Promisiuni/ Scăpăm de Falezogăuri în 2016?

Promisiuni/ Scăpăm de Falezogăuri în 2016?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Căscată în asfaltul Falezei în 2010, acoperită şi reacoperită fără succes, Falezogaura, care câştigă tot mai mult teren, ameninţând şi părculeţul de la Elice, ar putea fi astupată definitiv! Cel puţin aşa promitea primarul Marius Stan la finele lui 2015: „Toate lucrările de acolo vor fi după studiile făcute de specialişti adevăraţi. Lucrăm temeinic, cu specialişti, nu cu heirupism”. Lucrările, care ar trebui să demareze în acest an, vor fi executate în trei etape: consolidarea conductelor din subsol, reparaţia infrastructurii stradale şi apoi întocmirea unei hărţi a apelor subterane pentru că, aşa cum spunea edilul, „e foarte probabil să ne mai apară şi alte astfel de Falezogăuri de-a lungul traseului Falezei Dunării!”, a declarat Stan. Afirmaţia nu e deloc o exagerare pentru că, în iulie 2014, celebra Falezogaură, ajunsă la a patra ediţie, s-a pricopsit cu o surioară, cu diametrul de trei metri şi o adâncime de opt, apărută în asfaltul Falezei Inferioare, între cele două restaurante de la Elice. Din cauza celor două falezogăuri, festivităţile de Ziua Marinei au avut loc, în ultimii doi ani, în zona Palatului Navigaţiei.

Citit 1626 ori Ultima modificare Duminică, 03 Ianuarie 2016 16:27

6 comentarii

 • postat de Marin
  Luni, 04 Ianuarie 2016 21:06
  89.136.0.***
  Atata timp cat o sa se construiasca pe faleza superioara si o sa fie si trafic intens, o sa se tot surpe. Cand a fost facuta strada aia, erau 5 masini in oras (vorba vine), faleza superioara nu a fost proiectata nici sa sustina blocurile de mai sus si nici volumul de trafic ce il tine in momentul de fata. Surparile au loc in cele mai slabe puncte, in cazul de fata in drepul parcului unde malul nu e complet, ca e zidul, care are o gaura in el (restaurantul) apoi au mai avut si lucrarile acolo, care cine stie cum au fost facute. Mai pui si traficul si zecile de masini parcate la trotuar si normal ca o ia la vale malul.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Tatu T.
  Luni, 04 Ianuarie 2016 13:27
  89.137.231.***
  Pentru cei interesati de tehnica, de situatia veche a colectarii apelor in zona Falezogaura si cea adiacenta, semnalez "Darea de seama a lucrarilor executate de Comisia de utilitate publica din Galati, sub directia domnului comisar al guvernului, printul Alexandru Moruzi de la 12 august pana la 30 noiembrie 1857" Vedeti ce a facut atunci un functionar responsabil! Materialul il gasiti in Tezaur Documentar Galatean, Bucuresti 1988, pag. 149-152!
  Treziti-va dregatori minidocti!
  Luati masuri adecvate, tembelilor!
  0
  15
  Raportează
 • postat de Ho si Min
  Luni, 04 Ianuarie 2016 13:15
  5.13.253.***
  La multi ani!
  Eu unul nu-l inteleg pe dl.Primar cand spune ca lucreaza cu profesionisti la consolidarea falezei Dunarii.Au venit unii au luat lovelele au plecat si faleza tot o ia la vale.A venit cineva,dl.Profesor Dragomir de la Universitatea Dunarea de Jos(unde a invatat si dl.Primar) cu o solutie de consolidare a falezei, dar dl.Primar nu l-a luat in seama.Tot dl.Profesor Dragomir a venit cu solutia subtraversarii Dunarii dupa modelul subtraversarii Bosforului la turci(se poate vedea pe Youtube trenul subteran intre Asia si Europa) dar iar dl. Primar nu aude si nu vede.Aici nu mai este loc de improvizatii dle Primar ca de aia faleza cade(lucrand cu firme agreate).Cred ca se pot face ambele proiecte de catre specialisti romani in adevaratul sens al cuvantului intrucat se pot vedea finalizate proiecte facute inainte de 1989 cum ar fi podul de la Cernavoda sau cel de la Giurgeni-Vadul Oii sau metroul bucurestean.
  Fara doar si poate dl.Primar este primul om intr-o comunitate dar sa nu ia decizii fara sa tina cont de ce poate face si comunitatea care l-a ales.Trebuie sa asculte,sa stea de vorba(nu sa se dea faultat) ca si aici unde este dlui Primar sunt oameni bine pregatiti si de buna credinta.
  Pe curand dragii mei concitadini.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Cel ales
  Luni, 04 Ianuarie 2016 12:51
  109.102.89.***
  Nenea "functionarul public" te-ai mai uitat cu scarba la cativa contribuabili? Ma refer la nea Iancu !!!
  1
  4
  Raportează
 • postat de pop
  Luni, 04 Ianuarie 2016 11:27
  5.2.208.***
  Pentru a stabiliza panza freatica; trebuiesc verificate toate bransamentele pe apa si canalizare, la case cat si la blocuri - fenomenul este similar cu cel de la gradina publica, care sa stabilizat (a disparut apa din beciuri). Domnule Primar infiintati in organigrama primariei un post:-CAP LIMPEDE-precum avea V.L. la un moment.
  1
  11
  Raportează
 • postat de Iancu din Hunedoara
  Luni, 04 Ianuarie 2016 11:21
  91.208.234.***
  Veste buna pentru 2016:
  Partea carosabila incepe sa se lase la intersectia prelungirii Traian cu breteaua de langa P-uri. Exact in zona in care franeaza cei care coboara dinspre Brailei spre faleza.
  La multi ani!
  4
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.