Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
12 comentarii

* Consumul limitat de carburant la Consiliul Judeţului Galaţi s-a transformat, joi, 26 noiembrie, cu votul aleşilor PSD, PC şi UNPR, în consum nelimitat


Deşi, în şedinţa de joi, 26 noiembrie, Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi trebuia să voteze un proiect de hotărâre care presupunea mărirea cotei de carburant de la 150 la 300 de litri pe lună, pentru fiecare dintre cele şase autoturisme pe care le are în dotare, conducerea Consiliului Judeţului a hotărât, pe ultima sută de metri, să schimbe regulile în „timpul jocului” şi a decis… ce credeţi? Consum nelimitat de carburant, pe banii gălăţenilor!

Conducerea CJ a înlocuit joi, 26 noiembrie, expunerea de motive iniţială a proiectului, care făcea referire la cota de 300 de litri, cu o alta în care nu era specificată nici un fel de normă pentru carburant, iar raportul de specialitate a fost înlocuit, chiar înainte de vot, cu un altul, în acelaşi ton cu expunerea de motive, care nu avea nici măcar semnăturile prevăzute de lege: cele ale şefilor de la Direcţiile Economie şi Finanţe, Dezvoltare Regională, Arhitect Şef, Patrimoniu sau Contencios şi probleme juridice. Ba mai mult, documentele erau datate 23 noiembrie, deşi au ajuns la mapa aleşilor de-abia joi, 26 noiembrie!

Neregulile au fost semnalate de tânăra consilieră independentă Simona Hapeci, care a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi, fără succes însă. „De ce nu ni s-au prezentat aceste documente, ţinând cont că au data de 23 noiembrie, când a fost şedinţa Comisiei de specialitate nr. 1, de ce nu au fost ataşate la mapă atunci şi veniţi cu o rectificare şi ataşaţi alte documente acum? (…) Mi se pare mult mai normal să stabilim un normativ pentru fiecare autoturism, nu putem lăsa consumul să fie nelimitat. Am înţeles că vor trebui să fie ataşate documente, conform legislaţiei, dar noi ştim că, până nu punem stavilă şi oprelişti, ne întindem mult prea mult. Riscăm să cădem în cealaltă latură, acum aţi fost constrânşi, dar nemaifiind obligativitate de a ne încadra într-un anumit normativ, putem cădea în extrema cealaltă”, a spus Simona Hapeci.

Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, care era de altfel şi iniţiatorul proiectului de hotărâre, i-a cerut secretarului judeţului, Paul Puşcaş, să motiveze acţiunile, cel din urmă dând vina pe o „eroare a aparatului de specialitate” şi pe volumul mare de muncă. Ca ars a sărit şi vicepreşedintele Cornel Hamza, care a ţinut să spună că a economisit, în cursul acestui an, 700 de litri de combustibil. Ce au „uitat” însă şefii CJ a fost să justifice necesitatea renunţării impunerii unei limite a carburantului.

Cu votul aleşilor PSD, PC şi UNPR, proiectul de hotărâre a fost adoptat, independenţii şi liberalii abţinându-se de la vot. Şi ca un „mic” amănunt, în proiectul de hotărâre, conducerea CJ a invocat Legea 285/2015 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 80/2001, numai că legea care modifică ordonanţa amintită şi dă liber unităţilor administrativ-teritoriale la consum nelimitat de carburant, după cum v-am informat chiar în ediţia de joi, poartă de fapt nr. 258!

Rămâne de văzut dacă instituţiile de control vor avea ceva de obiectat.

Iată documentele, datate 23 noiembrie, dar care au ajuns joi, 26 noiembrie, pe masa aleşilor:

ALEŞII au liber să consume cât CARBURANT vor. O modificare legislativă controversată tolerează RISIPA

Citit 2470 ori Ultima modificare Vineri, 27 Noiembrie 2015 12:39

12 comentarii

 • postat de hotul Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 13:09 89.44.193.*** Link la comentariu
  0
  7

  DNA GALATI...CE PAZITI.?..TREZITI-VA SI VEDETI HOTIILE DIN C.J GALATI. HOTII LA DRUMUL MARE DIN BANII NOSTRI. NU MAI VREM ACESTI HOTI IN FRUNTEA JUDETULUI. S-A AJUNS LA EXASPERARE. FACETI CEVA SI LUATI CLICA DE HOTI LA INTRBARI. SA-SI FACA CONSUM NELIMITAT LA EI ACASA, NU DIN BANII GALATENILOR. JOS HAMZA, JOS BACALBASA. NU VEDETI CA LUMEA NU VA MAI VREA?

