PRIMARUL, la cuţite cu viceprimarul PSD. Marius Stan a anunţat că-l va SANCȚIONA pe Florin Popa

PRIMARUL, la cuţite cu viceprimarul PSD. Marius Stan a anunţat că-l va SANCȚIONA pe Florin Popa
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Primarul Marius Stan a anunţat, marţi, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, care a avut loc la Prefectură, că intenţionează să-l sancţioneze pe viceprimarul Florin Popa, după ce social-democratul a refuzat să reprezinte municipalitatea la întrunirea lunară organizată de Instituţia Prefectului.

"Vreau să vă spun că trebuia să fiu la Bucureşti, din cauza unor probleme medicale, dar, din respect pentru dumneavoastră, mă aflu aici. Domnul viceprimar a refuzat să vină; el fiind cel care, prin dispoziţie de primar, avea obligaţia să fie aici. Este a doua oară când refuză să vină în faţa dumneavoastră, ca reprezentant al Primăriei, motiv pentru care va fi citat la Comisia de Disciplină. Astea sunt probleme interne, dar am vrut să vă spun ca să ştiţi cât de mult respect există pentru toţi cei de aici, din partea unor funcţionari, până la urmă, ai Primăriei, care de altfel se bat cu pumnul în piept cât de grozavi sunt şi câtă grijă au de acest oraş", a declarat edilul, la începutul şedinţei. Totodată, Marius Stan a precizat, făcând referire la viceprimar, că "dacă va continua cu nerespectarea dispoziţiilor, poate să-şi piardă şi mandatul".

Întrebat cum comentează declaraţiile edilului-şef, Florin Popa a afirmat: "Este hazliu. În primul rând, domnul primar uită că el reprezintă instituţia primarului atât în plan local, cât şi naţional, că dumnealui are posibilitatea, conform legii, să delege atribuţiile pe care le are. Am vreo două-trei dispoziţii din partea primarului, dar niciuna nu prevede că eu sunt reprezentantul Primăriei, ci mi-a dat mai degrabă câteva direcţii şi mi-a repartizat două societăţi din subordinea Consiliului Local: Apă Canal şi Administraţia Pieţelor. Eu nu reprezint Calorgal sau Transurb. Cum să particip la o astfel de reuniune, atâta timp cât nu particip la elaborarea actelor şi planurilor de management ale celor două societăţi? Nu pot să vin şi să mă fac de râs. I-am scris că dispoziţia nu este în sarcina mea şi am rugat să delege pe altcineva. Dacă dumnealui s-a ambiţionat, este treaba lui. Dacă dânsul nici acum nu cunoaşte Legea 215, care precizează că numai funcţionarii publici pot fi sancţionaţi astfel, îmi pare rău pentru el. Eu nu am dispoziţie care să spună că trebuie să duc la îndeplinire toate ordinele verbale sau scrise. Îmi pare rău că s-a ajuns în această situaţie", a afirmat viceprimarul Florin Popa.

Rămâne de văzut cum se vor soluţiona tensiunile dintre cei doi aleşi, care par să fie din ce în ce mai intense, odată cu apropierea campaniei electorale.

Citit 2639 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2016 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.