Iulian Aramă, despre TERMOFICARE: „Astăzi nu mai sunt soluţii”

Iulian Aramă, despre TERMOFICARE: „Astăzi nu mai sunt soluţii”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

„Acum este ca şi cum ai invita un muribund la horă. El, săracul, ar vrea, dar nu mai poate”, a declarat, într-o conferinţă de presă, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrocentrale, Iulian Aramă, făcând referire la sistemul centralizat de termoficare.

„Astăzi, nu mai sunt soluţii. E un punct de vedere pe care mi l-aţi cerut, iar eu mi l-am exprimat. Soluţia ar fi putut fi, în trecut, unificarea producţiei cu distribuţia. Atunci, probabil, sistemul ar fi funcţionat mult mai bine. Este un lucru pentru care eu am militat, dacă vă mai amintiţi. Am încasat multe înjurături la acea vreme. Era un domn director la Apaterm care tot încerca să îmi explice ineficienţa acelui sistem integrat de producţie şi distribuţie a energiei termice. Sistemul a fost lăsat să se ducă la vale. S-au injectat bani în el, care s-au dus pe apa sâmbetei, iar gălăţeanul este nemulţumit de calitatea serviciului”, este de părere Aramă.

Acesta a afirmat totodată că insolvenţa Electrocentrale a fost provocată, în mare măsură, de Apaterm, însă a admis că, la un moment dat, nici la nivelul CET lucrurile nu au funcţionat aşa cum ar fi trebuit. „CET produce, în primul rând, energie electrică şi apoi termică. Energia termică este un subsidiar. Plecând de la această folosofie, nimeni nu a înţeles acest lucru. Ce luptă a fost acolo ca să îi determin ca acea energie electrică să fie jucată pe piaţa de energie electrică. Sunt procesele verbale ale şedinţelor, care demonstrează acest lucru. Nu, la ei era mai simplu: lasă să meargă pe piaţa reglementată, unde era un preţ fixat de stat, că era el la 60 la sută faţă de cât puteam obţine, era mai bine să plecăm noi la 15,30 acasă, să nu avem oameni care să răspundă. Am mişcat acolo nişte treburi, am luat şi înjurături şi până la urmă au intrat pe piaţa concurenţială”, a spus Iulian Aramă.

AFLĂ de unde va veni APA CALDĂ a gălăţenilor. IATĂ ce spun reprezentanţii Primăriei

Citit 3564 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2016 01:35

5 comentarii

 • postat de mihai
  Luni, 14 Martie 2016 22:07
  37.132.38.***
  Gresit, economia de piata spune altceva, adica cererea si oferta. In primul rand strategia insemna diversificare si concurenta , nu monopol de cea ce vorbeste d-l Arama. Distributia separata de productie iar distridutia sa fie concurentionala la care consumatorul sa aiba posibilitatea sa schimbe distribuitorul ca pe ciorapi. Cine a crezut ca romanii sunt elita lumii si trec la economia de piata in pas de vals s-au inselat, mai au teste de depasit , si inca multe. Este de necrezut cum bat campii cei ce se inscriu pentru a fi alesi
  2
  10
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 14 Martie 2016 19:50
  5.13.163.***
  @Coman. Pana la urma societatea sivila ii va transa de vii! Fereasca sa vina ziua aia...
  Este si vina noastra ar spune multi pentru ca stam pasivi, dar insusi sistemul este gandit sa avem creierele spalate: stam la tv, lasa ca
  noi suntem mici, nu putem schimba nimic. O mana de zeci de morti la Colectiv a fost catalizatorul pentru miscari de strada. Trebuie sa moara
  oameni sa actionam, din pacate este prea tarziu sa mai schimba ceva semnificativ.... orasul este tot mai parasit!

  Stomacul nu face politica- Eu
  1
  3
  Raportează
 • postat de Coman
  Luni, 14 Martie 2016 10:42
  81.12.149.***
  Toti politrucii care s-au perindat pe la conducerea orasului nostru sunt de vina!
  In loc sa elaboreze o Strategie clara de incalzire a orasului pe termen lung, ei s-au contrat mereu plecand de la interese comune si pe termen scurt. Asta a insemnat grija lor fata de cetateni!
  Acum a inceput Campania electorala si apar vitejii..
  Unde este Societatea civila sa le bage putin pumnul in gura la toti incompetentii care ne-au reprezentat?
  1
  20
  Raportează
 • postat de Vlad Tepes
  Luni, 14 Martie 2016 08:14
  5.13.251.***
  Uite in sfarsit un om care are curajul sa recunoasca realitatea: sistemul de termoficare cade din impotenta celor din Apaterm. Sefime nominalizata politic si care s-are nimic de a face cu responsabilitatea, cu profesionalismul si munca efectiva. Din pacate si acum in Calorgal e e aceeasi situatie. Nu le face nimeni nimic, ba sunt si laudati. Pacat ca uite asa din prostia catorva nesimtiti are de suferit un oras intreg si in loc sa-ti cheltui banii pe cele lumesti trebuie sa-i bagi in boilere, centrale, calorifere, etc. Poate ma repet dar felicitari Dlui Arama pentru curajul de a recunoaste un adevar cunoscut de toata lumea. Eu am realizat acest lucru cand am aflat ca toti angajatii termoficarii au de multa vreme montate centrale de apartament: cum sa faci termoficare cand tu habar n-ai cu ce se mananca ? Sau e criteriu de angajare in termoficare ? Super din nou. Felicitari sistemului.
  0
  20
  Raportează
 • postat de Margareta
  Luni, 14 Martie 2016 06:42
  5.13.232.***
  Ne laşi?
  9
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.