  Raportează
 • postat de GATA CU FURATUL ! Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 11:27 5.13.230.*** Link la comentariu
  0
  8

  Faceți sesizare la DNA, dăi în pelea mea de hoti!
  Toate instituțiile au cotă , ei vor super cotă , ba nu
  COTĂ NELIMITĂTĂ .
  OPRIȚI-VĂ DIN FURAT PÂNĂ NU VĂ OPREȘTE LEGEA SAU NOI!

  Raportează
 • postat de gogu din deal Vineri, 27 Noiembrie 2015 23:00 82.77.91.*** Link la comentariu
  0
  11

  pe 1 decembie iesim in strada, cerem demisia tuturor alesilor , consilieri judeteni, bacalbasa, hamza, parlamentari, atunci sa vedem cati iesim in strada, aici vad ca multi viteji se arata......

  Raportează
 • postat de postat de vlad tepes Vineri, 27 Noiembrie 2015 19:43 31.14.110.*** Link la comentariu
  0
  10

  postat de vlad tepes RUSINE, NELEGIUITILOR. VOTATI DOAR PENTRU A VA UMPLE BUZUNARELE, PENTRU A VA PLIMBA NEVESTELE CU MASINILE C.J.. SUNT BANII CELOR MULTI SI BATUTI DE SOARTA. O SA VA BATA DUMNEZEU, HAPCANGIILOR, IAR CU CONSUM NELIMITAT LA MOTORINA ,POATE VA VETI LIMITA CALATORIA INTR-UN STALP, INTR-UN COPAC, INTR-UN CAP DE POD. DOAR ASA SE VA SATURA SI FLAMANDUL HAMZA CARE AR TREBUI SA DEMISIONEZE RAPID SI SA PLECE SPRE SIRIA SI SA SE INSCRIE IN ISIS.

  Raportează
 • postat de nic Vineri, 27 Noiembrie 2015 12:07 95.76.34.*** Link la comentariu
  0
  18

  Rusine celor ce-au votat pentru consum nelimitat de carburant.

  Raportează
 • postat de CCCP Vineri, 27 Noiembrie 2015 10:13 92.82.217.*** Link la comentariu
  0
  16

  porci ordinari...la puscarie cu voi de nesimtiti..a-ti mancat banii judetului....si v-ati umplut buzunarele....in Siberia cu voi la ocna

  Raportează
 • postat de CCCP Vineri, 27 Noiembrie 2015 10:10 92.82.217.*** Link la comentariu
  0
  17

  porci ordinari...la puscarie cu voi de nesimtiti..a-ti mancat banii judetului....si v-ati umplut buzunarele....in Siberia cu voi la ocna

  Raportează
 • postat de pantera Vineri, 27 Noiembrie 2015 09:27 5.13.173.*** Link la comentariu
  0
  19

  sa vada cei care au ales nemernicii de la psd cum isi bat joc de banii nostri

  Raportează
 • postat de Taranu Taran Vineri, 27 Noiembrie 2015 08:11 109.166.128.*** Link la comentariu
  0
  20

  Daca acum aveti consum nelimitat de carburant poate cei de la CJ Galati vor veni si in satul Plesa comuna Beresti Meria si vor aloca bani pentru repararea drumului pavat cu piatra de rau Plesa - Talasmani ca ne rupem masinile si carutele , sunt gropi imense . Se poate termina gropile de pavat cu piatra de rau intr-o singura zi cu costuri putine. Numai sa vrea cei de la CJ Galati. Poate sa aduca si ceva benzina ca aici la Beresti nu mai avem nici benzinarie , un stomatolog , un notar , .......Saracim pe zi ce trece ca nu avem in zona cele ce near trebui ca cetateni UE.

  Raportează
 • postat de Pedros Vineri, 27 Noiembrie 2015 08:00 5.13.240.*** Link la comentariu
  0
  23

  Ca SultanBacalbasan &Co. a risipit carburantul pe drumuri la Bucuresti la tv, e nesemnificativ! De acum inainte le trebuie motorina la discretie. Vin alegerile si cu ce vor bate judetul pentru a aduna voturile? Doar nu cu masinile personale...

  Raportează
 • postat de Alicante Vineri, 27 Noiembrie 2015 06:56 5.13.200.*** Link la comentariu
  0
  25

  Acum sa vezi ce or sa se mai plimbe Bacalbasa si Hamza cu masinile C.J. Galati. Din fericire mai au doar sase luni de mandat! Astia sunt alesii nostri: "niste rai si niste fameni /e rusine omenirii sa va zica voua oameni"!

  Raportează
 • postat de bogdan Vineri, 27 Noiembrie 2015 06:55 79.116.97.*** Link la comentariu
  0
  25

  Ce nenorociti. F#$#! In gura. "imputitii" astia trebuie scuturati. Ahhh...de nu s-ar organiza iar o iesire in strada, de data asta pt ai nostri capi ai societatii. Cum de va mai tine pamantul, ma?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.