UPDATE/ După 22 de ani - senatorul GHEORGHE SAGHIAN a spus ”Adio” PSD
Foto: În foto, Gheorghe Saghian prezentându-și demisia

UPDATE/ După 22 de ani - senatorul GHEORGHE SAGHIAN a spus ”Adio” PSD
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Deşi senatorul a declarat că a primit oferte de la toate partidele şi că până în alegerile locale ar putea fi din nou afiliat politic, PSD susţine că Saghian este deja membru PMP


Senatorul Gheorghe Saghian şi-a depus ieri dimineaţă demisia din PSD, partidul în care a activat vreme de 22 de ani, dar, după cum a mărturisit, va rămâne în suflet social-democrat. Mai mult Saghian a spus că nu are ce reproşa PSD, ci doar preşedintelui organizaţiei judeţene, Dan Nica, şi echipei sale.

„Nica a devenit alt om”

„Puteam să jur că rămân prieten cu Dan Nica. Începând cu anul 2015, a devenit un alt de om: fără cuvânt, fără caracter, un preşedinte fugar. De când cu dosarul Microsoft, Nica fuge de presă, iar la partid vine foarte rar, doar atunci când nu-l vede nimeni. M-aş fi simţit umilit dacă aş mai fi continuat alături de el şi de echipa lui: Costel Fotea, Viorel Ştefan, Nicolae Bacalbaşa, Marius Mărgărit, Florin Pâslaru, Lucreţia Roşca, echipă în care nu mă regăsesc”, a declarat Saghian.

Senatorul a povestit ce s-a petrecut la alegerile pentru preşedinţia organizaţiei judeţene a PSD din vara trecută: „Dl preşedinte Dragnea m-a susţinut la preşedinţie ştiind că sunt în competiţie cu Ştefan Viorel. Nimeni n-a ştiut că Nica n-are cuvânt. Anunţase că nu va mai candida, dar văzând că peste 80 la sută mă susţineau şi aveam în intenţie o reformă în conducerea organizaţiei s-a răzgândit chiar cu câteva minute înainte de începerea Conferinţei Judeţene şi şi-a anunţat candidatura, ca să-şi salveze acoliţii. Dl Ştefan şi-a retras candidatura. Eu la fel, pentru că eu am făcut o declaraţie în "Viaţa liberă", că niciodată n-o să candidez împotriva lui Dan Nica. Dacă nu-mi dădeam cuvântul acolo, astăzi era cu totul altceva!”, a spus Saghian.

Reproşurile senatorului l-au vizat şi pe deputatul Viorel Ştefan, despre care a spus ironic că „a stat mai multe ore la stilist – ştiţi că el îşi vopseşte părul – decât în colegiul lui”, dar şi pe preşedintele judeţului: „Eu am avut o relaţie mai tensionată cu dl Bacalbaşa, pe care îl respect, este un om de cultură, dar de administraţie mai puţin. I-am întrebat pe primari şi preşedinţii de organizaţii de ce nu au luat atitudine când îi înjura, le făcea plângeri penale. Ei au spus că le este frică”…

Cât despre candidatul PSD la Primăria Galaţi, Ionuţ Pucheanu, Saghian a spus cu substrat: „mă gândesc să nu-l mănânce vulpea de Dan Nica”.

„Aş fi caraghios dacă m-aş întoarce”

Aşa a răspuns Saghian când a fost întrebat dacă ar reveni în PSD. Dar nu exclude ca până la alegerile locale să se înscrie în alt partid, mai ales că a primit oferte. „Sunt interesat să merg la un partid cu mulţi tineri, cu conturi de Facebook, cu organizaţie serioasă de femei, de tineret. Că acum, să mă ierte Dumnezeu, dar organizaţia de tineret de la PSD este condusă de o persoană foarte dubioasă, care aduce mari prejudicii de imagine şi pe care eu nu am agreat-o niciodată!”. Deocamdată, Saghian rămâne neafiliat politic şi va părăsi şefia Comisiei de Agricultură din Senat, funcţie care aparţine PSD.

Ce spune PSD

„Conducerea Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi îşi exprimă regretul pentru demisia domnului senator Gheorghe Saghian şi înrolarea acestuia la Partidul Mişcarea Populară. Ne pare rău că domnul senator a ales să fie în subordinea celui mai mare adversar al său din ultimii zece ani de zile, Traian Băsescu!”, ne-a transmis, PSD într-un comunicat de presă remis redacţiei.

„Din punct de vedere al ţăranului român, decât cu o nevastă curvă, mai bine fără!”, a comentat, în stilul său nonconformist, Nicolae Bacalbaşa. „Îl respect pe dl Saghian pentru munca în cadrul PSD, dar cred că fiecare trebuie să îşi modereze aspiraţiile individuale şi de şefie în funcţie de doctrina în care se presupune că crede. Orice vapor cu mulţi oameni capabili nu poate avea decât un singur comandat. Viaţa va arăta cine are dreptate”, a conchis dr. Bacalbaşa.


Senatorul Gheorghe Saghian a demisionat din PSD

Senatorul Gheorghe Saghian şi-a depus astăzi demisia din PSD, partid în care a activat vreme de 22 de ani. „Nu am ce să reproşez acestui partid, PSD m-a lansat în politică. Rămân în suflet social-democrat, pentru că altfel ar fi ca şi cum i-aş trăda pe ţăranii mei din care mă trag şi care m-au format ca om. Nu am mai putut să mai rămân în PSD, pentru că echipa lui Dan Nica nu mă mai reprezintă. M-aş fi simţit umilit dacă aş mai fi continuat alături de el şi de echipa lui”, a explicat senatorul. Saghian a avut numai vorbe grele pentru Dan Nica, pe care l-a numit „om fără cuvânt, fără caracter un preşedinte fugar, acuzat de corupţie în dosarul Microsoft”. Saghian va rămâne parlamentar neafiliat politic, dar va renunţa la preşedinţia Comisiei de Agricultură din Senat, funcţie care aparţine PSD.

Gheorghe Saghian nu a ascuns faptul că a primit oferte de la toate partidele politice, atât mari cât şi mici şi nu a exclus posibilitatea de a deveni membru al altei formaţiuni, înainte de alegerile locale.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 6069 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2016 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.