O modernizare (mult) prelungită/ Strada Traian aşteaptă primăvara

O modernizare (mult) prelungită/ Strada Traian aşteaptă primăvara
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Prelungirea lucrărilor de modernizare pe strada Traian le-a scos peri albi şoferilor, asta în condiţiile în care nici măcar nu s-a ajuns la punctul culminant al întregului proiect: lărgirea la patru benzi a celei mai „muncite” artere din Galaţi. Pentru a afla ce s-a reuşit şi ce nu în 2015, am cerut Primăriei Galaţi o situaţie a lucrărilor. Iată ce am aflat.

Ce e gata

Conform Primăriei, sunt finalizate sută la sută tronsoanele cuprinse între strada Tecuci şi strada Eroilor şi, respectiv, strada Eroilor – strada Basarabiei. De asemenea, s-a realizat sută la sută reabilitarea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare pe segmentul Metro – strada Tecuci.

Pe tronsonul Metro – strada Ştefan cel Mare, Primăria spune că s-au executat asfaltarea carosabilului - 90 la sută, a trotuarelor - 70 la sută, iar termenul de finalizare integrală - rest asfaltare carosabil şi trotuare, ridicare la cotă a căminelor - este 30 aprilie 2016.

Ce nu e gata

Tot pentru primăvara lui 2016 este programat pentru asfaltarea carosabilului şi a trotuarelor segmentul cuprins între străzile Ştefan cel Mare – Rizer.

Pe tronsonul cuprins între a Basarabiei şi Rizer au fost deja executate lucrări la reţelele subterane de apă şi canalizare, numai că, potrivit Primăriei, „pe durata lucrărilor la reţelele subterane, s-a constatat că zona este afectată de tasare. A fost făcut un studiu geo, care a arătat că, înaintea reabilitării infrastructurii rutiere a tronsonului respectiv, trebuie executate lucrări de stabilizare a solului”, a explicat municipalitatea.

La finele anului trecut, Primăria puncta că, pe tronsonul Rizer – Cezar s-au realizat asfaltarea trotuarelor sută la sută, refacerea fundaţiei străzii – 70 la sută, iar pe tronsonul Cezar – Ep. Melchisedec Ştefănescu, asfaltarea trotuarelor s-a făcut sută la sută, fundaţia străzii 80 la sută, iar reabilitarea carosabilului 20 la sută.

„Pe tronson strada Ep. Melchisedec Ştefănescu – strada Basarabiei începe asfaltarea carosabilului şi a trotuarelor în primăvara 2016”, afirma Primăria.

Tot în primăvara acestui an autorităţile estimau că ar putea începe demolările pentru lărgirea la patru benzi a arterei Traian, pe tronsonul delimitat de străzile Tecuci şi Brăilei şi că, în cel mai optimist scenariu, în toamnă şoferii ar putea rula pe patru benzi pe toată strada Traian. Asta rămâne de văzut…

Citit 3007 ori Ultima modificare Duminică, 03 Ianuarie 2016 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.