Cum le este pusă în PERICOL VIAŢA oamenilor pe un DRUM NAŢIONAL din judeţul Galaţi

Cum le este pusă în PERICOL VIAŢA oamenilor pe un DRUM NAŢIONAL din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Primăria va sesiza CNADNR şi Poliţia Rutieră, cărora le va cere să îşi asume răspunderea în cazul în care vor fi înregistrate evenimente nefericite


Gălăţenii care locuiesc în satul Movileni (comuna Şendreni) sunt expuşi unui real pericol, din cauză că drumul naţional care le tranzitează localitatea (DN 2B), aflat în administrarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), nu are prevăzute, în multe locuri, porţiuni dedicate circulaţiei pietonilor. Pentru a nu risca să fie accidentaţi, întrucât traficul rutier pe drumul amintit este intens, în special dimineaţa şi după-amiaza, oamenii sunt nevoiţi să meargă prin şanţuri. Ar mai fi o variantă, însă nu este la îndemâna oricui: să-şi testeze echilibristica, dar nu oriunde, ci chiar pe lângă gardurile sătenilor.

Demersuri sortite eşecului

De teamă că sătenii ar putea să devină victimele unor evenimente tragice sau incidente nefericite, primarul comunei Şendreni, Paul Cristea, a făcut demersuri către CNADNR, atât prin Secţia Drumuri Naţionale Galaţi, cât şi prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, pentru a crea spaţii destinate pietonilor. Ba mai mult, deşi acest tip de lucrări, conform reprezentanţilor Primăriei, intră în atribuţiile CNADNR, autoritatea locală şi-a dorit chiar să îşi asume o asemenea investiţie, în speranţa că lucrările se vor finaliza mult mai repede, iar sătenii nu se vor mai confrunta cu pericole la tot pasul. Numai că birocraţia şi condiţiile exigente impuse Primăriei din Şendreni, care ar fi dus la costuri de aproximativ 150.000 de euro, uriaşe faţă de estimarea reprezentanţilor autorităţilor locale, au făcut ca primarul să facă un pas înapoi.

„Din cauza traficului, m-am gândit că există un pericol foarte mare pentru cetăţeni şi pentru copii să ajungă la staţia de autobuz, la şcoală sau unde mai este nevoie. Am făcut o adresă către CNADNR, prin care le-am supus atenţiei şi am propus ca pe şanţul existent să facem un şanţ pietonal, pe costurile noastre. Am depus documentaţia la Galaţi, unde a stat trei săptămâni până să fie transmisă la Iaşi, am făcut şi drumuri la Direcţia Regională de la Iaşi. Am rămas blocat de ce condiţii îmi impun, în contextul în care ei sunt administratorii drumurilor şi responsabilitatea este a lor. Ne-ar costa lucrările aproximativ 150.000 de euro. Este foarte mult. Nu îmi rămâne decât să transmit, în următoarea perioadă, adrese către CNADNR şi Poliţia Rutieră, să îşi asume dumnealor, în cazul în care se întâmplă ceva la Movileni”, ne-au spus, dezamăgite, autorităţile.

Citit 5311 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.