Zeci de angajaţi ai CET ar putea fi DISPONIBILIZAȚI. Discuţii cu sindicaliştii şi Ministerul Energiei
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Zeci de angajaţi ai CET ar putea fi DISPONIBILIZAȚI. Discuţii cu sindicaliştii şi Ministerul Energiei
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

După ce, săptămâna trecută, a anunţat că, din luna martie, angajaţii Electrocentrale (CET) ar putea să primească salarii mai mici, întrucât, pe fondul pierderilor înregistrate din producţia de energie electrică, la nivelul societăţii se discută intens despre reducerea programului de lucru al oamenilor de la cinci la patru zile pe săptămână, Sinan Mustafa, administratorul special şi directorul general al CET, ne-a confirmat că se iau în calcul şi disponibilizări. Reprezentantul Electrocentrale ne-a declarat că a purtat deja o serie de consultări pe această temă cu sindicatul din cadrul societăţii, însă a afirmat că, deocamdată, nu a fost luată o decizie clară în acest sens, urmând ca discuţiile consultative să continue.

"Analizăm ca, pentru reducerea costurilor, să apelăm inclusiv la varianta reducerii de personal, pe lângă posibilitatea reducerii programului de lucru al angajaţilor şi a şomajului tehnic. Electrocentrale face aceste demersuri pentru a atenua pierderile pe care le înregistrăm din cauza scăderii preţului la energia electrică, tarifului practicat la combustibil şi scăderii consumului de agent termic în oraş”, ne-a declarat Sinan Mustafa, care a precizat că, de ieri, CET, în urma solicitării Calorgal, a redus producţia de agent termic de la 73 de gigacalorii pe oră la 53 de gigacalorii pe oră.

Conform unor surse neoficiale, conducerea CET ia în calcul disponibilizarea a circa 100 de persoane, uzitând de prevederile Ordonanţei 36/2013, iar în cadrul societăţii se vorbeşte despre o schemă de concedieri colective în două etape.

Administratorul special al CET nu a confirmat însă aceste informaţii, precizând că, la acest moment, încă se poartă discuţii, atât cu reprezentanţii sindicatului, cât şi cu cei ai Ministerului Energiei. Mihai Popa, liderul de sindicat al CET, nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere pe marginea acestui subiect.

În prezent, în cadrul Electrocentrale lucrează peste 370 de oameni.

Citit 3860 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2016 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.