Iulian Aramă, despre TERMOFICARE: „Astăzi nu mai sunt soluţii”

Iulian Aramă, despre TERMOFICARE: „Astăzi nu mai sunt soluţii”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

„Acum este ca şi cum ai invita un muribund la horă. El, săracul, ar vrea, dar nu mai poate”, a declarat, într-o conferinţă de presă, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrocentrale, Iulian Aramă, făcând referire la sistemul centralizat de termoficare.

„Astăzi, nu mai sunt soluţii. E un punct de vedere pe care mi l-aţi cerut, iar eu mi l-am exprimat. Soluţia ar fi putut fi, în trecut, unificarea producţiei cu distribuţia. Atunci, probabil, sistemul ar fi funcţionat mult mai bine. Este un lucru pentru care eu am militat, dacă vă mai amintiţi. Am încasat multe înjurături la acea vreme. Era un domn director la Apaterm care tot încerca să îmi explice ineficienţa acelui sistem integrat de producţie şi distribuţie a energiei termice. Sistemul a fost lăsat să se ducă la vale. S-au injectat bani în el, care s-au dus pe apa sâmbetei, iar gălăţeanul este nemulţumit de calitatea serviciului”, este de părere Aramă.

Acesta a afirmat totodată că insolvenţa Electrocentrale a fost provocată, în mare măsură, de Apaterm, însă a admis că, la un moment dat, nici la nivelul CET lucrurile nu au funcţionat aşa cum ar fi trebuit. „CET produce, în primul rând, energie electrică şi apoi termică. Energia termică este un subsidiar. Plecând de la această folosofie, nimeni nu a înţeles acest lucru. Ce luptă a fost acolo ca să îi determin ca acea energie electrică să fie jucată pe piaţa de energie electrică. Sunt procesele verbale ale şedinţelor, care demonstrează acest lucru. Nu, la ei era mai simplu: lasă să meargă pe piaţa reglementată, unde era un preţ fixat de stat, că era el la 60 la sută faţă de cât puteam obţine, era mai bine să plecăm noi la 15,30 acasă, să nu avem oameni care să răspundă. Am mişcat acolo nişte treburi, am luat şi înjurături şi până la urmă au intrat pe piaţa concurenţială”, a spus Iulian Aramă.

AFLĂ de unde va veni APA CALDĂ a gălăţenilor. IATĂ ce spun reprezentanţii Primăriei

Citit 3711 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2016 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.