Ce primării gălățene NU au contracte de SALUBRIZARE

Ce primării gălățene NU au contracte de SALUBRIZARE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La începutul lunii februarie 2016, din totalul de 61 de comune din judeţul Galați, cinci nu aveau servicii de salubrizare sau contracte de preluare a deşeurilor: Drăguşeni, Frumuşiţa, Gohor, Suhurlui şi Umbrăreşti, arată un raport al Agenţiei de Mediu Galaţi.

Raportul mai arată că localităţile Frumuşiţa şi Fârţăneşti nu au colectat gunoiul întreg anul trecut, iar comunele Drăguşeni, Suhurlui şi Umbrăreşti, chiar dacă au avut anul trecut contracte de salubrizare, nu au încheiat şi pentru 2016, din cauza lipsei de buget. Potrivit Gărzii de Mediu Galaţi, însă, nu există decât două comune care nu au contracte de preluare a deşeurilor, respectiv Frumuşiţa şi Suhurlui, şi, cel mai probabil, celelalte trei nu au făcut raportări.

Potrivit primarului din Suhurlui, Gigi Ţuţu, comuna a încheiat un contract, dar lucrurile s-au încurcat odată implementarea proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor”, al Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi. „Cei de la judeţ ne-au sugerat să aşteptăm, dar până la urmă a trebuit să achiziţionăm serviciu de salubrizare. Suntem în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecoserv şi aşteptăm cu sufletul la gură proiectul de management integrat”, ne-a declarat primarul comunei Suhurlui.

În ceea ce îl priveşte pe primarul comunei Frumuşiţa, Ioan-Nelu Munteanu, acesta spune că nu a încheiat niciun contract pentru că încă nu sunt bani la buget şi aşteaptă să se strângă.

Potrivit vicepreşedintelui CJ, Cornel Hamza, în acest momentul proiectul este pregătit pentru finanţare şi se aşteaptă doar ghidurile solicitantului pentru finanţarea europeană. Proiectul iniţiat de Consiliul Judeţului prevede construirea unei instalaţii de tratare mecano-biologice, a unei staţii de transfer la Tg.Bujor, a unei staţii de sortare la Valea Mărului, a unei staţii de compostare la Tecuci, precum şi închiderea gropii de gunoi Rateş Teuci.

Citit 3860 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2016 01:10

1 comentariu

 • postat de Cornea catalin
  Marți, 15 Martie 2016 09:00
  193.230.156.***
  Pacat ca faceti articolele numai pe interese. Mai sunt o gramada de comune care nu au incheiate contracte de salubrizare, macar sa va informati inainte, nu va referiti numai la comunele in care urmariti sa demonstrati ca primarii astia nu fac nimic.
  Verificati de exemplu comunele Balasesti, Balabanesti sau poate nu ati auzit de ele!
  In pare rau dar iar dovediti lipsa de profesionalism....
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.