Un director al Calorgal renunţă la SALARIILE COMPENSATORII de la Apaterm

Un director al Calorgal renunţă la SALARIILE COMPENSATORII de la Apaterm
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Mircea Ispas, fostul director tehnic al Apaterm (care deţine, în prezent, aceeaşi funcţie în cadrul Calorgal), nu îşi mai doreşte plăţi compensatorii de la fostul distribuitor de căldură şi apă caldă, aflat în faliment. Ispas a luat decizia de a renunţa la cele 25 de salarii tarifare de încadrare, care însumau nu mai puţin de 129.150 de lei, şi astfel directorul tehnic nu se va mai alătura celor 539 de foşti salariaţi ai Apaterm care vor face recurs la Curtea de Apel Galaţi, după ce Tribunalul le-a respins cererea. "Am vrut doar să fiu solidar cu ceilalţi colegi, nimic mai mult. Nu mi-am dorit aceşti bani. Nu eu m-am înscris pe acea listă. Da, am făcut solicitare la sindicat pentru a renunţa la acele plăţi compensatorii", ne-a declarat Mircea Ispas.

Informaţia ne-a fost confirmată şi de către liderul de sindicat, Cristinel Ciubotariu, care a precizat că nu a renunţat la intenţia de a ataca decizia Tribunalului, în speranţa unei sentinţe favorabile. "Nu este doar un drept juridic, ci şi moral al acestor oameni, cărora salariile nu le mai fuseseră majorate de nouă ani, din contră, le scăzuseră cu 30 la sută. Au muncit foarte greu, din lipsă de echipamente şi materiale. Au avut un volum mare de muncă, ore lucrate suplimentar, dar neplătite, numai din dorinţa de a salva societatea. Am avut nu mai puţin de cinci etape de concedieri colective şi am stat cu toţii cu sufletul la gât, mai multe cereri de faliment, pe care am reuşit să le oprim. Majoritatea au probleme de sănătate, pentru că a lucrat în condiţii toxice şi inumane. Cei mai mulţi dintre aceşti oameni au stat în şomaj din 16 aprilie 2015 şi până în octombrie. De stat în şomaj, au stat toţi, minimum două luni. Pe lângă asta, nu garantează nimeni care va fi viitorul Calorgal", susţine liderul de sindicat.

PLĂŢI COMPENSATORII pentru foştii salariaţi ai APATERM. Ce au decis magistraţii Tribunalului Galaţi

Reamintim că, săptămâna trecută, Tribunalul Galaţi a decis ca aproximativ 180 de foşti salariaţi ai Apaterm (dintre care şase-şapte persoane sunt angajate la Calorgal), care au spus adio locului de muncă în condiţiile Ordonanţei nr. 36/2013, să primească plăţi compensatorii. În acelaşi timp, instanţa a respins solicitarea altor 540 de foşti angajaţi, care au fost concediaţi odată cu falimentul Apaterm (dintre care mai bine de 90 la sută sunt acum la Calorgal), de a primi salarii compensatorii, de peste 20 de milioane de lei.

Spre exemplu, Mircea Ispas, care s-a retras de pe listă, figura în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 8888/15.05.2015, cu o vechime la Apaterm de peste 24 de ani şi, teoretic, putea primi 25 de salarii, adică 129.150 de lei. Directorul economic al Calorgal, Geta Langa (care a deţinut aceeaşi funcţie şi în cadrul Apaterm), cu o vechime de peste 35 de ani, ar urma să încaseze aceeaşi sumă. Un alt fost salariat al Apaterm, Rodica Magearu, cu o vechime de peste 36 de ani, figurează cu plăţi compensatorii de 90.250 de lei, în timp ce Dana Zaharia (fost jurist al Apaterm, acum la Calorgal), care are o vechime de peste 17 ani, ar putea primi 15 salarii compensatorii, adică 54.150 de lei. Constantin Dorin Andarachi, care activează şi el acum în cadrul Calorgal (peste 34 de ani vechime), ar putea primi, conform aceluiaşi document, 90.250 de lei. Pe liste se regăseşte şi Dumitru Cristinel Ciubotariu, liderul de sindicat, care figurează cu peste 25 de ani vechime şi ar urma să primească 25 de salarii compensatorii, adică 58.875 de lei. La polul opus se regăseşte, spre exemplu, Gheorghe Angheluţă, un fost salariat al Apaterm, cu o vechime de patru ani, care ar putea primi cinci salarii compensatorii, adică 4.850 de lei.

Foştii salariaţi ai APATERM aşteaptă PLĂŢI COMPENSATORII URIAŞE, chiar dacă au fost angajaţi la CALORGAL

Citit 3030 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2016 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.