”Știu că putem face din Galați orașul pe care ni-l dorim”

”Știu că putem face din Galați orașul pe care ni-l dorim”
Evaluaţi acest articol
(51 voturi)

Domnule Ionuț Pucheanu, anunțul candidaturii dumneavoastră a fost o surpriză pentru multă lume. Sunt unii care spun că nu sunteți suficient de cunoscut, alții care spun că sunteți prea tânăr și nu aveți experiență pentru Primărie. Dumneavoastră vă simțiți pregătit pentru această funcție?

Sunt pregătit și cred că tinerețea este mai degrabă un avantaj, nu un dezavantaj. Sunt tânăr într-adevăr, am 34 de ani, dar în ultimii trei ani am lucrat în administrație, ca director al ECOSAL Galați, iar înainte de a activa în administrație, am condus propria mea afacere, o companie în care am investit multă muncă și cu care am avut rezultate foarte bune. Sunt vicepreședinte al organizației municipale PSD, sunt președinte al organizației municipale de tineret a PSD Galați. Chiar dacă sunt tânăr, am acumulat multă experiență atât în administrație, cât și în politică și în mediul privat. Știu foarte bine ce înseamnă realizarea unui buget public, am experiență în coordonarea unor echipe numeroase, înțeleg foarte bine cum funcționează politica. Și chiar dacă sunt gălățeni care nu mă cunosc încă, sunt convins că vor ajunge să mă cunoască foarte bine în următoarele câteva luni.

De ce ați intrat în această campanie pentru Primărie?

Candidez pentru că m-am născut și am crescut la Galați, m-am căsătorit în Galați, mi-am făcut o carieră în Galați, toată viața mea este legată de Galați și vreau ca acest oraș, în care trăiesc și de care mă leagă atât de multe, să devină un oraș modern, curat, de care noi, gălățenii, să fim cu adevărat mândri și pe care ceilalți, din țară, să îl dea ca exemplu pentru orașele lor. Și candidez pentru că eu nu sunt genul de om care să stea deoparte și să aștepte de la alții să facă ceea ce trebuie. Știu că putem face din Galați orașul pe care ni-l dorim și sunt pregătit să muncesc oricât este nevoie ca să ajungem acolo.

Ne-am obișnuit la ultimele alegeri cu tot felul de atacuri și dezvăluiri din partea adversarilor politici. Ce fel de campanie vom vedea din partea lui Ionuț Pucheanu?

Eu cred că gălățenii s-au săturat de atacuri și scandaluri și ar vrea să vadă ceva mai multă muncă din partea celor care conduc orașul. Eu sigur asta vreau și asta sunt dispus să ofer în campanie. Vreau să avem o campanie despre idei pentru Galați, despre lucruri pe care le putem face astfel încât orașul nostru să fie unul mai curat și mai modern. Îmi doresc să găsim soluții astfel încât niciun gălățean să nu mai trăiască cu grija zilei de mâine, fiecare să aibă o șansă reală la o viață mai bună. Fac un apel către toți cei care vor intra în competiția electorală să renunțe la atacuri și la campanie negativă și să se concentreze pe soluții și idei pentru oamenii din Galați. Suntem mulți candidați tineri în această campanie, reprezentăm o nouă generație de politicieni, vreau să cred că putem arăta și că suntem în stare să facem o altfel de politică, una mai curată.

Credeți că prezența în campania electorală a unui număr mare de candidați tineri va duce și la o creștere a prezenței la vot din partea alegătorilor tineri?

Îmi doresc acest lucru și campania mea va avea un mesaj dedicat alegătorilor tineri, celor care sunt din aceeași generație cu mine, poate chiar și mai tineri de-atât, cei care votează anul acesta pentru prima dată. Eu nu cred că tinerii nu sunt interesați de politică. Eu cred că tinerii sunt interesați de o altfel de politică. Sunt interesați de o politică în care au și ei un cuvânt de spus, în care promisiunile sunt respectate, în care administrația este un partener, nu un obstacol. Nu vor să mai audă politicieni care vorbesc aceeași limbă de lemn, vor să vadă oameni ca ei, care sunt în stare să spună ce gândesc și să facă ceea ce spun. Și cred că avem o șansă mare în această campanie, cu mulți candidați tineri, să le arătăm celor de 20-30 de ani că și în Galați se poate face politică altfel, că și în Galați se poate face politică pentru tineri, că noi, cei din generația tânără de politicieni, suntem la fel ca ei și ne dorim aceleași lucruri pentru Galați. Dacă vom reuși să valorificăm această șansă, eu sunt convins că tinerii vor veni în număr mare la vot în iunie.

Un primar nu administrează niciodată de unul singur. Când ne veți prezenta lista de consilieri și programul politic?

Săptămânile aceastea am lansat o campanie de consultare publică, în care i-am chemat pe gălățeni să spună care sunt lucrurile pe care trebuie să le schimbăm în Galați. Am lansat acest apel pe website-ul meu, www.ionutpucheanu.ro. Am început să primesc răspunsuri din partea oamenilor. Voi include cele mai bune soluții în programul meu politic și voi prezenta atât programul, cât și echipa cu care voi candida în cel mai scurt timp. Dar nu vreau să mă grăbesc. Prefer să mai aștept o săptămână sau două, dar să știu sigur că programul cu care voi veni în fața oamenilor va fi unul clar, pragmatic și realizabil într-un mandat de patru ani. La fel, vreau să fiu sigur că oamenii de pe listă vor fi candidați integri și competenți.

În ce măsură vă îngrijorează protocolul dintre PSD și UNPR, având în vedere că Marius Stan, actualul primar, a anunțat că va candida din partea UNPR la un nou mandat?

Nu mă îngrijorează. Decizia PSD Galați este una foarte clară, aceea de a merge cu un candidat propriu în alegerile pentru Primăria Galați, iar acel candidat sunt eu. Decizia a fost validată inclusiv de președintele PSD, Liviu Dragnea. Ce vor face Marius Stan și UNPR este problema lor, eu intenționez să mă concentrez pe campania mea și pe lucrurile pe care vreau să le fac pentru Galați.

(P)

 

Citit 11282 ori Ultima modificare Vineri, 11 Martie 2016 10:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.