În locul primarului aflat în arest preventiv la Galaţi, o femeie conduce Brăila

În locul primarului aflat în arest preventiv la Galaţi, o femeie conduce Brăila
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Viceprimarul Doiniţa Ciocan, de la PSD, a fost aleasă în şedinţa extraordinară din 12 februarie 2016, fără sprijinul consilierilor liberali, care au declarat public că nu participă la vot

Consiliul Local Municipal (CLM) Brăila a ales în şedinţa extraordinară din 12 februarie 2016 un viceprimar care “să exercite atribuţiile de primar conferite de lege”, aşa cum sună şi textul unicului proiect de hotărâre propus de cei nouă consilieri locali din partea PSD Brăila.

Situaţia survine ca urmare a arestării primarului Aurel Gabriel Simionescu (preşedinte al organizaţiei brăilene a PSD – între timp, înlocuit, interimar, de senatorul Ion Rotaru), în 3 februarie 2016, fiind luat la DNA Galaţi cu propunere de arestare pentru 24 de ore şi a doua zi arestat preventiv pentru 30 de zile împreună cu Stoica Anghelescu - fostul director al Direcţiei de Finanţe din Primăria Brăila - într-un dosar de corupţie instrumentat de procurorii de la DNA Galaţi, în care este vizat proiectul de modernizare a bulevardului Dorobanţi din municipiul Brăila. Activităţile din 2009 şi 2010 în proiectul cu finanţare europeană au cauzat, susţin procurorii anticorupţie, un prejudiciu bugetului CLM Brăila de peste 39 milioane lei.

Ca să nu se mai repete blocajul instituţional de la Consiliul Judeţean, unde în cursul anului trecut situaţia a fost similară pentru fostul preşedinte Gheorghe Bunea Stancu - tot acuzat într-un dosar de corupţie - prefectul Nicu Lucian Olteanu a dispus imediat încetarea din funcţie a primarului Simionescu. În consecinţă, consilierii s-au conformat şi au ales ieri un nou primar, interimar. A fost o singură propunere, viceprimarul Doiniţa Ciocan de la PSD, liberalii anunţând că nu participă la vot şi nici la acţiunea propriu-zisă pentru că altfel ar fi parte din activitatea administrativă guvernată de social-democraţi. Cu 17 voturi pentru (şi consilierii ALDE au votat alături de social-democraţi, dar şi alţii), Doiniţa Ciocan a fost aleasă, interimar, în poziţia de conducere a Primăriei Brăila. În discurs, aceasta a subliniat că percepe votul ca pe unul de continuitate a activităţii actualei formule a CLM, iar despre liberali a afirmat că este sigură că vor continua să fie aproape de acţiunile care sunt în slujba cetăţenilor. Despre viceprimarul liberal Alexandru Dănăilă Zaharia a menţionat că îl consideră, ca şi până acum, un aliat al administraţiei şi un sprijin în continuarea proiector demarate şi care trebuie să se finalizeze sub bune auspicii. La şedinţă au participat şi senatorul liberal Cătălin Boboc, deputaţii Silviu Petrea şi Mărioara Nistor de la UNPR, consilieri judeţeni.

Foto: Din CLM şedinţa extraordinară 12 februarie 2016, în picioare Doiniţa Ciocan – viceprimar PSD aleasă de 17 colegi consilieri să suplinească atribuţiile de primar

Citit 1748 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2016 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.