Şi-a dat demisia, e om de onoare!”, a explicat ulterior Stan. Cât despre noul director, iată ce spunea Stan la finele lui 2015: „Căutăm tehnocratul şi nu-l găsim!”.

Suntem curioşi cine va conduce aceste două societăţi în 2016.

Întâi interimari, apoi directori plini

2015 a adus directori noi în Primărie. Prin examen de promovare, Tincuţa Vrabie a devenit director general la Direcţia Generală de Servicii Publice, unde a fost director interimar numit de primarul Marius Stan. Cristian Capeţis a fost numit, prin dispoziţia edilului, director interimar la Direcţia Generală de Infrastructură şi Lucrări Publice, apoi şi-a adjudecat postul prin concurs.

Citit 3046 ori Ultima modificare Duminică, 03 Ianuarie 2016 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.