Dacă te implici, reuşeşti! Tinerii trebuie să intre în administraţie

Dacă te implici, reuşeşti! Tinerii trebuie să intre în administraţie
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

O spun tare şi răspicat. Fără noua generaţie implicată-n administraţia locală şi centrală, ţara se va duce de râpă. Acum suntem conduşi de fierari, strungari, sudori, lăcătuşi-mecanici (profesiile celor din Parlament). Asta înseamnă că statul român îşi bate joc de anii de şcoală ai celor care şi-au petrecut majoritatea vieţii între cărţi, caiete şi culegeri. Şi asta este posibil şi din cauza noastră, că nu ne pasă ori că plecăm din ţară fără luptă! Ne resemnăm cu expresii de genul: "Suntem prea mici noi", "Oricum nu se schimbă nimic".

Avem tineri minunaţi, şcoliţi la cele mai prestigioase universităţi ale lumii. Şi Galaţiul are o mulţime de tineri dotaţi, extrem de deştepţi, dar care, din păcate, nu se implică în administraţie/politică. Am scris cu bară, deoarece în ziua de azi politicul este în administraţie şi de aceea nu răzbim să scăpăm de condiţia de colonie. Avem destule exemple de tineri în administraţie prin ţările occidentale şi nordice. Tinerii sunt adaptabili, receptivi şi se pliază pe a conduce destinele generaţiei lor.

Eu, deşi nu sunt premiat ca un inventator sau ca şef de promoţie, am reuşit să fac destule lucruri (unele mai importante, altele mai mărunte) de care se bucură în prezent locuitorii municipiului nostru. De la schimbări de trasee ale mijloacelor de transport în comun, până la părculeţe ori alei asfaltate. Am reuşit să dau un exemplu tinerilor din oraşul nostru, să le arăt că dacă te implici, reuşeşti (bine, n-am reuşit în tot ce mi-am propus, dar sper ca în timp, toate propunerile mele să se regăsească în viaţa cotidiană a Galaţiului). Am reuşit în timpul mandatului lui Dumitru Nicolae. Am reuşit şi în timpul mandatului lui Marius Stan. Evident, cât pot eu, un simplu cetăţean, să-i conving de faptul că propunerile mele sunt foarte bune.

Îi îndemn pe toţi tinerii, măcar pe cei care au terminat studii administrative sau sunt pasionaţi de administraţie, pe cei ce ştiu că pot schimba ceva cu ideile lor bune, să-mi scrie pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Le promit că voi merge să le susţin ideile sau să-i îndrum pe ei să şi le susţină, să se bată pentru ele! Aşa cum fac eu din 2008 încoace!


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 3227 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2016 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.