ÎN SFÂRŞIT! Reabilitare urbană în Micro 18 - Se face un PARC în locul GARAJELOR DEMOLATE
Foto: Foto "Viaţa liberă"

ÎN SFÂRŞIT! Reabilitare urbană în Micro 18 - Se face un PARC în locul GARAJELOR DEMOLATE
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Zona virană rămasă în urma demolării garajelor din vecinătatea magazinului Penny, Micro 18, aşteaptă încă de anul trecut restructurarea urbană. Adică parcul pe care aleşii locali l-au aprobat în februarie 2015. Ei bine, vestea cea mare este că Primăria municipiului Galaţi a finalizat procedurile legale de atribuire a lucrărilor de execuţie a proiectului de reabilitare urbană din Micro 18. Conform unui comunicat de presă remis redacţiei, licitaţia a fost adjudecată de SC Lemacons SRL Galaţi, la preţul de 870.383 lei, fără TVA. Lucrările sunt programate să dureze şase luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Cum va arăta parcul

Pe suprafaţa de circa 3.800 metri pătraţi, rezultată în urma desfiinţării garajelor, vor fi amenajate locuri de parcare şi un parc care va avea zone speciale de joacă, de relaxare, spaţii verzi şi o fântână arteziană prevăzută cu iluminat subacvatic în trei culori. Zona reabilitată va beneficia de iluminat public ornamental, prietenos cu mediul, de mobilier urban, toalete ecologice, sistem de irigaţie, cişmele cu apă potabilă, alei pietonale. Locul de joacă va fi realizat la cele mai moderne standarde de siguranţă pentru copii. Echipamentele şi suprafeţele de joacă vor fi antitraumă. Locul de relaxare va fi prevăzut cu bănci şi mese de şah, iar zonele verzi vor avea gazon, flori, arbori şi arbuşti ornamentali.

Ce urmează

”Este încă un proiect de reabilitare urbană care se va concretiza curând, în Galaţi, în ciuda numeroaselor piedici care ne-au fost puse. Aşa cum am mai spus, nu vom renunţa la acest gen de proiecte menite să schimbe faţa oraşului. Treptat, în funcţie de disponibilităţile bugetare, toate bateriile de garaje care urâţesc Galaţiul vor fi demolate, în locul lor urmând să fie construite zone utile pentru locatarii din împrejurimi. Aşa acum am făcut în Micro 19, proiect finalizat în 2015, vom face anul acesta în Micro 18 şi în Mazepa, la ”Ancora”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.

În privinţa proiectului de reabilitare urbană din Mazepa, zona ”Ancora”, unde garajele expropriate au fost demolate anul trecut, procedurile se află în etapa proiectării tehnice. Potrivit Primăriei, în acest caz, proiectul tehnic este complex, întrucât presupune şi realizarea unei artere rutiere de legătură între străzile Roşiori şi Alexandru Lăpuşneanu, la care se vor adăuga parcarea, spaţiile verzi, zona de relaxare şi locul de joacă.

Nota Redacţiei

Deşi, în accepţiunea tuturor gălăţenilor, zona în care se va amenaja noul parc se află în Micro 17, în documentele Primăriei municipiului Galaţi stă scris negru pe alb Micro 18. De fapt inclusiv pe panoul care încă de anul trecut anunţă investiţia scrie tot Micro 18. 

Detalii aici

Citit 5588 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Ianuarie 2016 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.